Last news in Fakti

7 Февруари, 2023 15:23 1 006 12

Британският премиер създава 4 нови министерства

  • великобритания-
  • министерства-
  • структури-
  • риши сунак

Включително министерство на енергийната сигурност

Британският премиер създава 4 нови министерства - 1
Източник: БГНЕС

Британският министър-председател обяви създаването на 4 нови министерства, включително министерство на енергийната сигурност.

Риши Сунак започна пренареждане на членовете на своето правителство, малко след като отбеляза 100-ия си ден на поста, предаде Нова ТВ.

Очаква се лидерът на консерваторите Сунак да предприеме стъпки към обещанието си да стимулира икономиката и да обърне съдбата на партията си преди изборите, които вероятно ще се проведат през следващата година.

Моментът на тази рокада изненада някои от членовете на партията му, но след като уволни председателя на партията си заради данъчните му дела и след като продължава разследването на обвиненията в тормоз срещу вицепремиера Доминик Рааб, няколко депутати заявиха, че премиерът Сунак може би се възползва от шанса да сложи отпечатък върху правителството си.

Премиерът назначи министъра на търговията, ветеранът Грег Хандс, за нов председател на партията, повече от седмица след като предшественикът му беше уволнен заради скандал, свързан с данъчните му дела, предаде „Дейли мейл“.

Сунак също така започна драматично преструктуриране на Уайтхол, като бизнес департаментът на Грант Шапс беше обединен с търговския департамент и начело застана Кеми Баденоч. Шапс ще бъде преместен в нов департамент "Енергийна сигурност".

Ще бъде създадено ново министерство на науката, иновациите и технологиите, включващо отговорности по цифровите въпроси, които в момента се поемат от Министерството на културата. То ще бъде оглавено от Мишел Донелан.

Заедно с Хендс към кабинета се присъединява и Луси Фрейзър, която заема старото място на Донелан в областта на културата.

Не се очаква реорганизацията да засегне бъдещето на вицепремиера Доминик Рааб, който е изправен пред разследване по повод твърдения за тормоз.

Новият департамент за енергийна сигурност и нулево потребление ще бъде натоварен със задачата да осигури дългосрочните енергийни доставки за Обединеното кралство, както и да "намали сметките и да намали инфлацията наполовина".

Министерството на бизнеса и търговията ще "подкрепя растежа, като подпомага британския бизнес в страната и чужбина, насърчава инвестициите и се бори за свободната търговия".

Новосъздаденото министерство на културата, медиите и спорта "ще признае значението на тези отрасли за икономиката и ще се основава на позицията на Обединеното кралство като световен лидер в областта на творческите изкуства".


Поставете оценка:
Оценка 2.1 от 9 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ТаУмВзе

    8 0 Отговор
    Еваларка Максуда, копай го тоя остров! Докато не се разпадне на Оригиналните си 4 части.
  • 2 честен ционист

    6 0 Отговор
    Направо да закрива оригиналните и отваря новите 4 The Ministry of Truth, the Ministry of Peace, the Ministry of Love, the Ministry of Plenty
  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Хихихи..

    3 0 Отговор
    Плодовете на Индия - двама .анго правят едно Канго..Само дето копат на другата улица..

    Коментиран от #7, #9

  • 5 ФАКТ

    2 0 Отговор
    Британия е кочина.
  • 6 Закривай

    2 0 Отговор
    Риши от Буковлък.
  • 7 Индийски БИВОЛАР

    2 0 Отговор

    До коментар #4 от "Хихихи..":

    НОВО МЕШЕРЕ
  • 8 Тралала

    2 0 Отговор
    Ци..гането е точния човек за тия. Каквото повикало, такова..
  • 9 ОМБРЕ

    0 0 Отговор

    До коментар #4 от "Хихихи..":

    ГЪРГА ПИТИЧ СЕРИОЗНО РАБОТИ--------------- СТАРИ аКУМЛАТОРИ СКУПУВА и СТАРУ ЖИЛЯЗУ
  • 10 хахаха

    3 0 Отговор
    тоя е индийския братчед на про100 киро от канадското столипиново

    Коментиран от #12

  • 11 От страни

    0 0 Отговор
    Давай нашия...още требва, малко са тия, поне десетина още. И прибери Борката и оная лудата танкистка - все ще ти свършат работа, я за гюбеци я за уроци по география.
  • 12 От страни

    0 0 Отговор

    До коментар #10 от "хахаха":

    То Индия си е една голяма махала и пълна с брачеди. А Риши е одил като Карчо и е продавал печени семки.
Новини по държави: