27 Декември, 2022 10:40 793 8

Клевърли разкритикува талибаните за забраната на жените да работят за НПО

  • великобритания-
  • афганистан -
  • талибани-
  • критика-
  • забрана-
  • режим

Клевърли призова талибаните да се откажат незабавно от решението си, като предупреди, че то ще доведе до страданията на милиони афганистанци.

Клевърли разкритикува талибаните за забраната на жените да работят за НПО - 1
Снимка: БГНЕС

Талибаните се опитват да заличат присъствието на жените в афганистанското общество, заяви британският външен министър, след като режимът в Афганистан забрани на жените да работят за неправителствени организации, предадоха Прес асосиейшън и ДПА.

Клевърли призова талибаните да се откажат незабавно от решението си, като предупреди, че то ще доведе до страданията на милиони афганистанци.

Въведената от талибанския режим забрана вече накара някои международни организации за оказване на хуманитарна помощ да преустановят дейността си в Афганистан.

"Забраната за жените да работят за неправителствени организации ще лиши милиони афганистанци от възможността да получат жизненоважна хуманитарна помощ. Това решение ще се отрази на всички", изтъкна британският министър.

Талибанските власти на Афганистан обявиха забраната в събота, като си послужиха с аргумента, че някои жени, които работят за неправителствени организации, не спазват в достатъчна степен ислямските правила за обличане.


Поставете оценка:
Оценка 3 от 4 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 НПОдравма

    12 1 Отговор
    Гоялма НПО драма, а изказването не е ли опит за вмешателство въобще, същото което и НПО непрестанно се опитват да правят. НПО = Непрекъсната Простотия и Олигархия.
  • 2 Боруна Лом

    3 5 Отговор
    ТАЛИБАН, ТАЛИБАН НО ИМА АКЪЛ! НЕ КАТО НАШИТЕ УПРАВНИЦИ ЯКИ ФЕНОВЕ НА ОРБАН
  • 3 лоша работа

    9 1 Отговор
    Тамошните козячета и слуги на сорос с какво ще си изкарват прехраната от сега на татък? Много ми е мъчно за тях, сигурно ще им се наложи да работят. А колко хубаво би било сащ да си уредят една концесия за да могат талибаните да спонсорират козяшките напъни в Афганистан.
  • 4 Индийски БИВОЛАР

    7 1 Отговор
    интересно ДЕМОКРАЦИЯТА ЗАБРАНЯВА КОМУНИЗМА АНАРХИЗМА НАЦИЗМА и ГО ПРЕСЛЕДВА ЗАКОНОВО ми талибаните си забраняват И ПРЕСЛЕДВАТ ЗАКОНОВО и като КАКЪВ СЕ МЕСИ ВЪВ ВЪТРЕШНИТЕ ИМ ПРОБЛЕМИ ТАЛИБАН КОМЕНТИРА ЛИ УБИЙСТВАТА НА т н АФРОАМЕРИКАНЦИ
  • 5 афганистанче

    5 1 Отговор
    Този нагъл представител от квартал Максуда,забрави ли че точно англичаните и техните приятели американците насаждаха 20 години демокрация в Афганистан!И какъв е резултатът-Афганистан е в 18 век!На афганистанките им е най-малкия проблем непеотата!Всеки може да види живот в афганистанско село-кирпичена колиба,огнище без комин.ток и вода няма,афганистанката седи на земята и реже зеленчука в скута си
  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 Вирус

    0 1 Отговор
    Хахаха триете ли да живее свободата на словото хахаха
  • 8 БРЛИТАНСКИЯТ ВЪНШЕН МИНИСТЪР , БРИТАНЕЦ

    1 0 Отговор
    ЛИ Е ИЛИ СТЕ ОБЪРКАЛИ СНИМКАТА С ТОЯ ПАВИАН ?
Новини по държави: