Last news in Fakti

18 Януари, 2023 14:35 1 421 4

Ще премахне ли Париж електрическите тротинетки?

  • франция-
  • париж-
  • тротинетки-
  • електрически-
  • забрана

Започнаха спорове по темета в различни етажи на властта

Ще премахне ли Париж електрическите тротинетки? - 1
Източник: Shutterstock

Париж може да премахне електрическите тротинетки. Започнаха спорове по темата в различни етажи на властта, предизвикани от решението на кмета Ан Идалго за столицата. Това съобщи в предаването „Хоризонт до обед“ Юлия Талева, която е кореспондент на "БНР" във Франция.

„Тя реши да остави съдбата им в ръцете на гражданите и обяви референдум на 2 април, на който жителите на града да се произнесат дали искат да има електрически тротинетки“.

Самата Идалго е противник на тези транспортни съоръжения.

Парижани изглеждат раздвоени в отношението си към това возило, посочи Талева.

„Вече 10 години то е част от пейзажа. Екологично и безшумно е. Винаги е под ръка. От друга страна то дава поле за безотговорност. Изоставени тротинетки се търкалят по улиците и в парковете. Понякога ги намират и на дъното на Сена. Потребителите им масово фучат по улиците с превишена скорост, карат в насрещното платно, а често и по тротоарите, където е забранено. Понякога се возят по двама, което също е забранено. Така често стават жертва на черната статистика във Франция.“

Тротинетките са вписани в правилника за движение още от 2019 година.

„Забранено е да се карат с повече от 25 километра в час. Не могат да ги управляват деца под 12 години. Контролът обаче е труден“.

Френският министър на транспорта, Клеман Бон, заяви, че на национално равнище той е против на премахването на тротинетките. Обеща да разработи план за засилване на мерките за контрол, посочи още Юлия Талева.


Поставете оценка:
Оценка 4.8 от 6 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Раданч Татлъту

    12 0 Отговор
    А ние требе ли да премахнем Емили с Тротинетката?🙉💋👧🛴🛴🛴👧💋🙉
  • 2 🇧🇬 Б А Й Х @ Й ‼️

    15 0 Отговор
    Това си е вид играчка , а не средство за придвижване ‼️‼️‼️

    Ако се използва като МПС , трябва да се третира като МПС по смисъла на ЗзДП ‼️‼️‼️
  • 3 адаша

    12 5 Отговор
    Да ви кажа, че и тия със зимните кънки на ледената пързалка ми изглеждат съмнителни...
  • 4 жо суи пейзанъ

    4 0 Отговор
    да минават на педали както си бяха
Новини по държави: