Last news in Fakti

5 Януари, 2023 09:40 1 026 9

Вучич заяви, че това е неговият последен мандат

  • вучич-
  • граждани-
  • сърбия-
  • мандат-
  • управление-
  • президент-
  • косово

Президентът на Сърбия даде снощи годишна пресконференция, на която благодари на гражданите за разбирането

Вучич заяви, че това е неговият последен мандат - 1
Източник: БГНЕС

Президентът на Сърбия Александър Вучич даде снощи годишна пресконференция, на която благодари на гражданите за разбирането за всичко, което се е случило през изминалата година, и подчерта, че страната е запазила финансова стабилност и е постигнат огромен успех в намаляването на държавния дълг, съобщи сръбската национална телевизия РТС. Вучич изтъкна, че цената на газа в Сърбия ще бъде най-ниска, а цената на електрическата енергия - втората най-ниска в Европа. Сръбският президент посочи още, че девет държави са оттеглили признаването на независимостта на Косово и се очаква десета да направи това.

Александър Вучич изтъкна, че пред Сърбия стоят тежки предизвикателства, когато става въпрос за Косово и Метохия, и отбеляза: "Едва запазихме мира и стабилността.".

"Не сме провокирали никого в нито един момент, освен ако някой смята за провокация това, че спазваме нашата конституция и пазим гражданите", заяви Вучич. Той посочи, че 106 страни не признават независимостта на Косово, а само 84 я признават. "Имаме девет страни, които оттеглиха признаването - Сомалия, Буркина Фасо, Габон, Евсатини /Свазиленд/, Либия, Гвинея, Антигуа и Барбуда, Света Лусия и Малдиви, чакаме десета", каза сръбският президент.

Вучич изтъкна още, че ръстът на пенсиите и следващата година ще следва ръста на заплатите. "Заплатите се увеличиха от 311 на 642 евро, очакваме 735 евро през март", каза сръбският президент.

Говорейки за енергетиката, Вучич изтъкна, че в момента Сърбия разполага с 580 милиона кубически метра газ общо в Банатски двор и унгарските газохранилища и досега е изтеглила само 87 милиона кубически метра.

Сръбският президент каза още, че това е неговият последен мандат. "Това е моят последен мандат. Няма да променям конституцията. Моята работа е да бъда на страната на гражданите и да правя това по най-добрия начин, въпреки тежките обстоятелства, с които се сблъскваме", заяви Вучич. Той отбеляза, че чака да бъде свикан конгрес на Сръбската прогресивна партия, на който ще бъде избран неговият наследник.


Поставете оценка:
Оценка 3 от 2 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 дааа

    9 1 Отговор
    И ББ преди време трябваше да обяви, че това е неговият послен, трети, мандат, ама не го направи, макар вече да е крайно опротивял.

    Коментиран от #8

  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 ТаУмВзе

    2 3 Отговор
    Съответно ПАК етно религиозна Война от краварчето!
  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 солташакенберг

    5 0 Отговор
    Така Сърбия и Ирак, които бяха подложени на бомбардировките на НАТО, са пример, където сега се проявяват ужасните последици от използването на такива боеприпаси. Там всяка година стотици деца биват диагностицирани с рак.

    Подобна ситуация се разви в Ирак, където в пустините бяха открити останки от радиоактивни боеприпаси, изхвърлени от самолети по време на военните действия.

    Населението на Ирак все още страда от неизвестни и редки заболявания, които местните власти свързват именно с американските бомбардировки.

    Така че защо американците решиха да доставят на Полша 112 хиляди бронебойни подкалибрени боеприпаси с ураново ядро?

    От една страна, това може да се дължи на нарастващото доверие в Полша като съюзник.

    От друга страна, както неведнъж сме отбелязвали, Полша активно се готви за война с източните си съседи, а Abrams и HIMARS могат да дадат увереност на Варшава в нейната сила.

    Как обикновено завършва играта на „военен гигант“ за поляците може да се прочете в учебниците по история, които очевидно не са на мода днес на Запад.
  • 8 оня с коня

    0 3 Отговор

    До коментар #2 от "дааа":

    Е как Борисов бил "крайно опротивял",след като ГЕРБ е Първа сила?А КОИ СТЕ ВИЕ и КОЛКО СТЕ дето ББ ви е "опротивял"?И само не ми казвай че ГЕРБ си купуват гласовете,щото Последното гласуване беше МАШИННО т.е. поне според ПП,ДБ и разни други техни привърженици купуването на гласове е Изключено!
  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

Новини по държави: