Last news in Fakti

6 Февруари, 2023 21:55 922 8

Вучич е готов да се кандидатира за премиер

  • президентът на сърбия-
  • александър вучич -
  • премиер

„По-добре е да отидем в опозицията, отколкото партийните и личните интереси да ръководят държавата. Готов съм да изляза на избори като кандидат за премиер, но няма да се поддам на изнудване – нито от страна на Запада, нито на Социалистическата партия на Сърбия, нито на лъжливата десница“, каза Вучич

Вучич е готов да се кандидатира за премиер - 1
Снимка: ЕПА/БГНЕС

На среща на Сръбската прогресивна партия днес президентът на Сърбия Александър Вучич заяви, че е готов да се кандидатира за позицията на министър-председател на Република Сърбия, съобщи сръбският вестник „Новости“.

„По-добре е да отидем в опозицията, отколкото партийните и личните интереси да ръководят държавата. Готов съм да изляза на избори като кандидат за премиер, но няма да се поддам на изнудване – нито от страна на Запада, нито на Социалистическата партия на Сърбия, нито на лъжливата десница“, каза Вучич.

На 2 и 3 февруари сръбският парламент заседава във връзка с доклада на правителствената Служба за Косово за преговорите с Прищина в периода от септември миналата година до средата на януари тази година. Вучич каза, че западните преговарящи са дали избор между две възможности на Сърбия: да приеме френско-германския план за споразумение между Белград и Прищина или да се изправи пред последствията от прекъсване на присъединителните преговори с ЕС и оттегляне на чуждестранните инвестиции. При този избор сръбският президент посочи, че предпочита "пътя на компромиса, колкото и да е спорен".

По-рано Вучич заяви, че предпочита да се откаже от поста си, отколкото да признае независимостта на Косово, припомни ТАСС.


Поставете оценка:
Оценка 2 от 8 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този и...

    8 1 Отговор
    Ердоган, така ще си го набият с тази двуполюсна двулична политика, че 100 години ще им държи на народите им. Циркът продължава! Еваларка на Орбан, втори засега като него в Юропата - няма.
  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 На върбе

    3 1 Отговор
    И този лъже като дрът руснак Готов е всеки ден бой да яде ама кокала не го пуска
  • 6 хммм

    2 0 Отговор
    Този го биха а той пак се натиска.... е тези комунисти нямат срама за нищо!!
  • 7 дддд

    3 0 Отговор
    България и Сърбия са славянски страни, управлявани от долната комуно-фашистка клика!!
    Най-бедни, най-слаби..

    Коментиран от #8

  • 8 знанието е свобода

    2 0 Отговор

    До коментар #7 от "дддд":

    България никога не е била "славянска" страна Ние сме единствените които не сме си сменяли името на държавата от както съществуваме като народ много преди разни племена които са наречени славяни по политически причини
Новини по държави: