Last news in Fakti

16 Декември, 2022 18:30 963 1

Известен мексикански журналист оцеля след покушение

  • мексико-
  • журналист-
  • полиция-
  • покушение

Радио и телевизионният репортер Сиро Гомес Лейва разказа в социалните мрежи за нападението и публикува снимки на колата си със следи от куршуми

Известен мексикански журналист оцеля след покушение  - 1
Снимка: Shutterstock

Един от най-известните журналисти в Мексико каза днес, че през изминалата нощ двама въоръжени мъже, движещи се с мотоциклет, са се опитали да го убият в столицата Мексико, предаде Асошиейтед прес.

Радио и телевизионният репортер Сиро Гомес Лейва разказа в социалните мрежи за нападението и публикува снимки на колата си със следи от куршуми. Нападението е било извършено малко преди полунощ на улица, близо до дома му. Спасил го е бронираният му джип.

“На двеста метра от дома ми двама души на мотор стреляха по мен, очевидно с намерение да ме убият“, пише Гомес Лейва. Снимките показват, че най-малко два куршума са ударили страничното стъкло откъм шофьорското място. Прокуратурата на Мексико съобщи, че е започнала разследване по случая.

Тази година е сред най-смъртоносните досега за работещите в мексикански медии - досега са убити 15 журналисти. Мишени са най-вече журналисти, работещи в провинцията.

Президентът Андрес Мануел Лопес Обрадор, който често е влизал в словесен двубой с Гомес Лейва, осъди нападението срещу него. "Той е журналист, човешко същество, но нещо повече, той е лидер на общественото мнение, и раняването на човек като Сиро, създава голяма политическа нестабилност", каза Лопес Обрадор. “Имаме различия, те са общоизвестни и публични, ще продължим да ги имаме", но никой не бива да бъде нападан, допълни президентът. В популярната си сутрешна радиопрограма Гомес Лейва каза за президента, че той няма различия с него, просто си върши работата като журналист.

Лопес Обрадор често използва своите двучасови ежедневни сутрешни пресконференции, за да обвинява Гомес Лейва и други добре известни журналисти, които го критикуват, че са част от консервативен заговор срещу управлението му.


Поставете оценка:
Оценка 3 от 2 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Няма снимка!

    2 0 Отговор
    Фенките по оскъдно облекло разни други кифли как все снимки,снимки тук в статията няма нали е пусната в социална мрежа снимка на джипа?!
Новини по държави: