Last news in Fakti

5 Януари, 2023 11:28 1 026 13

Китай призова СЗО за обективна позиция по отношение на COVID-19

  • сзо-
  • китай-
  • отношение-
  • ковид-19-
  • позиция

"Надяваме се, че СЗО ще заеме една основаваща се на науката, обективна и безпристрастна позиция и ще играе активна роля в световния отговор на предизвикателствата на епидемията"

Китай призова СЗО за обективна позиция по отношение на COVID-19 - 1
Източник: Shutterstock

Китай призова Световната здравна организация да възприеме безпристрастна и обективна позиция във връзка с Ковид-19, предаде Франс прес.

"Надяваме се, че СЗО ще заеме една основаваща се на науката, обективна и безпристрастна позиция и ще играе активна роля в световния отговор на предизвикателствата на епидемията", заяви пред медиите говорителят на китайското министерство на външните работи Мао Нън.

Същевременно СЗО каза, че Китай е съобщил за 218 019 нови случая на зараза с Ковид-19, регистрирани в седмицата до 1 януари, предаде Ройтерс.

Китай е съобщил и за пет нови смъртни случая, свързани с Ковид-19 в петък. Така официално от началото на пандемията жертвите на коронавируса в страната са вече 5258, което е много ниско спрямо броя на жертвите в други страни с голямо население, съобщи БТА.

През декември СЗО каза, че не е получило данни от Китай за новите хоспитализации на пациенти с Ковид-19, откакто Пекин премахна ограниченията, наложени по силата на китайската политика на "нулев ковид". Това накара някои здравни експерти да се запитат дали Китай не укрива информация за мащабите на епидемията.

Но СЗО каза все пак, че липсата на данни може да се дължи и на това, че властите в Китай все още имат трудности при преброяването на случаите на зараза.


Поставете оценка:
Оценка 1 от 6 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Ковидар

    22 1 Отговор
    Нещо май за евроатлантиците нещата в Украйна се закучиха и взеха пак да ни заливат с ковидарски бъртвежи от сутрин до вечер. Новините за ковида започнаха да изравняват по бройка тези за Украйна

    Коментиран от #2, #5

  • 2 Историк

    15 1 Отговор

    До коментар #1 от "Ковидар":

    Как ще са закучени бре,снощи Украйна превзе 300 метра земя...Смазваща контраофанзива🤣 с 870 жертви..затова ги мобилизират и в чужбина-ловят ги като бездомните йучета по улиците на Европа.Напиваш се в някое барче и се събуждаш в самолета на път за Украйна!🤣🤣

    Коментиран от #4

  • 3 Ковид@рчето Калитко

    20 0 Отговор
    СЗО готвят пандемичен тоталитаризъм дето ако се случи, изродщините в Канада, Австралия и Нова Зеландия ще станат масови. Натам ни тикат. Накрая войната ще стане хора, срещу изтрещял елит. Не отива на добре тая клета плоска земя...

    Коментиран от #6

  • 4 Историк

    0 0 Отговор

    До коментар #2 от "Историк":

    КУЧЕТА-правописна грешка
  • 5 честен ционист

    7 0 Отговор

    До коментар #1 от "Ковидар":

    Не, просто прехвърляме едни пари от единия джеб в другия и мисирките кълват.
  • 6 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    3 1 Отговор

    До коментар #3 от "Ковид@рчето Калитко":

    КРЪГЛА е ГОСПОДИНЕ не е ПЛОСКА
  • 7 Шуаз

    15 1 Отговор
    В сайта на СЗО е подготвен нов договор за всички 194 държави, който ще даде пълна власт над всички държави, които подпишат, и най-интересното е че, ще има нов вид медицинска полиция, която ще гони "болните" за да ги лекува.
  • 8 ВАКСИНИРАН1403

    0 23 Отговор
    Аз ви казвах че ако се налага и насила ще бъдете ваксинирани.Няма нормалните хора да страдаме заради вас. Ама Ганьо все е капацитет по всичко

    Коментиран от #9, #13

  • 9 Ковид@рчето Калитко

    15 0 Отговор

    До коментар #8 от "ВАКСИНИРАН1403":

    Ходи си хакни още един бустер и се заключи у вас, че някой да не вземе да те зарази с нещо...
  • 10 Истината

    17 0 Отговор
    СЗО е една измислена еврейска организация в ущърб на цялото човечество...каквото и да ви говорят, да знаете че става въпрос за много пари и влияние
  • 11 Вирус

    12 0 Отговор
    Сзо фалшифицира всичко като промени условията за епидемия не пандемия пуделче на каишка
  • 12 Вирус

    7 0 Отговор
    Сзо кога ще ни тури маски отзад за въглеродния отпечатък хахаха
  • 13 КовидманЯк

    4 0 Отговор

    До коментар #8 от "ВАКСИНИРАН1403":

    Е като сте двойно ваксинирани и двойно бустерирани що пак се заразявате и мрете яко, нали първо трябваше да предпазва от зараза , после по-леко щеше да се кара?В 90% ваксинирани в някои държави повече болни и умрели...не се светна вече,че ви будалкат ама здравата?
Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Русия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Сирия, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Полша, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания