15 Февруари, 2023 08:25 956 11

Продължават смъртните случаи от COVID-19 в Китай

  • китай-
  • коронавирус-
  • covid-19-
  • жертви

Смъртните случаи, свързани с ковид, са над 80 хиляди в Китай от началото на декември

Продължават смъртните случаи от COVID-19 в Китай - 1
Снимка: Shutterstock

Смъртните случаи, свързани с COVID-19, са над 80 хиляди в Китай от началото на декември, съобщава днес в. "Цзянкан шибао", цитиран от ТАСС.

По данни на китайското издание броят на починалите между 8 декември и 9 февруари е 83 150. От началото на година смъртността е започнала да намалява.

Най-много заразени са починали на 4 януари - 4273- На 6 февруари смъртните случаи са били 102.

От всички починали, над 92 процента са имали съпътстващи заболявания. Причина за останалите смъртни случаи е функционална недостатъчност на дихателните органи.

На 8 януари китайските здравни власти извадиха КОВИД-19 от своя списък на най-опасните заболявания. На този фон те смекчиха значително мерките срещу разпространението на коронавируса в страната и обявиха поетапно отпадане на ограниченията за пътуване в чужбина.

Продължават смъртните случаи от COVID-19 в Китай
Снимка: Shutterstock


Поставете оценка:
Оценка 1 от 4 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Момчил

    26 1 Отговор
    Масово ги "ваксинираха" и сега мрат като мухи. В Германия също е така,но медиите там мълчат.

    Коментиран от #2, #3

  • 2 Кеша на Ковид

    25 0 Отговор

    До коментар #1 от "Момчил":

    Ирландия отбелязва 42% повече смъртни случаи през последните два месеца в сравнение с нивата преди COVID
    „Когато видим смъртност с 3000 по-висока за кратък шестседмичен период, не можем да оставим правителството да стои със скръстени ръце“, каза заместник Пеадар Тойбин.
    Броят на смъртните случаи в Ирландия сега е значително по-висок от броя, който страната е преживяла както преди, така и по време на разпространението на COVID-19, което накара опозиционните политици да призоват за пълно разследване на причината.
    ..
    Президентът на Швейцария и министърът на здравеопазването са обект на разследване, обвинение и наказателно преследване от главния прокурор за престъпления свързани с Covid, включващи лъжа за ефективността и безопасността на ваксината.
    А Тайланд свиква трибунали за военни престъпления, за да анулира договорите с Pfizer.
    Вече са заведени дала и в Япония.
    ....
    Да се готвят и всички български участници в ковид измамата и убийството на хиляди хора! Пощада няма да има за никого!!!

    Коментиран от #4

  • 3 Здрасти копейка,

    1 19 Отговор

    До коментар #1 от "Момчил":

    И САЩ скоро ше фалира, и земята е плоска, от самолетите ни пръскат и на всичкорто отгоре злия чичо Бил използва 5G за да открадне ДНК-то на бай Герги от долно Уйно, ама ти не си вчерашен и ги разкри, а ?

    Коментиран от #8

  • 4 доктор Атанасов

    1 20 Отговор

    До коментар #2 от "Кеша на Ковид":

    Да ти кажа не съм особено притеснен от факта, че с популяризирането на ваксините против ковид съм спасил човешки животи. По-скоро на съвеста на такива като теб, които нямат абсолютно никакви медицински познания и образование ще тежат доста животи.

    Коментиран от #5, #7, #9, #11

  • 5 Кеша на Ковид

    15 0 Отговор

    До коментар #4 от "доктор Атанасов":

    Ма вЕрно ли имате познания?!?!?

    Главният изпълнителен директор на Moderna Стефан Бансел беше хванат да признава на приятелите си на Световния икономически форум, че неговата компания е произвела 100 000 дози дози ваксина срещу Covid-19 през 2019 г. – преди да започне пандемията.
    Бансел шокирал персонала си през 2019 г., като им казал, че производството на мистериозната ваксина, върху която са работили, ще трябва да се увеличи до милиард дози през следващата година, защото, цитирам, „ще има пандемия ."
    Окончателно доказателство , че не ни е казана истината за произхода на Covid, се появи, когато учените откриха генетичен материал, патентован от Moderna през 2016 г. в шиповия протеин на вируса.
    Екипът от международни изследователи идентифицира малък фрагмент от код във вируса Covid, който е идентичен с част от ген, патентован от Moderna цели три години преди началото на пандемията.
    Според изследователите има шанс едно към три трилиона това „съвпадение“ да се случи естествено.
    Патентованият от Moderna генетичен код беше открит в уникалното място на разцепване на фурин на SARS-CoV-2, частта, която го прави толкова ефективен при заразяване на хора и го отделя от другите коронавируси.
    Записите показват, че Moderna е подала патента за генетичния код през февруари 2016 г., години преди да бъде открит Covid-19, като част от своя отдел за изследване на рака.‼️
    Водещата на Fox Мария Бартиромо помоли Бансел да обясни защо в генетичният материал, патентован
  • 6 Кеша на Ковид

    13 0 Отговор
    ..Водещата на Fox Мария Бартиромо помоли Бансел да обясни защо в генетичният материал, патентован от Moderna през 2016 г., присъства в шиповия протеин на вируса Covid-19.
    За протокола многобройни проучвания показват ясна връзка между ваксината срещу Covid на Moderna и множеството усложнения, свързани със сърцето, които се увеличават по света. Млади и здрави хора внезапно умират по причини, свързани със сърцето, с безпрецедентна скорост .

    ... Moderna CEO Caught Admitting ‘Covid Was an Inside Job’ to Inner Circle ....


    Искаш ли още ПОЗНАНИЯ?
  • 7 Кеша на Ковид

    12 0 Отговор

    До коментар #4 от "доктор Атанасов":

    Медицинският регулатор на Обединеното кралство потвърждава, че COVID-19 е създаден от човека и ваксините са създадени с помощта на компютърно генерирана ДНК
    Който желае да знае истината, да чете👇
    expose-news
    BREAKING – UK Medicine Regulator confirms COVID-19 is Man-made the Vaccines were created using Computer Generated DNA


    Искаш ли още ПОЗНАНИЯ?
  • 8 Блекрок

    8 0 Отговор

    До коментар #3 от "Здрасти копейка,":

    Ми плащай инфлацията и цените, те твойте американски приятели, затова кроят криза след криза - плащай и тролвай.
  • 9 Кеша на Ковид

    11 0 Отговор

    До коментар #4 от "доктор Атанасов":

    Ето доклада за нараняванията от ваксината срещу COVID, който CDC (Центъровете за контрол и превенция на заболяванията на САЩ) , беше принуден да публикува:
    Heres the COVID Vaccine Injury Report CDC Was Forced to Release

    Анализът на сигнала за безопасност на иРНК ваксини срещу COVID-19 на Системата за докладване на нежелани събития при ваксини на Центъровете за контрол и превенция на заболяванията, показва ясни сигнали за смърт и набор от силно тревожни тромбоемболични, сърдечни, неврологични, хеморагични, хематологични, имунни и менструални нежелани реакции сред възрастните в САЩ.

    CDC призна , че е започнал своя анализ на сигнала за безопасност едва на 25 март 2022 г. (по съвпадение три дни след като адвокат от Childrens Health Defense им писа, напомняйки им за нашето искане за това съгласно Закона за свобода на информацията FOIA).


    Искаш ли още ПОЗНАНИЯ?
  • 10 Селянин

    10 0 Отговор
    Хайде сега малко математика и критично мислене. Какво са фактите:
    Китай има 80 000 жертви за последните 75 дни което е 1066 жертви средно на ден. Населението на Китай е 1 412 000 000. Средно на ден умират 2 400 000, от които 1066 са свързани с ковид. Сериозно ли това е новина?
    Сега малко по интересни данни. Общата смъртност в Германия и Австрия се е увеличила с 10% над тази по време на Ковида. И там вече започват да се задават въпроси.
  • 11 Кеша на Ковид

    16 0 Отговор

    До коментар #4 от "доктор Атанасов":

    Доклад от аутопсии разкрива, че тези, които са починали внезапно, вероятно са били убити от Covid ваксината
    .. New Autopsy Report Reveals Those Who Died Suddenly Were Likely Killed by the Covid Vaccine ..

    Докладът, публикуван в Clinical Research in Cardiology , официалното списание на Германското кардиологично дружество, описва подробни аутопсии, извършени в университетската болница в Хайделберг през 2021 г. Водени от Томас Лонгерих и Петер Ширмахер, той установи, че при пет смъртни случая, настъпили в рамките на една седмица от първата или втората доза ваксинация с Pfizer или Moderna, възпалението на сърдечната тъкан поради автоимунен отговор, предизвикан от ваксината, вероятно е причинило смъртта.


    Ехоо, искаш ли още ПОЗНАНИЯ?
Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Русия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Сирия, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Полша, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания