Last news in Fakti

2 Януари, 2023 14:20 2 626 1

Президент одобри новото правителство

  • лула да силва-
  • бразилия-
  • президент-
  • указ-
  • социални помощи-
  • правителство-
  • оръжие

Лула да Силва подписа укази за социалните помощи и правилата за носене на оръжие

Президент одобри новото правителство - 1
Снимка: ЕРА/БГНЕС

Бразилският президент Луис Инасио Лула да Силва подписа първите си укази от встъпването в длъжност на третия си мандат, съобщи телевизионният канал Globo.

На първо място, държавният глава одобри структурата на новото правителство, като увеличи броя на министерствата до 37. Освен това той повиши размера на социалните помощи за най-нуждаещите се от 405 на 600 реала (от 75 USD на 115 USD). Лула да Силва също удължи освобождаването от федерален данък върху горивото на своя предшественик Жаир Болсонаро.

Освен това новият президент затегна правилата за носене на огнестрелно оръжие, засили мерките за борба с незаконната сеч и отмени указите на своя предшественик, позволяващи занаятчийски дейности и добив в индианските резервати.

Церемонията по встъпването в длъжност на Лула да Силва се състоя в неделя в Бразилия. По данни на организаторите на събитието са участвали 65 чуждестранни делегации, включително 17 на ниво държавни глави. Руската делегация се ръководи от председателя на Съвета на федерацията Валентина Матвиенко.


Поставете оценка:
Оценка 2.1 от 8 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 САМО НАПОМНЯМ

    3 0 Отговор

    Човекът на Шваб в действие.



Новини по държави: