Last news in Fakti

17 Февруари, 2023 10:15 1 219 2

Американските регулатори обвиниха криптобос в измама

  • измама-
  • криптовалута-
  • крипто-
  • до куон-
  • terraform-
  • криптобос

Американските финансови регулатори повдигнаха обвинения на фалиралия южнокорейски крипто бос До Куон и неговата компания Terrraform Labs

Американските регулатори обвиниха криптобос в измама - 1
Снимка: Shutterstock

Американските финансови регулатори повдигнаха обвинения на фалиралия южнокорейски крипто бос До Куон и неговата компания Terrraform Labs в "оркестриране на измама с ценни книжа на крипто активи за много милиарди долари".

Базираната в Сингапур фирма създаде токените Terra Luna и TerraUSD, които се сринаха грандиозно миналата година. Сривът е струвал на инвеститорите повече от 40 милиарда долара информира БиБиСи.

До Куон не успя да предостави на обществеността пълно, честно и вярно разкриване, както се изисква за множество ценни книжа на крипто активи, най-вече за LUNA и Terra USD, заяви председателят на Комисията по ценни книжа и борси на САЩ (SEC) Гари Генслер.. По думите му крипто компанията е извършила измама, повтаряйки неверни и подвеждащи твърдения, за да изгради доверие, преди да причини опустошителни загуби за инвеститорите.

Според Комисията по ценни книжа и борси на САЩ Куон и неговата компания са събрали милиарди долари от инвеститори, като им са продали взаимосвързан набор от ценни книжа на крипто активи. Много от транзакциите са били нерегистрирани.

Terraform твърдяла многократно, че стойността на токените ще се увеличи, и така заблудила инвеститорите относно стабилността на TerraUSD.

Източник: News.bg


Поставете оценка:
Оценка 1.7 от 3 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 От страни

    2 3 Отговор
    Така е - той е корейски криптобос а не американски. За американските криптовалути никой не пита кой ги печати. Те са "правилни валути".
  • 2 Бохем

    2 1 Отговор
    Всяка една подобна борса може да бъде прекратена с две много просто обвинения:
    - Пране на пари и/или Финансиране на тероризъм.
    Всичко се изземва до доказване на противното.