Last news in Fakti

3 Януари, 2023 16:31 896 4

Пакистан се готви да се справи с нов подвариант на COVID-19

  • пакистан-
  • омикрон-
  • ковид-19-
  • вирус-
  • подвариант

Националният здравен институт на страната потвърди, че в страната е открит подварианта на Омикрон Екс Би Би (XBB)

Пакистан се готви да се справи с нов подвариант на COVID-19 - 1
Източник: БГНЕС

Пакистанските здравни власти съобщиха днес за откриването в страната на нов подвариант на коронавируса, за който се смята, че е причината за нарастването на случаите в Китай, съобщи ДПА.

Националният здравен институт на Пакистан потвърди, че в страната е открит подварианта на Омикрон Екс Би Би (XBB). Премиерът Шахбаз Шариф разгледа ситуацията в сферата на борбата с КОВИД-19 и готовността на властите да се справят с евентуално нарастване на броя на новите случаи след откриването на нов подвариант. Той поиска от тях да засилят проверката на пътниците на летищата и на граничните пунктове и да ваксинират спешно децата на възраст между 5 и 12 години.

"Можем да се справим с новия вариант, тъй като нивото на имунитет на гражданите е по-добро благодарение на ваксинацията", заяви говорител на здравното министерство.

Около 90 % от населението на Пакистан е напълно ваксинирано, а властите в Пенджаб, най-многолюдната провинция в страната, препоръчаха поставянето и на бустерна доза за защита от вируса. Животът в страната вече се нормализира и в нея не действат никакви ограничения. По данни на министерството през последните 25 дни не са регистрирани смъртни случаи, свързани с КОВИД-19.

В Пакистан от началото на пандемията са отчетени общо над 1,5 милиона заразявания и над 30 000 смъртни случая, свързани с вируса, предаде БТА.


Поставете оценка:
Оценка 3 от 4 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 честен ционист

    3 4 Отговор
    Голямото боцане за Ганя предстои, иначе няма да папка с тия кухи левчета, няма да става вече номера.
  • 2 Адам Хилтън

    15 0 Отговор
    90% ваксинирани, обаче пак има ковид? Това означава че ваксината не предпазва дори на 10%.
  • 3 За тази цел

    10 0 Отговор
    Щели да забранят гледането на телевизия.
  • 4 Хе хе

    0 0 Отговор
    Виждаме какво става в Китай, дето 90% са ваксинирани.