Last news in Fakti

15 Декември, 2022 09:00 685 3

ЕС и АСЕАН трябва да работят в тясно сътрудничество

  • камбоджа-
  • камбоджанският премиер-
  • хун сен -
  • ес -
  • асеан-
  • сътрудничество

АСЕАН и ЕС трябва да работят в тясно сътрудничество, за да гарантират световен мир, каза камбоджанският премиер Хун Сен

ЕС и АСЕАН трябва да работят в тясно сътрудничество - 1
Снимка: АКП

Премиерът на Камбоджа Хун Сен, който е и председател на АСЕАН тази година, подчерта значението на тясното сътрудничество между АСЕАН и Европейския съюз за гарантирането на световен мир и ред, предаде АКП за БТА.

“Занапред смятам, че АСЕАН и ЕС трябва да работят в тясно сътрудничество, за да гарантират, че основаният на правила международен ред е открит, прозрачен и взаимноизгоден“, каза Хун Сен, участник и съпредседател на историческата среща на върха между ЕС и АСЕАН. Форумът отбеляза и 45-годишнината от установяване на отношенията между двата регионални блока. Другият съпредседател на срещата, която се състоя вчера в Брюксел, бе Шарл Мишел, председател на Европейския съвет.

Като два отговорни блока, основани на правила, АСЕАН и ЕС трябва да направят всичко възможно, за да защитят и популяризират Хартата на ООН и общопризнатите норми и принципи, които са основата за изграждане на мир и стабилност и подобряване на качеството на живот и прехраната на хората както в нашите региони, така и в целия свят, добави камбоджанският премиер.


Поставете оценка:
Оценка 1 от 2 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Котка ученият

    4 0 Отговор
    Точно толкова, колкото е изгодно на Китай и Русия. Европа няма Тихия океан.
  • 2 хахаха

    4 0 Отговор
    Със стари ку-ви, нов бардак...
  • 3 Коруптната продажница

    3 0 Отговор
    Урсула ще продаде Европа и на Китай, ако цената я устройва.