19 Декември, 2022 05:36 1 082 7

Пхенян потвърди "важен" тест в разработването на шпионски сателит

  • северна корея-
  • ракета-
  • опит-
  • сателит-
  • тест

Съобщението е на Корейската централна телеграфна агенция

Пхенян потвърди "важен" тест в разработването на шпионски сателит - 1
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Корейската централна телеграфна агенция (КЦТА), държавната медия на Северна Корея, съобщи, че страната е провела вчера "важен" тест от "финалната фаза" в разработването на шпионски сателит, който страната иска да завърши до април 2023 г., предаде Ройтерс, цитирана от БТА.

Съобщението беше публикувано ден след като южнокорейски и японски военни съобщиха за изстрелването от Северна Корея на две балистични ракети със среден обсег към източното крайбрежие на страната.

КЦТА заяви, че тестът е проведен на изпитателния полигон Сохе в северозападния град Тончхан-ри и е имал за цел да провери способностите на страната в областта на сателитните изображения, преноса на данни и наземните контролни системи.

Северна Корея извърши безпрецедентен брой ракетни изпитания тази година, включително на междуконтинентална балистична ракета (ICBM), целяща да достигне континенталната част на САЩ, в разрез с международните санкции.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 3 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ИСТИНСКИЯ ГРАД КОЗЛОДУЙ

    3 7 Отговор
    А КАК живеят ХОРАТА в КНДР
    КИМ е психопат

    Коментиран от #3

  • 2 чукча

    2 8 Отговор
    Колкото и да ми е противен този, прави впечатление че се извисява морално над нашите от ДС. Той изпраща свои хора да учат в Европа и те се връщат да доставят знания и технологии. Да оставим за малко защо и как. В пълно противоречие с корейските комунисти, нашите изпратиха свои чеда да учат на Запад, но те не се върнаха да допринесат с нещо за икономиката на България. Виждаме че те се изживяват като мъша на КГБ за корумпиране, деморализиране и поднасяне на Българите на тепсия на Русия. Добре че Украйна се държи и ангажира Москва в тази война за да удържим своята независимост. Поне засега.
  • 3 чукча

    2 8 Отговор

    До коментар #1 от "ИСТИНСКИЯ ГРАД КОЗЛОДУЙ":

    Те не живеят там. Те с мъка оцеляват. Там е по-зле отколкото при Андрей Луканов, Жан Виденов и Киро Петков.

    Коментиран от #4, #5

  • 4 ИСТИНСКИЯ ГРАД КОЗЛОДУЙ

    1 6 Отговор

    До коментар #3 от "чукча":

    ФАКТ е
  • 5 Беше ли Там?

    6 1 Отговор

    До коментар #3 от "чукча":

    Бил си,колкото и на Чукотка!
  • 6 ИСТИНСКИЯ ГРАД КОЗЛОДУЙ

    2 4 Отговор
    КИМ ИН ЧЕН е психопат в КНДР е ДИКТАТУРА
  • 7 Какви неща произвежда

    4 1 Отговор
    С. Корея. А ние? Евроатлантически толупи.
Новини по държави: