Очаква се влошаване на времето в четвъртък в цяла Гърция заради обширна зона с ниско атмосферно налягане над цялата страна, пише гръцкият вестник "Катимерини".

Според метеорологичната служба, проливни дъждове и бури първоначално ще има на Йонийските острови и западната част на континентална Гърция, които ще бъдат придружени от светкавици и градушки.

В останалите части на страната ще има локални валежи.

Фронтът на лошото време постепенно ще се придвижи на изток и ще засегне цялата страна, включително Атика и град Атина, както и Солун, където ще има значителни валежи в четвъртък вечерта.

Обилен снеговалеж се очаква в планинските райони на континентална Гърция, както и в полупланинските райони в Северозападна, Централна и Северна Гърция, което включва няколко града в Западна Македония. Снеговалежът ще продължи и в петък сутринта.

По много пътища в провинция Западна Македония са въведени ограничения за движения на камиони по пътищата, включително националната магистрала "Игнатия", а по много пътища леките автомобили трябва да се движат с вериги, съобщиха от Гражданска защита.

Отправен е апел към шофьорите в северната част на страната да не потеглят на път, освен ако не е крайно необходимо, да са оборудвани с вериги и да заредят резервоарите си с допълнително гориво.