Last news in Fakti

24 Декември, 2022 14:18 795 5

Великобритания ще увеличи разходите си за отбрана с повече от 1 млрд. паунда

  • разходи-
  • отбрана-
  • великобритания-
  • експерти-
  • милиард

За да избегне реалното им намаляване през следващите две години

Великобритания ще увеличи разходите си за отбрана с повече от 1 млрд. паунда - 1
Източник: БГНЕС

Великобритания ще увеличи разходите си за отбрана с повече от 1 млрд. паунда, за да избегне реалното им намаляване през следващите две години, съобщи в. „Телеграф“, цитиран от Ройтерс.

Очаква се финансовият министър Джереми Хънт да обяви увеличението в бюджета през пролетта, пише изданието.

Вестникът посочва, че военните експерти изчисляват, че бюджетът на министерството на отбраната през 2024/25 г. трябва да нарасне до 50,1 млрд. от 48,6 млрд. паунда, за да се избегне съкращаване в реално изражение поради инфлацията, която остава над 10 %.

В есенния си бюджет миналия месец Хънт заяви, че правителството признава необходимостта от увеличаване на разходите за отбрана и потвърждава, че ще поддържа бюджета на ниво от поне 2 % от брутния вътрешен продукт в съответствие с ангажимента си към НАТО.

"Ние имаме един от най-големите бюджети за отбрана в Европа и през 2020 г. обявихме най-голямото увеличение на разходите за отбрана от Студената война", заяви говорител на правителството, предаде БТА.

Всяко увеличение на разходите за отбрана ще бъде разглеждано като част от следващия интегриран преглед - документ, който очертава приоритетите в британската политика в сферите на отбраната, сигурността и външната политика - през пролетта, добави говорителят.


Поставете оценка:
Оценка 3 от 8 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Да, бе

    5 3 Отговор
    По-добре да вложат тия пари в изкуствен интелект, че естественият им съвсем е изветрял от многовековно кръвосмешение...

    Коментиран от #2

  • 2 АУУУУУ

    4 3 Отговор

    До коментар #1 от "Да, бе":

    Викаш Интелект нямат....пък пари имат......НАШИТЕ РУСОФИЛИ ИНТЕЛЕКТ ИМАТ....ПЪК ПАРИ НЯМАТ....ЗАТОВА ПРОДАВАТ БЪЛГАРИЯ ЗА КОПЕЙКИ 🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

    Коментиран от #4

  • 3 въпросче

    2 1 Отговор
    Ще дават ли от "бюджета си за охрана на бритите" парични части,предназначени за Зеления? Дай,да си ги разделим!
  • 4 Имат

    2 0 Отговор

    До коментар #2 от "АУУУУУ":

    заеми и то огромни. Забравете, че са и влачили кой каквото може от колониите им. С тяхното наследство, проблемите които имат да решават, хич не им завиждам. Само Индия има претенции за 45 трилиона долара
  • 5 хммм

    3 0 Отговор
    Тези са мръсни фашаги!!!
Новини по държави: