Last news in Fakti

6 Февруари, 2023 20:30 633 2

Организацията "Репортери без граници" и френски медии настояват за освобождаване на задържан в Афганистан журналист

  • афганистан-
  • талибани-
  • журналист

"Репортери без граници" и френските медии призоваха талибанските власти "да прекратят тази безсмислена ситуация" с "уважавания и ценен" журналист, който е бил "обвинен в шпионаж"

Организацията "Репортери без граници" и френски медии настояват за освобождаване на задържан в Афганистан журналист - 1
Снимка: Shutterstock

Неправителствената организация "Репортери без граници", 14 френски медии и продуцентски компании призоваха талибаните в Афганистан да освободят журналист, задържан миналия месец в Кабул, предаде Асошиейтед прес.

В общо изявление "Репортери без граници" и медиите посочват, че журналистът Мортаза Бехбуди, с френско и афганистанско гражданство, е бил арестуван на 7 януари в Кабул. Това се е случило два дни след пристигането му в страната, в която е трябвало да направи репортаж. Организацията и медиите са решили да направят случая обществено достояние, след като в продължение на месец безуспешно се опитвали да издействат освобождаването на техния колега.

"Репортери без граници" и френските медии призоваха талибанските власти "да прекратят тази безсмислена ситуация" с "уважавания и ценен" журналист, който е бил "обвинен в шпионаж".

Според изявлението 28-годишният Бехбуди е започнал кариерата си като фотожурналист на 16 години в родния си Афганистан. Емигрирал е в Париж на 21-годишна възраст, защото е бил заплашван в страната си и по-късно е започнал работа като журналист на свободна практика за няколко френски медийни платформи.


Поставете оценка:
Оценка 1 от 4 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Сталин

    6 0 Отговор
    На западните агенти и подривни елементи които работят в чужбина включително и в България все журналисти ,хуманитарни работници ,НПО,БЧК,UNICEF ги наричат
  • 2 Хихихи..

    2 0 Отговор
    Дайте му фередже,белким се отърве човечецът..
Новини по държави: