Тема: Украйна

25 Януари, 2023 15:50 1 833 68

Путин воюва в Украйна заради хората и самата Русия

  • владимир путин-
  • донбас-
  • войната в украйна

Целта (на специалната военна операция), както казах много пъти, е преди всичко да защити хората и самата Русия от заплахите, които се опитват да създадат в нашите собствени исторически територии, съседни на нас. Не можем да позволим това, " каза Путин

Путин воюва в Украйна заради хората и самата Русия - 1
Снимка: БГНЕС

Защитата на хората и самата Русия от заплахите, които се опитват да създадат върху собствените ѝ исторически територии, е целта на "специалната военна операция". Това заяви руският президент Владимир Путин в сряда на среща със студенти, цитиран от ТАСС.

"Целта (на специалната военна операция), както казах много пъти, е преди всичко да защити хората и самата Русия от заплахите, които се опитват да създадат в нашите собствени исторически територии, съседни на нас. Не можем да позволим това, " каза Путин.

Още новини от Украйна

Руският държавен глава разговаря със студент от Луганск, участвал в бойните действия в Украйна и благодари на него и бойните му другари за участието в боевете "за защита на хората, нашите сънародници". "Мисля, че хора като Вас най-ясно и най-точно разбират необходимостта от това, което Русия прави сега, за да подкрепи нашите граждани, живеещи на тези територии - и в Луганск, и в Донецк, и в Донбас като цяло, и в Херсон, и в Запорожие", добави президентът.

Путин, обръщайки се към Олейник, също отбеляза, че младите хора "много се променят вътрешно" след участие във военни действия. "Това може да разбере само човек, който рискува живота си. Стоманата не се калява по друг начин. Това е напълно очевидно нещо. Слава Богу, че сте живи, здрави и имате добри перспективи за живот", каза Путин, коментирайки желанието на младия мъж да продължи кариерата си във Федералната служба за сигурност (ФСБ).

Президентът подчерта, че "такива хора ще са необходими както в специалните служби, така и във Федералната служба за сигурност". В същото време той изрази съжаление, че студентът от Луганския държавен педагогически университет не планира да продължи кариерата си в педагогическата професия, "защото такива момчета са необходими в педагогиката, те са необходими в училищата, във висшите учебни заведения". "Въпреки това изборът трябва да бъде направен по зова на сърцето. Само тогава можете да разчитате на успех - и на личния си успех, и на успеха на каузата, на която сте решили да посветите живота си. Желая Ви успех и обезателно ще отчета, че искате да работите във Федералната служба за сигурност. Ние ще направим точно това", увери го Путин.


Поставете оценка:
Оценка 2.9 от 50 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Москва ще бъде ударена скоро !

    28 23 Отговор
    От Главното управление на разузнаването (ГУР) към украинското Министерство на отбраната потвърдиха, че Кремъл се намира в обсега на поражение от средствата, с които разполагат Въоръжените сили на Украйна, съобщи Униан.

    От ГУР допълват, че именно заради това властите в Москва започнаха да разполагат системи за ПВО на ключови места в руската столица.
    По думите на заместник-шефа на ГУР Вадим Скибицки, тази мярка е предприета, след като беше поразено военното летище на руската армия в Енгелс.

    Коментиран от #14, #45

  • 2 Историк

    31 36 Отговор
    "които се опитват да създадат в нашите собствени исторически територии, съседни на нас" Това е чист Фашизъм. Тоя вече не осъзнава колко е изпаднал, щом говори открито така. Преди внимаваше малко.
  • 3 неоценен денацификатор

    32 38 Отговор
    само дето украинците не го искат за освободител,защо ли?

    Коментиран от #7

  • 4 Хората, за които воюва русия ги

    33 34 Отговор
    знаем поименно - Путин и неговата банда. Така те прикриват пълния си провал в икономиката и благосъстоянието на руския народ. Нещата отиват към гражданска война !
  • 5 Ха ха ха ха ха

    38 26 Отговор
    Русия си защитава руснаците в Донбас, а България хич й не дреме за българите в Р.С.Македония,а какво остана за българите в Украйна... Праща оръжие, бандерите да трепат българите в Украйна.

    Коментиран от #13, #30, #46

  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 Само че

    22 17 Отговор

    До коментар #3 от "неоценен денацификатор":

    Украинците го искат, а евреите в Радата начело със Зеления не искат.. Що ли?
  • 8 Последния Софиянец

    31 14 Отговор
    Немците направиха голяма услуга на Путин с тези танкове с пречупен кръст.От Специална военна операция войната стана Велика Отечествена.
  • 9 стоян георгиев

    38 24 Отговор
    Президента Владимир Владимирович Путин е номер 1 президент за всички времена от както съществува такава длъжност в Света
  • 10 Българин🇧🇬

    39 25 Отговор
    Велик руснак и президент на ВЕЛИКА ДЪРЖАВА ВЛАДИМИР ПУТИН
  • 11 Госあ

    39 17 Отговор
    Путин може да има грехове и грешки във вътрешнополитически план (въпреки че Москва отново е в топ мегаполисите за живот), но външната му политика е абсолютно уместна и правилна и затова ще бъде запомнен като един от великите президенти на Русия !
  • 12 ...

    14 24 Отговор
    Така е. Всеки ден го виждам джуджето еврейче на фронра с пушка в ръка редом до руснаците.
  • 13 Чичак

    26 21 Отговор

    До коментар #5 от "Ха ха ха ха ха":

    Раша така ги защити тия клети донбасци, че скоро кьорав местен жител няма да остане в района. Да пази бог Путлер да тръгне да те защитава, от това по-голям ужас няма.
  • 14 Минувач

    23 7 Отговор

    До коментар #1 от "Москва ще бъде ударена скоро !":

    Ако Москва бъде ударена и има множество цивилни жертви, съветът ми е - евакуация на Киев!
  • 15 Фелдмашаршал

    28 17 Отговор
    Един човек на име Владимир от Русия побърка всички соросоиди

    Коментиран от #33

  • 16 Никой

    13 24 Отговор
    Искам да попитам русофилската сган в кой музей в България има артефакти свързани със славянството у нас.

    Коментиран от #29, #47

  • 17 МАКАРЕНКО ОТ МИКРЕ

    5 15 Отговор
    ....РУ.ите школниците да са благодарни ЧЕ тоя(.🐀.)НЕ Е СТАНАЛ....УЧИТЕЛ....А БИЯЧ ОТ ФСБ😱
  • 18 Госあ

    26 9 Отговор
    Всичко, което каза Путин наред с геноцида на руското население в руските територии се потвърди от изказвания на западняците. Първо, минските споразумения са били използвани за време през което бандерите да се въоръжават и подготвят за нападение над Русия паралелно с продължаващите репресии и геноцид над руснаците и второ в момента колективния запад воюва с Русия използвайки Украйна за плацдарм.
  • 19 Сериозно ли?

    7 10 Отговор
    Аз пък мислех,че Русия воюва за територии и за налагане на удобен за нея политически модел!Що се отнася за "каляването на стоманата",то не е както в книгата на Николай Островски другарю Путин!Тое много по-сложен и многопластов процес,който не може да разбере никой друг,освен онзи участвувал в самия процес!
  • 20 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 21 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 22 МирО

    16 15 Отговор
    Путин е един от най-мъдрите и читави управници в историята на човечеството. Това ще го отразят историците след години. Сега има хора които го плюят, но има един стар принцип "Модата е смешна два пъти- в началото и в края си" - хората трябва да бъдат добре информирани за да видят реално нещата.

    Коментиран от #42

  • 23 Велик е Вовата...

    9 12 Отговор
    Велик, воюва за хората си, грижи се за тях, и груз 200 им е осигурил достатъчно, мобилни крематориуми за да ги топли в студените зимни месеци, черни спални чували, и безплатен транспорт обратно до гробищата, бели лади за вдовиците, пари с чували, и е решил след войната да направи поне още десет велики
    Русии от тази огромная страна.
  • 24 Сериозно ли триеш поста ми без да се зам

    10 11 Отговор
    ИСТОРИЧЕСКИ ТЕРИТОРИИ...
    МИ ДАЙ И НИЕ... БЯХМЕ НА 3 МОРЕТА. МИ АКО ТУРЦИЯ РЕЧЕ ТОВА???МИ АКИ РИМ РЕЧЕ ТОВА
    Изкуфял старец. ОТ ДЕ МУ ИДВАТ ТИЯ ТЪПОТИИ?
    Вашта историческа територия е колкото Румъния. Останалото е поробване на 25 държави.

    Коментиран от #28

  • 25 Сирене

    8 11 Отговор
    Велик Дядя Вова!
  • 26 Предложение

    10 11 Отговор
    Не е лошо психиатри да му следят поведението и речите на тая резинова попа.

    Коментиран от #32

  • 27 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 28 Мууууууу

    1 4 Отговор

    До коментар #24 от "Сериозно ли триеш поста ми без да се зам":

    Хахахахахахаха, селско просто момче си ти.. Въри работи е, келеш

    Коментиран от #34, #35

  • 29 например

    8 3 Отговор

    До коментар #16 от "Никой":

    ;История славяно-болгарская;-колкото и да се мъчат да я преиначават!И не много точен цитат на Иван Вазов-;И сме дали на вси славяни книги да четат

    Коментиран от #38

  • 30 Българин

    5 1 Отговор

    До коментар #5 от "Ха ха ха ха ха":

    На България ѝ е забранено да ѝ пука за Македония и каквото и да е в македония.
  • 31 Русофил

    12 6 Отговор
    Защо Пу има само дъщери от три жени. Има нещо сбъркано в него.

    Коментиран от #67

  • 32 По твоята

    8 4 Отговор

    До коментар #26 от "Предложение":

    Логика, Байдън директно трябва да го затворят в лудницата, щото положението е "Ай сий дед пипъл"
  • 33 Кака Сийка

    11 3 Отговор

    До коментар #15 от "Фелдмашаршал":

    Не е само това, махна на всички маските по света и не само медицинските. Играта загрубя без маските, но поне се знае кой, кой е. Войната на двата свята. На небето е написано, че победата е в справедливостта и истината.
  • 34 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 35 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 36 Българин

    12 9 Отговор
    П-у-т-и се бие,защото си повярва,че е император-а то води една коч....а
  • 37 Жужи

    11 5 Отговор
    Аз воювам,защото сьм психоболен....
  • 38 Българин

    4 8 Отговор

    До коментар #29 от "например":

    Например от измислените славяни няма открито нищо.Всичко е или от Рим или от траките

    Коментиран от #44

  • 39 Българин

    11 11 Отговор
    голяма каша е в мозъка на джуджето от Кремъл
  • 40 Жорето

    12 7 Отговор
    Още малко ще се радваме да се коментира в нета. Фащ нагнетяват започване на тази война за да се докопат до ресурсите на РФ. Те друго и не са направили във войните ,които са запалили. Външният им дълг ги мачка и чрез Хънти с Бай дън драсна ха клечката на Зелко кокабарон.
    Ясно е че НАТО , което си е Фащ ще се включат, но Путин няма да ги допусне да си разиграват коня.
    Ще заминат спътници , нет кабели и ще има яко подаръци по територии , които си мислят , че ще им се размине. И ние ще хапнем подарък за базата с янки юнаци. Румънците не са далече от нас да го усетим. Всичко това за някакви психопати надяващи се и мислещи се за най-велики да заграбят и да контролират ресурси, които никога не са били тяхни. Някой вярва ли или надява ли се , че така ще се случи? Признаха си официално, че се подготвят за това , но и някои други също се подготвят да не се случи. Поредната грешка е късането на корана и създаване на още противници. В Европа ги поканиха и те се намъкнаха. Сега само чакат да се обяви джихат.
    Ако ни се размине ще е чудо.

    Коментиран от #41, #49

  • 41 Тук четем

    2 1 Отговор

    До коментар #40 от "Жорето":

    до третия ред
  • 42 д-р Косев

    8 7 Отговор

    До коментар #22 от "МирО":

    Единственото сигурно засега е, че Путин е некадърник. Дори един ден да се окаже, че е бил прав в опасенията си относно НАТО и заплахата за сигурността на Русия, това не може да отмени факта, че тотално се провали в опита си да отстрани тази опасност като подчини Украйна. Каквато и опасност да е била Украйна преди февруари 2022, сега е още по-голяма. С тази зле планирана и изпъленена акция Путин доброволно се лиши от всички козове, с които разполагаше - енергийните доставки, заплахата от могъщата руска армия, та дори и уважението към руския народ. В същото време не спечели нищо, НАТО стана по-голямо и по-силно и се приближи още повече до границите на Русия.
  • 43 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    2 3 Отговор
    слава на умператор путин тоя е нашия бог
  • 44 Рожко

    4 2 Отговор

    До коментар #38 от "Българин":

    Може би чакаш да ти присъдят историческа награда за нова история, изсънувана с висока температура?
  • 45 А дано

    3 4 Отговор

    До коментар #1 от "Москва ще бъде ударена скоро !":

    Едни фойерверки ще раздвижат скучното ежедневие на московчани.
  • 46 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    3 5 Отговор

    До коментар #5 от "Ха ха ха ха ха":

    българите са предатели ! виж историята и левки и ботев са предадени на турците

    тука всеки е предател

    Коментиран от #60

  • 47 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 48 стоян георгиев

    9 6 Отговор
    Новия Хитлер много обича да ги реди такива лъжи.целия свят е против него щото искал да му вземе териториите и суровините.всъщност истината е доста по семпла.един комплексиран диктатор с мания за величие манипулира имперските комплекси на руския народ.финала ще е точно обратен на намеренията на Адолф втори.путлер много прилича на ученик дето става по желание да бъде изпитан и му пишат двойка.
  • 49 д-р Косев

    6 7 Отговор

    До коментар #40 от "Жорето":

    Душко, на никого не му е притрябвало да напада Русия заради ресурсите ѝ. Рашките сами и с голямо желание разпродават природните си богатства срещу долари. САЩ могат да имат толкова долари, колкото си пожелаят - за какво им е да нападат Раша, като могат с едно щракване на пръстите да си вдигнат дълговия лимит и да извадят едни 2-3 трилиона долара ей така от нищото. В днешния свят природните богатства и територията не значат нищо, важни са технологиите и организацията. Разни малки държавици из Югоизточна Азия имат БВП сравнимо с това на Раша без да притежават капчица петрол.

    Коментиран от #59

  • 50 Жреца на Ботунец

    10 6 Отговор
    Версията,че Кочината Русия е под някаква заплаха е една изтъркана лъжа.Целта на агресията срещу Украйна е чисто завоевателна-за територии и ресурси.Другата основна причина е,че Украйна стана демократична,ориентирана към Запада страна.Кремълският режим и лично Бункерният Плъх,се страхуват,че простият руски народ ще прогледне,ще види в Украйна алтернатива и ще пожелае Кочината Русия да тръгне по същият път,което ужасява путинската мафия.Не знам за каква "сигурност" говори Изкуфялото Кремълско Старче,но в момента по покривите в Москва и блатата около нея разполагат ПВО системи,а неутрални държави,като Финландия и Швеция подадоха заявления за членство в НАТО.Отделно САЩ и ЕС изпращат оръжия на Украйна,а мужиците са нежелани навсякъде в Европа.Нищо такова нямаше,преди Злото Кремълско Жуже да нападне Украйна.
  • 51 Глупаци

    4 5 Отговор
    Не знаех че джуджето воюва мислех че си седи на топло в бункера.
  • 52 Румен

    6 5 Отговор
    То па една Русия. 80% от хората живеят в нищета. Пенсионерите нямат пари за медицина. А лъжеца и терориста Путин избива мирно население в Украйна. Дреме му за обикновения руски човек. Депутатите в Русия се движат безплатно в градския транспорт, а учениците си плащат. Егати комунизма

    Коментиран от #61

  • 53 Жссттт

    5 4 Отговор
    Той и Хитлер е казал так но.
  • 54 Слава на Русия !

    5 3 Отговор
    Вова е Бог !
  • 55 дядото

    2 0 Отговор
    което е вярно си остава вярно.
  • 56 Мбуа ха ха ха ха

    12 6 Отговор
    ДЖУДЖЕТО ВОЮВАЛО
    Абе малко еврейче... заради тебе загиват руснаци бе рахитичен. Ти не смееш да си покажеш носа там. Даже си сложи панцери на покрива и на резиденцията.
    Ти ли мисли за руската земя дето ПРОДАВА 2 ПЪТИ НА КИТАЙ ЧАСТИ ОТ РУСКАТА ЗЕМЯ?
    Що не идеш да нападнеш САЩ? Аляска не е ли ИСТОРИЧЕСКИ РУСКА земя?
    Малко страхливо джудже. МАРШ В БУНКЕРА !!!!
  • 57 ССС

    2 4 Отговор
    Глупости на търкалета.

    путлер воюва за да превърне Украйна в марионетна държава и след това да я присъедини към рашката федерация.

    Беларус вече е марионетна държава, сега трябва да стане част от рашката федерация.
  • 58 ха сега де!

    4 4 Отговор
    Воюва най вече заради собствената си глупост. Какво са спечелили хората или самата Русия от почти една година война?
  • 59 Ха ха ха ха ха

    2 2 Отговор

    До коментар #49 от "д-р Косев":

    Абре докторе, рашките не продават в долари... Още ли живееш в миналия век? А САЩко, не може да шрака с пръста, защото САЩко не печати доларите! Когато САЩко си извоюва своя валута, тогава може да натиска копчето и хоп:-3 трилиона... САЩко, поръчва да му на печатат, обаче му се записва на пирона вересията+лихвата... А това докторе не е безконечно... Каза го в прав текст и финансовия министър от кабинета на Обама на САЩко! Или викаш, че финансовия министър на САЩко не ги разбира тия работи? М?
  • 60 ССС

    2 5 Отговор

    До коментар #46 от "ГРАД КОЗЛОДУЙ":

    Важното е, че ти не си предател и си верен на путлер. За такива, като теб няма родина, за теб даже няма и Русия, ти си верен на путлер и неговата раша.
  • 61 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 62 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 63 Титу

    5 5 Отговор
    Нищо добро не може даде очаква от диктатор като Путлер
  • 64 Проскубания Мечок сам си влезе в капана

    5 5 Отговор
    И каква стана тя ...? Путин нахлу в суверенна Украйна, уж за да предотврати разширяването на НАТО и разполагането там на натовско оръжие , което щяло да "застраши" и доведе до война с Русия и ескалация във въоръжаването, а сега е заобиколен отвсякъде с натовско оръжие и САЩ изведнъж увеличиха десетократно производството си на оръжие и за да не загуби "специалната военна операция", Путин ще е готов сам да запали фитила на 3-та СВ с което ще сложи окончателен край на Русия..!!!
  • 65 Русия трябва да бъде разрушена!

    5 3 Отговор
    Разбира се - дъртото гнусно джудже пак лъже. Не е ясно как убийството на бабите, по чиито къщи стреля Путята с ракети, ще допринесе за сигурността на пРосията...
  • 66 Биби Кинг

    1 2 Отговор
    Бацо Пуцкин че го съдат пиангурете за предателство спремо савецката нациа!
  • 67 Русата

    0 1 Отговор

    До коментар #31 от "Русофил":

    Защото жените ще продължат рода, осеменител все ще се намери.
  • 68 СЪН НЕ СПИ да "спасява"!...

    0 1 Отговор
    Да бе! Толкова много сън не спи да спасява руснаци, че чака 8 ГОДИНИ преди да се намеси да ги "пази"...
    Интересно как ВЕДНАГА след като "вирусната измама" се ИЗДЪНИ ТЕЖКО, започна "война"... Съвпадения...
Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Китай, Новини Сирия, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Полша, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания