Last news in Fakti

28 Декември, 2022 07:57 2 880 53

Индия се противопоставя на интелектуалната собственост за зелени технологии в G20

  • g20-
  • зелена енергия-
  • промени-
  • индия-
  • председателство

Целта на Ню Делхи е да направи зелените енергийни технологии достъпни за всички

Индия се противопоставя на интелектуалната собственост за зелени технологии в G20 - 1
Снимка: ЕРА/БГНЕС

Индия се ангажира да настоява за отказ от права на интелектуална собственост върху технологии, свързани със зелената енергия и енергийния преход, за да се ускори масовото приемане на чиста енергия. Според вестник Mint, който се позовава на собствени източници, по този начин Ню Делхи възнамерява да постигне намаляване на технологичното изоставане между страните - членки на "Голямата двайсеторка" (G20).

Индия, която пое председателството на G20 в началото на декември, ще се опита да се съсредоточи върху усилията да направи зелените енергийни технологии достъпни за всички страни в групата, казаха източници.

"Освен ако не споделяме технология помежду си, няма да можем да напреднем по отношение на енергийния преход. Ще отнеме години, за да направим прехода без обмен на технологии. Трябва да си сътрудничим и да избягваме ограничения под формата на патентни права, авторски права и права върху интелектуалната собственост, работа в екип. Това е целта", цитира източникът изданието.

Той отбеляза, че Индия е постигнала напредък в редица технологии, а други страни също работят върху нови технологии в тази област. „Ако комбинираме мозъци, тогава растежът на технологиите ще набере скорост“, добави източникът.


Поставете оценка:
Оценка 3.1 от 28 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Германец

    9 36 Отговор
    Еха, всички искат от "гнилия Запад" да си даде технологиите :))))) За общото благо де :)))))

    Коментиран от #2, #6, #34

  • 2 Госあ

    40 3 Отговор

    До коментар #1 от "Германец":

    Всъщност, Тойота си даде безвъзмездно технологиите за хибридни и водородни двигатели. Пежо и Рено се възползваха много добре от това. Иначе, много добра позиция на Индия. Така трябва.

    Коментиран от #3, #4, #5

  • 3 Германец

    7 17 Отговор

    До коментар #2 от "Госあ":

    Тойота е японска компания, и макар че се намира в Азия се счита, че Япония споделя западния мироглед за общество и развитие. Обмена между "Западни" компании никога не е бил проблем, защото ги водят едни и същи принципи. Същото важи за Южна Корея.

    Коментиран от #8, #15, #18

  • 4 Вова

    9 15 Отговор

    До коментар #2 от "Госあ":

    А бъга рите искат всичко на аванта. Но ако трябва те да дават да е за пари
  • 5 Бацо Гацов

    7 18 Отговор

    До коментар #2 от "Госあ":

    То мгалите винаги искате да откраднете, да измошенничите..тва си ви е в кръвта..
  • 6 Хъъъм

    22 4 Отговор

    До коментар #1 от "Германец":

    Не е искане, запада е задължен да го направи, защото им длъжник ... До като са разработвани тези технологии, 10ки год са източвали богатствата на изостанали сега държави..

    Коментиран от #7, #11

  • 7 Германец

    4 17 Отговор

    До коментар #6 от "Хъъъм":

    "Не е искане, запада е задължен да го направи" Скрий се. :))))

    Коментиран от #9

  • 8 Смешко

    6 11 Отговор

    До коментар #3 от "Германец":

    Ако се "забранят" привилегиите на интелектуалната собственост, патентните и лицензионни режими и т.н., ще настъпи "справедлив" комунизъм и никой няма да се хване да изобретява нищо -всеки ще се възползва от вече изобретеното. Всъщност, не беше ли точно това причината за изчезването на СИВ?

    Коментиран от #10

  • 9 Ха ха ха

    14 3 Отговор

    До коментар #7 от "Германец":

    Оди се скрий някъде. Лятото бях по Германия и не срещнах такова животно, само мургави арийци и всякаква паплач, която им движи икономиката. Същото и в останалите западни държави. Рано или късно, нещата ще си дойдат на място. Всичко което запада е заграбил, ще с цената да загуби националност и дори името си

    Коментиран от #13, #14

  • 10 Германец

    8 6 Отговор

    До коментар #8 от "Смешко":

    Мързеливците и некадърниците винаги искат да им се "дава" :)))) Да ги питаш тия, дето реват за това как "Запада" бил "използвал" горките "развиващи се страни" защо с ХИЛЯДОЛЕТИЯ не са се "развили" и не са станали ТЕ като "Запада" като го е нямало "Запада" да им "пречи" и да ги "използва"? :))))

    Коментиран от #22

  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 долу сащ

    13 3 Отговор
    нека да бъдем честни до край, чия е технологията измислена от човек роден извън сащ или германия, който е възпитан и отгледан извън колективния запад, но печатниците на пари фес и ецб просто му плащат повече!? точно така сащ стана сащ след 1945 , с крадне човешки ресурс с печатане на пари
  • 13 Германец

    5 11 Отговор

    До коментар #9 от "Ха ха ха":

    "Лятото бях по Германия" Всички руски слуги сте "били по Германия": да отнесете някоя прогнила западна кола трета ръка, продадена ви от някоя арабела, която я е взела тоталка след катастрофа, постегнала я е, и я е продала на някой Ганьо "изгодно". Точно такива баламурници, които не са виждали жив германец на живо, обясняват как е в "Германия" :))) Същите, които обясняват колко хубава и велика страна е Просия, но ако изобщо някога са стъшвали там, са били на екскурзия по Невски проспект, иначе си нямат представа за реалността. :)))

    Коментиран от #16

  • 14 Да питам

    4 9 Отговор

    До коментар #9 от "Ха ха ха":

    Абе..да не си са обръкАл нещо,а? Да си бил в Кения, пък да си си мислил че си у Джърманито. Че то Реджепа Иведик обръкА Коня с Кения, та ти ли!!!!
  • 15 Госあ

    13 2 Отговор

    До коментар #3 от "Германец":

    Единственото общо на мирогледа в Япония със запада е, че от време на време пият кола. Рядко, но го правят.

    Коментиран от #20

  • 16 Некой си

    7 11 Отговор

    До коментар #13 от "Германец":

    Това е отличителната черта на всеки русофил, и то мързелив русофил. Не е създал нищо през живота си, но е останал с впечатлението, че всички са му длъжни..Да, ама не..и като се забие в дъното и почва едно реване...
  • 17 Леелеее

    9 2 Отговор
    Не ми разправяйте вицове за водещите държави и компании. Пазарната икономика и комунизма и двете еднакво вредни за населението на света. Едните не промениха и един винт на технологии и начин начин на живот, 10ки год. Другите пък не позволяват на по малките държави и фирми, обикновени хора да създават собствени технологии в бранша на водещите, те ги задушават "демократично" . Пример с Гейтц, който загуби 1/2 от парите си за доказани престъпления към умни хора с много нови технологии в неговия бранш, от които някои ги присвоил, а други замразил ....
  • 18 Само питам

    9 3 Отговор

    До коментар #3 от "Германец":


    Едни и същи принципи - контрол над останалия свят. И едни и същи банки - Фед, печатащ долари.











    Коментиран от #19, #21

  • 19 Германец

    5 10 Отговор

    До коментар #18 от "Само питам":

    Печатайте и вие рупии, йоани, рубли каквото имате. Кой ви е спирал, щом това е обяснението. Но нещо май не е това. :))))

    Коментиран от #24

  • 20 Германец

    3 10 Отговор

    До коментар #15 от "Госあ":

    Има и други: например - демокрация са, занимават се с изграждане, а не с рушене, развиват наука и т.н. "подробности". Но, да не ти пука, явно ти само за Колата знаеш :)))))
  • 21 Да ти кажа все пак

    7 4 Отговор

    До коментар #18 от "Само питам":

    КАто питаш, да и кажа..имаш ли на представа в Китай какво значи конрол благодарение на технологии.. ФЕД е нищо в сравнение с това, което идва..хОди да ривеш на чайника за технологии. И да ти кажа , на теб и на такива катотеб...Китаеца дава пари..и технологии в Африка колкото искаш. В замяна на концесии..идват китайчета, мениджират местните работяги за по паничка ориз. Работягите почват да се бунтуват..идват китайчета с Калашников..разстрелват работягите, които се кротват ..тЕ това е контрол..комунистическо-капиталистически контрол.. па ти се плюнчи на ФЕД колко си сакаш.

    Коментиран от #23, #29, #37

  • 22 Само напомням

    13 2 Отговор

    До коментар #10 от "Германец":


    Доста от изобретенията, тласнали човечеството напред, са правени в Китай. Западът е силен последните около 4 века. А е силен и напреднал заради военната си агресия. Прекрасен пример е барутът - Китай го откриват, но "прекрасният" Запад го превръща в убиващо оръжие. Да си припомним и "чудната" атомна бомба. Ами гилотината? Все западни творения. Западът е богат, защото е агресивен терорист. Виж само историята на белгийците в Африка и каучука. Пък да не говорим за отвлечените хора от Африка за роби в САЩ. Но вече хегемонията им пада. Азия, Африка и Южна Америка искат парче от пая.









    Коментиран от #26, #27, #31

  • 23 Германец

    7 5 Отговор

    До коментар #21 от "Да ти кажа все пак":

    Те русофилите много обичат да "диктаторстват", но ако може за чужда сметка. Иначе с две ръце се блажат от Запада. Хич не им се мизерства като руснаците или другите, живеещи в техните "любими" режими. Любими, обаче само на приказки. :))))
  • 24 Само напомням

    9 2 Отговор

    До коментар #19 от "Германец":


    Ние печатаме ЛЕВОВЕ 😀 Но не сме достатъчно въоръжени, че да избием всички, които продават петрол за друга валута.

    Аз съм с БЪЛГАРСКО самосъзнание. Ти явно си се продал за центова. По Турско робство сигурно си щял да бъдещ пръв слуга на чорбаджиите и турците. А през комунизма - пръв доносник на ДС. Много гнусни хора.







    Коментиран от #28

  • 25 Шабан

    6 2 Отговор
    Тези индийци имат над един милиард човешки потенциал(пазар) и местоположение(ресурси) за да създадат каквато си искат зелена(и) технология, но явно и те като другите зомбо-питеци на тази планета, са загвоздени върху "чуждото щастие". Отвратителна работа!!!
  • 26 Хъъъм

    2 0 Отговор

    До коментар #22 от "Само напомням":

    За това говоря....
  • 27 Германец

    3 4 Отговор

    До коментар #22 от "Само напомням":

    Абе, като са били напред с "изобретенията" китайците, що не са на мястото на Запада? :))) М? :))) Впрочем, в Китай барута за какво се е използвал, та "Запада" го е "превърнал в убиващо оръжие"? :))) За балнеоложки процедури ли? :))))) Гилотината е измислена като по-хуманен начин да приведат смъртно наказание в действие, вместо да те дялкат с меча. Даже и в това отношение Запада е мислил за хуманност. :))))

    Коментиран от #42

  • 28 Германец

    3 5 Отговор

    До коментар #24 от "Само напомням":

    "Аз съм с БЪЛГАРСКО самосъзнание." Я кажи, като си с "българско самосъзнание", какво мислиш за филма, който руснаците финансираха и разпространяват, че българската азбука била измислена не от българи, а от "мекедонци" :)))
  • 29 Само напомням

    4 1 Отговор

    До коментар #21 от "Да ти кажа все пак":

    Не бяха ли точно Бил Гейтс, Клаус Шваб и тейните "млади глобални лидери", които се възхищават на Китай за контрола... Така де - справянето с ПЛАНдемията?

    ПС: Ти бил ли си в Китай, че да видиш какъв е контролът? Или си се информирал от западните медии? А западните медии не са ли собственост на западняци и дали нямат изгода са плюят по конкурентите на запада? 😉

    Що се отнася до заеми и технологии към Африка - Китай не откриват топлата вода. Западняците са го правили преди Китай. Даже по-агресивно - директно с пушките.



    За нас е добре да се отървем от двата тумора - Западния и Източния. 😉

    Коментиран от #30, #33, #38

  • 30 Германец

    1 1 Отговор

    До коментар #29 от "Само напомням":

    А ТИ бил ли си в Китай? :))))

    Коментиран от #43

  • 31 Некой си

    4 3 Отговор

    До коментар #22 от "Само напомням":

    Ами и аз да ти кажа нещо, с един пример от живота. Много отдавна работех в един наш военен завод. И тогава , по онова време имаше един договор, КОКОМ му викаха. Та, заобикаляйки КОКОМ, нашите разведки бяха купили(разбирай -откраднали) една високопроизводителна щанцовъчна машина, Труматик.на фирмата Трумпф. Невероятна машина..оборудвана с цпу на Сименс. Веднаж аварира говедото и викнаха спец от Германия. И човека почна да търси дискетите с тестовете за откриване на грешки. Не можа да ги намери. Поръча от Германия нови и отиде до летището да ги вземе ..Върна се бесен, щото един митничар , като не могълда ги просвири на уреда , решил че е нещо забранено и ги минал няколко пъти с един пирон.. Та каква е поуката...ами проста..дай на маймуната технология и тя ще се чуди защо не ще тоя банан да се обели. Чаткаш ли..или не?

    Коментиран от #32, #53

  • 32 Германец

    3 3 Отговор

    До коментар #31 от "Некой си":

    Те не "чаткат" нищо, което не им е спуснато. Иначе умират да се тупат в гърдите какви "независими мислители" са. де. :))) То е да се скъсаш от смях.
  • 33 Да ти кажа все пак

    2 2 Отговор

    До коментар #29 от "Само напомням":

    Дали пък с последното изречение не почна да влизаш в час? В същност..Америка сега е пълна с чеда на робството..нали? Ама не чух нито едно чедо да иска да ходи я в Русия..я в Китай..да се връща в Африка па ич...И да си чувал за Либерия..държава, основана от Америка за да приюти освободени роби..и с устройство напълно идентично с Американското..да си чул нещо либериец да е учен..артист...световно известен лекар или философ ...нобелов лауреат? Не? Нема и да чуеш...знаеш ли каква мизерия е там, а?
  • 34 случаен

    2 2 Отговор

    До коментар #1 от "Германец":

    а гнилия крадлив запад що не плаща реално ресурсите,а дойчо

    Коментиран от #35, #36, #40

  • 35 Германец

    2 3 Отговор

    До коментар #34 от "случаен":

    От какво живеят ресурсните икономики? :))))
  • 36 Да питам

    3 0 Отговор

    До коментар #34 от "случаен":

    А какво значи според теб това-реално-..дай някакво количествено измерение..иначе май си дрънкаш празни приказки..
  • 37 случаен

    2 0 Отговор

    До коментар #21 от "Да ти кажа все пак":

    щом върви за сащ що да не го правят и други,или само сащ бият демократично,даже и негрите

    Коментиран от #39, #41

  • 38 Некой си

    3 0 Отговор

    До коментар #29 от "Само напомням":

    Виж сега..тезите са ти несъстоятелни. Защо ли? Ами просто е..защото всеки умен човек, не говоря за търтеите, които мислят със стомашните си сокове и главната цел в живота им е сутрин да разтоварят успешно това, което през изминалия ден са консумирали. Та тези, умните, трудолюбивите, знаещите и можещи хора, без значение на пол или раса, винаги ще търсят признание по достойнство на своя труд. Останалите , които винаги са в пъти повече от тях, просто ще се възползват от техния труд и знания на готово. За това давам често пример с една аксиома, че глупаците(разбирай-консуматорите) крепят света. Това са т.нар полезни идиоти. Кккто виждаш, всеки има своето място в хранителната верига. Животът следва своя ход..
  • 39 Да ти кажа

    3 1 Отговор

    До коментар #37 от "случаен":

    Господи..горките негри. Значи според теб всички трябва да ги бият? Ма имаш логиката на гигенска биволица...Начи който от където ги хване все да ги дърмоли, и щото САЩ ги биели, начи и Китай трябва да ги бие...абе за това го обичам тоя сайт..какви ли не екземпляри се срещат тук.
  • 40 Да питам

    4 2 Отговор

    До коментар #34 от "случаен":

    Бате..издишаш, ма яко издишаш. Пресен пример. Западът, лошият Запад,определи таван на руския нефт от 60$/барел.А се търгува в момента на 42..а Русия го продава на добрата Индия на 38$..нещо да кажеш...коя е реалната цена в случая?
  • 41 Пак да питам

    4 1 Отговор

    До коментар #37 от "случаен":

    Абе..и кви са тия негри бе? Те ги бият а пък те все там си стоят...Що не бегат, а? Кеф им в Русия, Китай...Пакистан или ЮАР? Кви са интересни тия негъри , а..
  • 42 Госあ

    4 0 Отговор

    До коментар #27 от "Германец":

    Глупости, първите огнестрелни оръжия са ситайски и арбалета е китайски. Освен огнестрелните оръжия, китайците използват и първите ракети срещу монголите. Бате, къде си тръгнал да сравняваш цивилизацията с пиратите ?

    Коментиран от #44, #47

  • 43 Госあ

    2 1 Отговор

    До коментар #30 от "Германец":

    Да, голема работа, бате. Пекин не можеш да го сравниш с нищо.
  • 44 Германец

    0 1 Отговор

    До коментар #42 от "Госあ":

    Ми, глупости са, но приказките за това как "запада е превърнал барута в оръжие". Иначе в Пекин последно като ходих имаше такъв смог, че кашлях с дни след това.

    Коментиран от #45

  • 45 Госあ

    4 2 Отговор

    До коментар #44 от "Германец":

    Айде провери си информацията. Първите огнестрелни оръжия са китайски, много ясно. Са, факт е, че пиратите ги правят по добри, но това са фактите, както и това че китайците са стреляли с ракети с взрив по монголските орди. И стига с тоя барут, има толкова неща които Поднебесната дава на западните варвари, че ти е бедна фантазията.

    Коментиран от #46, #48

  • 46 Германец

    2 0 Отговор

    До коментар #45 от "Госあ":

    Абе ти май не можеш да разбереш срещу какво се аргументираш. Вече ти го казах веднъж, няма да се повтарям.
  • 47 Бацо Гацов

    2 1 Отговор

    До коментар #42 от "Госあ":

    Ами убаво..и кво като са китайски..? А за Мяо и неговата културна ривалюция ти чУвал ли си? А,сине майчин..аз бях дете, когато даваха за великите постижения на чайниците по кинопрегледите..и винаги се чудех, като тичат с кошниците с кал, как не се застъпваха. После забелязах, че тичаха в крачка..и да ти кажа..не беше толкова отдавна. Вече в България имахме Първа Атомна...
  • 48 Физик

    2 1 Отговор

    До коментар #45 от "Госあ":

    Добре де, а като барута бил китайски, защо едва Паскал открива законът за разширяване на горещите газове в затворени пространства, а? Ха сега де?

    Коментиран от #49

  • 49 Под феса има Ум

    2 2 Отговор

    До коментар #48 от "Физик":

    Стига сте спорили за неща който не осъзнавате! Това че, китайците открили барута и огнестрелното оръжие и не са завладели Планетата, означава само едно!? Не са толкова алчни нещастници като другите който го използваха за да колонизират и унищожават живота на тази планета. Тоест китайците имат нещо което липсва на другите съвременни терористи - нарича се мъдрост! А мъдростта е правилно използване на Знанието За това гонят милиард и половина жива сила, а другите каквито и технологии да създават, не са ли останалите да ги подхранват с жива плът, загиват! То се вижда и тук в България! Там където има малцинства - има живот, там където има само българи - живота умира!? Защо???????????

    Коментиран от #50, #51, #52

  • 50 Бацо Гацов

    1 0 Отговор

    До коментар #49 от "Под феса има Ум":

    Абе..ма ти па нищо не каза..аз от малцинствата с ум познавам само един и той си умре като овца без история. Проф. Чирков..ти знаеш ли за някой друг???? Иначе Азисовци колко щеш...с лопата да ги ринеш..има по некоя Софка ..и толкоз.
  • 51 Да питам

    1 0 Отговор

    До коментар #49 от "Под феса има Ум":

    Да не би да визираш Факултето ..или Столипиново? Ми мерси за такъв живот..А пък ако можеш да ми кажеш името на някой учен..или изобретател..оопс...грешка...там всички са много изобретателни..да крадат ток, ръчни часовници на водачите на случайно преминаващи автомобили..та като говориш, говори с факти , а не да лялаш глупости.
  • 52 Да ти кажа

    1 0 Отговор

    До коментар #49 от "Под феса има Ум":

    Под феса винаги е имало въздух..чат пат и по некоя муха...!!!
  • 53 Маймуната е хитро животно

    1 0 Отговор

    До коментар #31 от "Некой си":

    На този свят няма нито една маймуна, която да се чуди защо не ще тоя банан да се обели. Чаткаш ли или не?
Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Русия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Китай, Новини Сирия, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Полша, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания