Last news in Fakti

4 Февруари, 2023 14:45 1 236 4

Папа Франциск на ключово посещение

  • папа франциск-
  • южен судан-
  • среща-
  • бежанци-
  • посещение

Срещна се с бежанци в Южен Судан

Папа Франциск на ключово посещение - 1
Снимки: ЕРА/БГНЕС

Папа Франциск се срещна днес в Южен Судан с бежанци и вътрешно разселени лица в рамките на шестдневната си визита в Африка. Въпреки крехкото мирно споразумение, във все още младата държава се наблюдават постоянни изблици на насилие принуждаващи хората да бягат, уточнява БТА.

Република Южен Судан, с население от около 10 милиона, стана независима държава през 2011 г.

В южносуданската столица Джуба светият отец е придружаван от архиепископа на Кентърбъри и примас на Англиканската църква Джъстин Уелби и от модератора на Шотландската църква Иън Грийншийлдс.

Папата е на шестдневно посещение в Южен Судан и Конго – две обеднели и разкъсвани от война африкански държави, по време на първото си пътуване в чужбина за тази година.


Поставете оценка:
Оценка 1 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Вашето Мнение

    4 1 Отговор
    Неска няма нищо от зеления наркоман. Толкова ли са зле нещата, да не би да е пукнал от свръхдоза?
  • 2 Населението на

    1 0 Отговор
    Африка през 1950г. е 228млн, а сега е над 1,3млрд. Всичкият този прираст е от помощите, но африканците свикнаха с тях и сега изкарват длъжни белите държави да ги хранят постоянно. В същото време не работят и се плодят като зайци. Това е и причината да се избиват постоянно.
  • 3 Украинка

    0 0 Отговор
    В Милано карабинерите задържаха 52-годишна украинка и 19-годишен египтянин, които правили секс в асансьор на метрото, съобщи новинарският канал Tgcom24.
  • 4 глоги

    0 0 Отговор
    Папа Франциск Е на изключително важно посещение.