Last news in Fakti

5 Януари, 2023 12:08 1 693 10

Ердоган обвини Запада в "двойни стандарти"

  • ердоган-
  • цензура-
  • медии-
  • турция-
  • запад

По отношение на свободата на медиите

Ердоган обвини Запада в "двойни стандарти" - 1
Източник: БГНЕС

Турският президент Реджеп Тайип Ердоган обвини Запада в „двойни стандарти“ по отношение на свободата на медиите, съобщава Анадолската агенция.

На церемония по връчването на Анадолските медийни награди в Анкара снощи Ердоган заяви: "Тези, които обвиняват Турция в цензура, мълчат за тези, които налагат истинска цензура. Свидетели сме на същия двоен стандарт в една социална медийна компания, която бе купена наскоро", каза Ердоган, визирайки Туитър и неотдавнашното публикуване на вътрешни за компанията файлове, предаде БТА.

„Едно след друго се разкрива с кого прави бизнес тази социална медийна платформа, която уж никога не прави компромис със свободата и личната неприкосновеност, какво обслужва зад кулисите и как цензурира хора и идеи“, коментира турският президент. Той отбеляза, че както международните медийни органи, така и организациите за защита на правата на човека, мълчат за подобни скандали.

"Тези, които узурпираха правото на комуникация на милиарди хора, продължават да говорят за демокрация и свободи, сякаш нищо не се е случило", посочи Ердоган.

Турският президент критикува и отношението на някои западни държави към Фетхуллахистката терористична организация (ФЕТО), която според Анкара е организирала опита за преврат през 2016 г.

"Всички знаем колко фашистки са настроени, когато става въпрос за тях самите и техните интереси, тези, които критикуват демокрацията, правата на човека и свободата на печата в Турция", каза Ердоган. „Тези, които безмилостно ни критикуваха след провалилия се преврат на 15 юли, когато бяха убити над 250 души, вдигнаха шум пред слухове за преврат в собствената си страна", коментира той.

Във връзка с протестите в истанбулския парк "Гези" през 2013 г., турският президент заяви, че онези, които са се опитали да представят "мародерите в Турция като герои“, са определили демонстрантите като терористи, когато подобни събития са се случили в Париж и Вашингтон.

"Не сме видели или чули международните медии, които нарекоха „апостоли на демокрацията“ протестиращите "жълти жилетки", които подпалиха френските улици, да нарекат „борци за свобода“ тези, които нахлуха с оръжие в сградата на Капитолия в САЩ", коментира Ердоган.


Поставете оценка:
Оценка 4.4 от 20 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Вирус

    43 3 Отговор
    Евала направо им го е наврял ама не смее да писне колективния запад хахаха
  • 2 ммвм

    35 1 Отговор
    Много е прав Ердоган,заглавието ми хареса,но какво от това.
  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Косово

    43 1 Отговор
    Макар че ние българите имаме предпазливо мнение и не толкова добре към турската нация ,в случая е абсолютно прав .За това и Турция е на светлини години от малка България която до 1989 турците казваха ; кога ще ви доближим вас българите които 500 години сте ни били роби .В случая мога единствено да поздравя Евродган за право куне в очите на двуличния запад .Преди два дни и индийския външен министър попита Европа ;Къде бяхте вие в Европа когато една друга държава която говори за демокрация нахлуваше и унищожаваше независими държави и отговора беше ,пълно мълчание .Но всички виждаме каква в свободата на словото в България ( Факти трие всичко което е за Русия или имаш собствено мнение ,но оставя всичко което обижда Русия или Путин )

    Коментиран от #6, #9

  • 5 Източна ромелия

    25 1 Отговор
    Бай Ердо е пич , а не полски свирач като нашите политици
  • 6 много си прав,

    23 0 Отговор

    До коментар #4 от "Косово":

    но Ердоган е представител и наследник на известната от векове турска дипломация. Той прави много свои авторитарни политики, но сега му предстоят избори и той гъделичка собствения се народ с екстри. Ердоган разбира се е много по-голям политик от тези в ЕС (за което искрено СЪЖАЛЯВАМ, аз съм в страна от ЕС и ДЪРЖА да бъдем в този съюз и да бъдем успешни).

    Странно и тъжно е, че медиите и в случая Факти дори не реагират на упреците към тях, че изчегъртват всяко мнение, което е в полза на страната на Русия, дори като разсъждения.
  • 7 Дани

    21 1 Отговор
    Този поне има кураж....
  • 8 Затова е "диктатор" и им бърка в....

    19 1 Отговор
    Колко са политиците в света които могат да станат и да кажат истината в очите като него?
  • 9 ТИРбушон

    0 5 Отговор

    До коментар #4 от "Косово":

    Грешиш. Аз съм на точно обратното мнение с два забранени ника. Този сайт от край време е проруски и неслучайно е водещият в листата на руZZките подложки.
  • 10 Не Е Вярно

    1 0 Отговор
    Стандартие са четворни. Ние в Бг сме в Петия стандарт и тъй
Новини по държави: