Last news in Fakti

6 Януари, 2023 12:17 1 215 1

Жена загина по време на парад в Испания

  • испания-
  • жена-
  • парад-
  • крале-
  • трима

Една жена загина, а други петима души бяха ранени по време на Парада на тримата крале

Жена загина по време на парад в Испания - 1
Източник: Shutterstock

Една жена загина, а други петима души бяха ранени по време на Парада на тримата крале, който в Испания се празнува на 5 януари вечерта. Инцидентът е станал в град Марчена, Севиля, където на централния площад са били прегазени от трактор.

Нещастният случай, причинен от загубата на контрол върху управлението на трактора, участвал в парада, е станал около 20.15 минути вечерта, предаде БНР.

Трима от петимата пострадали са в сериозно състояние, сред тях има и две годишно дете, което е транспортирано до детската болница в Севиля.

Веднага след подаването на сигнала към Спешната служба на място са пристигнали аварийни екипи на полицията, Гражданската гвардия, пожарната и четири екипа на здравната служба на Андалусия.

Това е най-сериозният инцидент от тазгодишното честване на Парада на тримата крале, който бе възстановен след двегодишно прекъсване заради пандемията. Той се проведе в десетки градове на Испания, като само в Барселона бе проследен на живо от 750 000 души по данни на местните власти.

На този ден тримата крале - Каспар, Мелхиор и Балтазар обикалят в каляска, заобиколени от придворни и раздават бонбони на децата, а през нощта на 5-и срещу 6-и разнасят подаръците за тези, които са слушали. За непослушните кралете оставят по парче въглен.

Според библейските писания тримата крале пристигат в Йерусалим водени от Витлеемската звезда, оповестяваща раждането на новия юдейски цар, след което в пещерата поднасят дарове на Исус Христос и майка му Мария.


Поставете оценка:
Оценка 4 от 4 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Механик

    3 2 Отговор
    Майкооо! Добре, че не бил някой огромен парад като тоя в Москва, че испанските мекокитковци да са се изпогазили с танковете! Добре, че е било само едно малко тракторче!
Новини по държави: