Last news in Fakti

25 Декември, 2022 11:32 1 855 58

Русия: Не доставяме петрол на цени, определяни от Запада

  • русия-
  • цени-
  • петрол-
  • запад-
  • производство

Руският министър на финансите не изключи възможността Руската федеранция да ограничи производството на петрол

Русия: Не доставяме петрол на цени, определяни от Запада - 1
Източник: БГНЕС

Руският министър на финансите Антон Силуанов не изключи възможността Русия да ограничи производството на петрол. Той бе категоричен, че решението РФ да не доставя петрол на цени, определяни от Запада, е принципно. Това съобщи информационната агенция ТАСС.

Ние няма да доставяме петрол по договори, които ще посочват ценови ограничения, предлагани от западните страни. Това е изключено. Президентът на Руската федерация говори за това, че Русия ще доставя петрол по споразумения, които ще таван на цените няма, поясни Силуанов, цитира news.bg.

По думите му може да се наложи някъде да се ограничи производството. Сега виждаме, че нашите компании, нашите петролни компании пренасочват своите линии за доставки от запад на изток, на юг, към други страни. Търсим нови потребители на петрол и тъй като търсенето на петрол, според прогнозите на агенциите, ще расте, тази ситуация до голяма степен ще зависи от динамиката на световната икономика, допълни той.

Ще търсим други пазари, друга логистика. Може би ще бъде по-скъпо, каза още руският финансов министър.

Едновременно с това заместник министър-председател Александър Новак заявява в интервю за ТАСС, че заради действията на западните правителства петролни и газови компании вече изтеглят парите си от отрасъла под формата на дивиденти и не инвестират в него.

Това означава, че след 5-10 години светът ще се сблъска с недостиг на енергийни ресурси и нов кръг от кризи, които ще засегнат в най-голяма степен Европейския съюз.

"В рамките на пет до десет години светът ще бъде изправен пред сериозни проблеми, дефицит и нов кръг от кризи. Европа ще бъде най-засегната", добави той. Според него западните държави не се ръководят от здрав икономически разум, когато налагат допълнителни санкции и предприемат мерки за регулиране на пазарите, а само флиртуват с избирателите си.

Припомняме, че в началото на декември страните от Г-7 се договориха за таван на цената на руския петрол от $60 долара за барел.


Поставете оценка:
Оценка 3.2 от 31 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Хаха

    15 18 Отговор
    Ще ми ядете .......

    Коментиран от #6

  • 2 Даа ДЕМОКРАЦИЯ

    22 11 Отговор
    ТАКА СЕ ПРАВИ
  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Рошко

    27 12 Отговор
    Не вярвам и 5 месеца да минат и не започнат да вият на умряло кучетата си лаят цените си хвърчат нагоре, сбогом толар янкиъе в обора това е спасението
  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 пейо

    35 20 Отговор

    До коментар #1 от "Хаха":

    Нищо няма да ядат. Спират да продават на Европата. Европата не е планетата земя. Има много други континенти които биха купували. Европата ще започне да купува други сортове петрол и цените скачат до небето. Европейците отново ще са набутани.

    Коментиран от #20, #53

  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 Военнопрестъпника Путин

    21 33 Отговор
    Руската икономика се срина,рублата копае дъното,минималната пенсия 80 евро

    Коментиран от #16, #56

  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 УКРАЙНА🇺🇦

    20 30 Отговор
    Значи всички санкции започват да работят .По малко петрол по малко пари за война .
  • 11 хаххаха

    19 32 Отговор
    Можете да почнете да си го пиете петрола. Вместо одеколон. Дано да ви се отрази добре!
  • 12 Да, нормално е!

    24 13 Отговор
    Западналите правят такива номера, но я да ги видим тях, ако някой на тях им постави такива пазарни ограничения?
    Защо акушерките и другите кокошки в "съюза" не се опитат на ФАЩ да ограничат цените на петрола, внасян в Европа?
    Ха-ха-ха! Ще опитат, ама друг път. Не само руски тръби ще летят във въздуха, ама още и много други неща...
  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 14 УКРАЙНА🇺🇦

    17 26 Отговор
    Света спокойно ще мине и без рашиския петрол .

    Коментиран от #15

  • 15 къде ще

    20 10 Отговор

    До коментар #14 от "УКРАЙНА🇺🇦":

    мине, в 19ти век ли :)
  • 16 е ти

    9 11 Отговор

    До коментар #8 от "Военнопрестъпника Путин":

    поне едно вярно нещо да беше изброил, че някой да ти се върже
  • 17 Западналите са

    21 16 Отговор
    много прости!
    Дори Русия и да не продаде на ЕС нищо от ресурсите си, то има много повече други страни и региони по света, които са с възходяща икономика и се нуждаят от много енергоресурси и те ще си купуват на борсовите цени! Само Китай и Индия са почти половината от населението на планетата. Цяла Юго-Източна Азия се управлява от китайците. Азия расте икономически с двуцифрени проценти всяка година и се нуждае от всичко!
    А ЕС са едни пенсионери с отрицателна демография, затихващ регион от демеции... Е, "импортираха" си и по-млади, но от съвсем други страни, които не са много икономически надарени. Имат обаче силна положителна демография! Просто "гениално" от страна на кокошките, които управляват този "съюз"!
    По-тъпо едва ли би могъл някой друг да го направи!

    Коментиран от #33

  • 18 Реално

    15 18 Отговор
    Реално продажбите са руски петрол са се сринали наполовина количествено, а цената е много по ниска от прага от 60$. Китай отказа незастраховани танкери. Реално нефтодобива във фашистка руZZия е в колапс.

    Коментиран от #19

  • 19 Ха ха ха ха ха

    16 12 Отговор

    До коментар #18 от "Реално":

    Реално, реално главето ти е празно:)) Русия е един от най големите износители на петрол. Даваш ли си сметка какво ще стане с цените на петрола, ако един от големите износители намали добива? Казвам един от големите износители.. Независимо дали Русия или от другите големи износители. Даваш ли си сметка каква инфлация ще се завихри?

    Коментиран от #23

  • 20 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 21 Свиленски

    12 16 Отговор
    Никой не моли за петрол ПРОСТО ОБЯВЯВАТ ЦЕНИ НА КОИТО МОГАТ ДА ЗАКУПЯТ РУСКИ ПЕТРОЛ А ЧЕ ПУТИН НЕ ГО УСТРОЙВА ЦЕНАТА ЕМИ ЗА БОГА НЕ ПРОДАВАЙ НО ГЛАДЪТ Е ПО-СИЛЕН ОТ ТОКА И СКОРО МАЙ ЦЕНАТА ЩЕ ОТИДЕ НАКЪМ 40 КРАВАРСКИ РУБЛИ!

    Коментиран от #34

  • 22 Дилян Добрев

    11 7 Отговор
    Аз смятам, че след като Русия затвори Лукойл България, горивата неминуемо ще поевтинеят с левче!
    Сигурен съм в това, а вие........?

    Коментиран от #31

  • 23 Некой си

    12 12 Отговор

    До коментар #19 от "Ха ха ха ха ха":

    Хахаха, маха..фактите са съвсем други. Чайна Коско Шипинг, най-големия превозвач на руски петрол от източните терминали отказа да вози . Последваха го още 4 китайски компании. Китай затвори пристанищата си за кораби, превозващи товари с руски застраховки. Китай забрани транзита и превоза на китайско карго за ЕС през руска територия..па ти са плюнчи колкото си искаш. И да фърляш къчове, никой не те брои за жив..Хахахахаха..
  • 24 !!!?

    11 11 Отговор
    Като не успя с ядрен шанаж, кремълската фашистка клика сега се опитва да заплашва Запада с икономическа катастрофа...а не коментира оскотелия си путинов Гулаг !!!?
  • 25 Съдията Дред

    12 6 Отговор
    Споко, бай Ердо вече е готов да продава руски петрол като азербайджански. Със съответната надценка. Той и руски газ ще ни продаде. А ние ще плащаме.

    Коментиран от #30, #55

  • 26 Правилно

    11 8 Отговор
    Запада не може да определя едно нещо колко ще се продава от другите държави. Да не говорим, те като дерат кожи, ние трябва да плащаме ... Наскоро във Франция ми искаха над 65 EUR само да отиде куриерска фирма да вземе малка – 2 кг. пратка от един офис. Абсолютни кожодери. А Български продажни политици само изпълняват какво им се нареди от Западна измет.

    Коментиран от #32

  • 27 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 28 чУвал или чувАл

    9 3 Отговор
    Може ли САЩ да произвеждат нещо , а после тези , които го купуват , да им кажат на каква цена ! ? Нали живеем в равноправен , демократичен , справедлив и братски свят ? Или.......!?
  • 29 Васил

    7 10 Отговор
    Къде ще ходите бе скапани Рашистки убитаци ще продавате иначе пари в касичката няма да има.
  • 30 Да питам

    6 5 Отговор

    До коментар #25 от "Съдията Дред":

    Ти па нищо не каза. Поинтересувай се колко петрол е купил за декември бай ти Ердо от Русия и колко сме купили ние. Ама потърси руски източници. Сега ще ти кажа, а ти можеш да свериш данните..Турция и Китай са купили от 5 декември до 17 декември по 140 000тона. България за същия период- 800 000 тона. Та какво викаш щял да продава Ердо?
  • 31 фАНТОМасс

    2 2 Отговор

    До коментар #22 от "Дилян Добрев":

    Това Бойко явно му го е казал !
  • 32 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 33 Безплатен съвет

    7 8 Отговор

    До коментар #17 от "Западналите са":

    Ти западналите не ги мисли..ЕС е 15 пъти по-богат от Просия. Елементарна статистика. И може да си позволи много неща. А да видим догодина Просия от къде ще намери пари за пенсии на бомжите...че май вече отвори печатницата....

    Коментиран от #37, #42

  • 34 Глупости на квадрати!

    4 8 Отговор

    До коментар #21 от "Свиленски":

    Ако Русия не продава на западналите, то няма да гладува. Обикновенният руски народ така и така нищо не вижда от парите, получени от продажбите на нефт и газ.
    А за храна нямат никакъв проблем, те са и един от най-големите производители на зърнени храни в света. На техните земеделски пазари е отрупано с всякакви хранителни продукти и то тяхно си производство, мед, плодове и зеленчуци, трици и царевица за животни и какво ли още не. И с месо и риба е пълно.
    Ако някой от гражданите не се справя със заплатата си в големия град, то отива да живее в провинцията при обикновенния народ и няма да гладува.
    Ако продажбите на петрола или газа намалеят или изобщо спрат, това ще "удари" само олигархията им! Е, няма да си сменят колите, яхтите и дворците си често, ама това народа им там не го интересува никак!

    Коментиран от #41, #43

  • 35 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 36 Ми то лесно се живеело!

    3 4 Отговор
    Ама то ако става така, да решим колективно в България, че цената на тока, водата, отоплението, газа и горивата ще е... например 0,25лв/КВт/л и да си живеем спокойно с доходите си!
    Даже предлагам месото да е 0,50лв, хляба 0,20лв, рибата 1лв, маслото ... сиренето... кашкавала...
    Колко хубаво ни отварят очите от еврокомисията!
    Даже да си гласуваме и по 10 000лв рента за живот на човек по еврофондовете - все пак имаме право да живеем достойно, не съм ли прав?! Равенство и без дискриминация!
  • 37 А ти познаваш ли ги

    4 4 Отговор

    До коментар #33 от "Безплатен съвет":

    западналите добре?
    Те се научиха от ФАЩ и включиха печатницата да печатят с нищо необезпечени "пари"!
    За какво мислиш искат и нас да ни дръпнат в това блато?
    Понеже ние все още, въпреки кражбите и издънките на ПП-Кирчовците, нямаме такъв огромен държавен дълг и искат, като ни вкарат в тяхната еврозона, да ни вземат резервите за погсаяване на техните огромни дългове!
    И се оказа, че "силната икономика и просперитет" на Европа се бил дължал на руските евтини енергоресурси. За колко малко време без тях и започнаха веднага да буксуват!
    Е, я ела след няколко години да ми говориш след това, колко "сила" е Европа! Тази вече свърши!
  • 38 !!!

    0 1 Отговор
    Секне ли и България?
  • 39 русобоците и хейтаррите

    3 2 Отговор
    да са щастливи поне че Русия няма продава петрол на кака им лае нен и сие и ентусиазирано да цъкат за псевдо путинофили, рубладжии, копейкаджии(копейки няма в обръщени), ватенки(отдавна ги няма)
  • 40 Ама щом това

    2 3 Отговор
    е "нормално" при "демокрацията", то ние ще си купим пък самолетите от ФАЩ на парче по 1 милион лева! Така сме приценили и повече не им даваме за тях :)!
    Какво мислите, че ще стане? Ще ни ги продадат на този "таван"? Ха-ха-ха!!!!
  • 41 Свиленски

    5 3 Отговор

    До коментар #34 от "Глупости на квадрати!":

    Много ми е интересно как ще изкараш зимата на трици и царевица? Разсъждавай как след капитулацията на руZZия няколко милиона гладни ОРКИ ще атакуват Е.С.в търсене на по-калорична храна от триците на путин които им предлага в момента!

    Коментиран от #45

  • 42 Защото са богати

    4 4 Отговор

    До коментар #33 от "Безплатен съвет":

    и затова откраднаха парите на Русия – над 300 милиарда ? Африка, Азия .... имат претенции към тях за мародерствата които са правили.
  • 43 Да питам

    6 2 Отговор

    До коментар #34 от "Глупости на квадрати!":

    Имам само едно питане.Защо бе дрогарю, не отлиташ към пълните с мед и масло пазари на Просия, а седиш тук, в мизерията на прогнилия Запад? ЗАЩО,А? Питам и смслен отговор не чакам..

    Коментиран от #47, #54

  • 44 Макс

    4 1 Отговор
    Няма нужда , ще го вземем безплатно, като малка част от репарациите .
  • 45 Ти пък

    2 2 Отговор

    До коментар #41 от "Свиленски":

    определи, че щяло да има "капитулация"?
    Това за Русия ще е смърт, за това този вариант не се разглежда!
    Кой доброволно е съгласен да умре? Само психично болните!
    "Трици и царевица" са естествено за изхранване на животни. Селяните си гледат кокошки, прасета, патици... и си имат достатъчно храна.
    Това не ти е България, дето търговците са "надули" цените на фуражите и триците и вече нищо няма сметка да отглеждаш сам!
    Иди и купувай от моловете западните, пълни с химия боклуци!

    Коментиран от #48

  • 46 Да допълня

    4 0 Отговор
    Какво ше търси па тоя на Изток бе? Май не е чувал за Бруней като голям играч на нефтения пазар, за Индонезия, Тайланд или СА, За Емиратите..тия спихнаха по-бързо, отколкото се очакваше. даже танкери нямат да возят..
  • 47 Ти пък, от къде

    2 2 Отговор

    До коментар #43 от "Да питам":

    знаеш, къде съм :)?
    Седя си, недалеч от Кремъл и Путин ми дава по 6 000 долара на месец да те лъжа тука :)!
    Колко е лесно, да седиш на топло и да пишеш заблуди за шарани по цял ден...

    Идеална работа е! Ела и ти!

    Коментиран от #49

  • 48 Некой си

    5 3 Отговор

    До коментар #45 от "Ти пък":

    Ами бе, отглеждат. Не веднаж казах , че поголовието в Русия е паднало от 300млн. глави, на 38млн. Даже мляко и млечни продукти внасят от Беларус, 80% от консумираните картофи за 2021 г са внос от Мароко и Холандия.Яйцата на 60% са внос от Бразилия и Китай. Почти 100% от картофите за посев са внос от Дания. И това са данни, които цитирам от руската статистика бе..ти луд ли си или на луди ни правиш . Знаеш ли , че милиони хектари са оставени на угар, заради изключително ниските изкупни цени на зърното.Складовете на агрохолдингите пращят по шевовете от зърно...ти си тръгнал врели-некипели да ми разправяш. Няма икономика, която да удържи на такива зверски рестрикции..ти ми разправяш тука приказки от шипковия храст..

    Коментиран от #51

  • 49 Некой си

    5 1 Отговор

    До коментар #47 от "Ти пък, от къде":

    Абе,Р.Овч..ти ли си бе..или си Малинката? А къде си, ич ма не брига, да ти кажа . Тия лакърдии ги разпраай на кандидат могилизираните. Мухахаха..глейте го па тоя. Аман от льохмани...
  • 50 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 51 Нямало икономика?

    3 4 Отговор

    До коментар #48 от "Некой си":

    Иран живее вече много години само на санкции и какво? А Северна Корея? И не са умрели от глад, ами Ким всеки ден стреля все по-нови и по-усъвършенствани ракети!
    Как така, не са умряли до сега тези корейци?
    И си противоречиш за Русия: "...Складовете на агрохолдингите пращят по шевовете от зърно.."
    Значи имат си достатъчно за вътрешния пазар, щом "пращят" или какво? Сигурно го изгарят просто така?
  • 52 Демокрация

    0 4 Отговор
    САЩ в бъдеще ще произвеждат все повече долари. Останалият свят ще може да продава продукцията и природните си богатства сама на посочената от тях цена!!!

    Коментиран от #58

  • 53 стоян

    2 2 Отговор

    До коментар #6 от "пейо":

    До 6 ком - другар - ЕС и САЩ не са света - Ама там живеят хората с парите - руската металопреработваща индустрия е пред колапс - износа на стомана е спаднал с 60 % - и на петрола с 40 % всеки ден само хубави новини за мордор
  • 54 гост

    1 0 Отговор

    До коментар #43 от "Да питам":

    Дано под Запад не визираш България защото си много далече от истината
  • 55 БАЛЪЦИТЕ СВЪРШИХА

    0 1 Отговор

    До коментар #25 от "Съдията Дред":

    Никой не купува петрол над борсовите цени....

    Коментиран от #57

  • 56 Дъ-Ге

    1 0 Отговор

    До коментар #8 от "Военнопрестъпника Путин":

    Не знам какво рине, но миналата седмица от хранителен магазин в Москвата едно приятелче си е купило българско масло 250 гр на 8 лв килото, а тук същото е 23 лв килото. Със сигурност не е българско, но с по-голяма сигурност е в пъти по-качествено в момента, защото руснаците имат традиция в млекопроизводството и млечните продукти. Ментета нямат. В Русия изключително много ценят българската хранителна промишленост все още от спомените си и много пъти прибягват до опаковката на собствено производство да слагат българска. Там все още се продават цигари БТ, Стюардеса, ТУ 144, Арда, въпреки, че отдавна тази наша промишленост е погребана дълбоко под земята под давление на нашите "приятели" американците. Сега ще внасяме и американско атомно гориво за нашата АЕЦ, което не само е в пъти по-скъпо, но не е и по стандартите и може да ни излезе през носа.
  • 57 Дъ-Ге

    1 0 Отговор

    До коментар #55 от "БАЛЪЦИТЕ СВЪРШИХА":

    Ма ти си бил голям разбирач! Да не си мислиш, че фирмите, които купуват петрол ходят всеки ден по няколко пъти до борсата и купуват по 1000 барела и като свърши пак след час ходят да купуват??? Умните сключват дългосрочен договор или за определени количества пак обвързан с времето. В момента Германия харчи количества на цени, които са отпреди 10 години. Като изтече договора, тогава ще са на борсата и ще гледат цените. Пазара е търсене и предлагане. Количеството на него определя цената. Руснаците вече се договориха с камиларите, че няма смисъл да продават големи количества, защото тогава цената пада. Демек, бачкаш повече, а вземаш по-малко на единица бройка. Сега като се махне и руското количество, нали се сещаш, че когато дойде време за дългосрочните договори, цената може и дори да е над борсовата. Борсовата цена, батка е за еднократна покупка, а не за дългосрочни договори. Лошото е, че ако купуваш на борсова цена количества, които трябва веднага да вземеш, не се знае цената на другия транж каква ще бъде. Така няма да можеш да си планираш икономиката, която ще е стихийна. Днес бензина ти е 2.80 лв, след 2 седмици, може да е 6 лв, а след месец може и да е 1.90 лв, после може да отиде на 7 лв. Така икономика няма как да градиш.
  • 58 Дъ-Ге

    2 0 Отговор

    До коментар #52 от "Демокрация":

    Лошото на демокрацията е, че е само една дума, която няма нищо общо със съдържанието. Англия е държала Индия като колония в течение на много години, като е купувала местните вождове. Сега това прави САЩ по отношение на европейските държави. Като погледнеш, всеки един от ръководните кадри и на ЕС и на държавни длъжности е завършил в САЩ. Там имат специална програма за "калибриране" на бъдещи ръководители. И това не е от вчера, а непосредствено след Втората световна. Когато му дойде времето за нещо решително, помагат и да вземе съответната ръководна длъжност. Такъв е и симпатягата Петков, който дойде от "нищото", без никой да го знае, некадърен, нарушител на законите там в Канада и о-о-о, чудо. Избраха го, а той прекара всички американски интереси. Само че в един момент и това кранче ще свърши, както една неграмотна Индия отхвърли англичаните и сега върви по друг път. Труден, но си е техен и се съобразяват само с техните интереси.
Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Китай, Новини Сирия, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Полша, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания