15 Декември, 2022 08:50 834 14

СЗО: Надяваме се, че COVID-19 и маймунската шарка няма да бъдат пандемии през 2023 г

  • сзо-
  • covid-19 -
  • маймунската шарка -
  • пандемия

СЗО твърди, че по света са поставени 30 милиарда дози от ваксините срещу COVID-19, но 30% от населението не се е ваксинирало

Световната здравна организация се надява, че Ковид-19 и маймунската шарка няма да бъдат повече извънредни здравни ситуации в света през 2023 г., когато и най-опасните фази на двете заболявания ще са приключили, предадоха световните агенции.

Генералният директор на СЗО Тедрос Аданом Гебрейесус заяви, че една от основните поуки, които могат да се извлекат от пандемията от COVID-19, е, че страните трябва да реагират бързо на изненадващите епидемии.

Той добави, че сега броят на починалите от COVID-19 представлява около една пета от онова, което беше преди година.

"Но ние извървяхме дълъг път. Надявам се, че в даден момент идната година, ще можем да кажем, че COVID-19 вече не е световна извънредна здравна ситуация".

През януари комитетът към СЗО, който съветва генералния директор по въпроса за COVID-19, ще се събере, за да обсъди критерии, които ще позволят да се установи дали може да се обяви край на извънредната здравна ситуация в светове мащаб.

СЗО казва, че по света са поставени 30 милиарда дози от ваксините срещу COVID-19, но все пак 30 процента от населението на света не си е поставило нито една доза.

Близо 650 милиона случая на зараза с COVID-19 бяха регистрирани по света, а починалите са над 6,6 милиона.

Шефът на СЗО подчерта и необходимостта да се разбере по-добре зараждането на вируса, идентифициран за първи път в Ухан, в Китай през декември 2019 г. "Ще продължим да искаме от Китай да сподели данните си и да извършваме нужните изследвания, за да разберем по-добре призхода на този вирус", каза Тедрос Гебрейесус. Той подчерта, че всички хипотези си остават възможни.

Относно маймунската шарка той каза, че тази епидемия е изненадала света. Над 82 000 случая бяха регистрирани в 110 страни, но починалите са само 65.


Поставете оценка:
Оценка 1.3 от 12 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Ох загрижили се

    26 1 Отговор
    А коя нова пандемийка ще скроите???
  • 2 Верно ли

    28 0 Отговор
    Е, все ще измислите нещо ново, за да ни "страхувате"! Тези, които скроиха тази пЛандемия трябва да си понесат отговорността, задължително - сега ни разсейват с други неша, та да им се размине!
  • 3 Лиляна

    12 0 Отговор
    Ами от вас зависи
  • 4 ДДРОнег

    8 3 Отговор
    Спока, няма да има, войната е много по-лоша от пандемията ...
  • 5 Механик

    19 1 Отговор
    Маймунската шарка, определено няма да стане пандемия, защото се оказа, че лови именно контингента който е таргет на глобалистите. Как инак ще ми величаят гей-парадите, ако след всеки такъв, избухва пандемия от маймунска шарка?
  • 6 нннн

    26 0 Отговор
    СЗО е опасна за нашето.здраве и живот. Опасна е и за нашата свобода.
  • 7 ПрасетоАхмед

    12 2 Отговор
    Яде сланина. Аз пък се надявам на всички КовидИдиоти да им откачим главите.
  • 8 1520

    12 0 Отговор
    СЗО най гадните терористи
  • 9 коментар

    10 0 Отговор
    Реално пандемия е нямало. Преди да бъде обявена така наречената "пандемия", бяха променени критериите за пандемия.. Ако не бяха Зомбивизорите - никой нямаше да разбере и да обърне внимание. Относно смъртните случаи- едните уморени по протокол спуснат от СЗО, при който се прилагат коктейл от отрови, другите нелекувани и обаявени с ФАЛШИВ тест за умерели от КоДив...
  • 10 СЗО

    4 0 Отговор
    Пишете си. Не ни пречите.
  • 11 Сивата котка

    3 0 Отговор
    Пандемиите за 2023 г. ще са маймунски ковид и шарка 20.
  • 12 Това с надяването

    3 0 Отговор
    Добре знаем че не върши работа като българи
  • 13 А ми

    5 0 Отговор
    ние пък горещо се надяваме в най-скоро време тази организация, слуга на мамона и световния ционизъм да бъде закрита. Мислят че като са сложили един черен отпред ще ни заблудят че са независими и почтени.
  • 14 Вирус

    2 0 Отговор
    Че той никога не е бил вие го направихте като изменихте сума ти правила определена цел е постигната после енергията инфлацията храната нали има там едни в давос дето казват какво трябва да стане