Last news in Fakti

24 Декември, 2022 11:20 1 141 12

Стрелецът от Париж не за първи път напада чужденци

  • париж-
  • кюрди-
  • стрелба в париж-
  • антимигрантски настроения

Той е атакувал миналата година мигрантски лагер

Стрелецът от Париж не за първи път напада чужденци - 1
Снимка: БГНЕС

Мъжът, арестуван след стрелбата, при която той уби трима души и рани други трима в центъра на Париж в петък, е бил разследван за актове на расистко насилие, каза парижкият прокурор Лор Бекуо, цитиран от "Политико".

Заподозреният е бил известен на правоприлагащите органи във френската столица и е бил арестуван миналата година, след като нападнал "палатки", където живеели мигранти в 12-ти район на Париж. Той наскоро е бил освободен, каза Бекуо пред репортери.

Според няколко френски медии мястото, което той е атакувал миналата година, е бил мигрантски лагер.

Арестуваният е 69-годишен френски гражданин и е известен на властите с два опита за убийство - през 2016 г. и декември 2021 г., съобщава Франс прес, цитирайки източник от полицията.

Убитите и ранени граждани вчера са от кюрдски произход, тъй като нападателят е стрелял в района на Кюрдския културен център в Париж и разположено в съседство "кюрдско" кафене. Припомняме, че след стрелбата избухнаха безредици, възникнали спонтанно след като кюрди се събраха в района на инцидента.

Няколко членове на френското правителство реагираха на стрелбата. "Отправяме нашите мисли и пълна подкрепа към жертвите на смъртоносната стрелба в Париж и техните близки. Започнато е разследване", написа в "Туитър" премиерът Елизабет Борн.

"Всичките ми мисли са към роднините на жертвите", написа в Туитър министърът на вътрешните работи на Франция Жералд Дарманен, добавяйки, че ще посети мястото на стрелбата.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Европейца

    8 3 Отговор
    Абе какъв е тоя Кюрдски произход бе? Няма такава държава Кюрдия
  • 2 Смех

    9 0 Отговор
    Какво означава чужденци в случая
  • 3 Трак🇧🇬🇦🇹🇩🇪🇺🇦🇮🇹🇯🇵🇮🇷

    14 3 Отговор
    Браво на човека който му е писнало от геноцида срещу бялата раса и геноцида срещу Европа която е напълниха с генетичен бо-:клук заради действията на из-ро-дите макарон Меркел и всички ЛЯВИ ла-:йна

    Коментиран от #10

  • 4 Льо Галоа

    14 0 Отговор
    Ето това е истински наследник на великите Гали
  • 5 Жа омра

    9 0 Отговор
    Това са си чисти францокюрди от ордена на свети Кюрдьо.

    Коментиран от #11

  • 6 Некой си

    8 0 Отговор
    На такива трябва паметник и да направят франсетата.
  • 7 Ген. Гурко

    13 0 Отговор
    Представям си как са му дотегнали навлеците и в каква паника дори е изпаднал, виждайки че губи собствената си държава пред очите си. Трябвало е да се концентрира и върху виновниците за това.
  • 8 Реалност

    12 2 Отговор
    Арестуваха последния истински французин:) Следва смяна на името на държавата - от Франция на Северно Мароко, а година по късно обединение с Германистанско ислямско емирство и Великозападна Индия:)

    Коментиран от #9

  • 9 Соваж бейби

    3 0 Отговор

    До коментар #8 от "Реалност":

    Бе не си прав ,първо си задай въпроса какво търсят тук,работят ,излиза на протест ?Това ще рече някой ги е пуснал и живее легално ,нали ?кой е виновен ,още по странно ми е на мене защо няма протести на християни,азиатци в техните държави?За Катар цял списък имаше ,как да се облечеш за световното и как да се държиш там !В Европа си е свободия ,няма закони и ред !И изобщо тези какви са ,защо се развяват със старите руски знамена червени сърп и чук ,на протеста ,пише нещо не мога да видя от вятъра .Безредици и убити не е хубаво нещо ,това е кофти не трябва да се допуска.Излиза че системата в Европа е една голяма нула .
  • 10 Чернкош

    1 0 Отговор

    До коментар #3 от "Трак🇧🇬🇦🇹🇩🇪🇺🇦🇮🇹🇯🇵🇮🇷":

    Ти в бъдеще ще си роб на мен подгответе се еврогейци
  • 11 ЛьоКериз

    0 0 Отговор

    До коментар #5 от "Жа омра":

    На фона натова деяние се сещам за нещо относно името на личноста дето носи името на кюрдския културен център найменуван на певеца Ахмед Кайя който 6 месеца скед като стана францизин не знам си поради каква почина странно от какво ли?

    Коментиран от #12

  • 12 ЛаСиДоРе

    0 0 Отговор

    До коментар #11 от "ЛьоКериз":

    Прекалено френски "ласки" е видял.
Новини по държави: