Last news in Fakti

20 Февруари, 2023 18:10 567 0

В Рияд бе открито второто издание на Саудитския медиен форум

  • саудитска арабия-
  • рияд-
  • саудитската журналистическа асоциация-
  • саудитския медиен форум

Форумът, на който се обсъжда бъдещето на медиите, е организиран от Саудитската журналистическа асоциация в партньорство с държавния медиен регулатор СБА (SBA - Saudi Broadcasting Authority)

В Рияд бе открито второто издание на Саудитския медиен форум - 1
Снимка: СПА

Второто издание на Саудитския медиен форум започна днес в Рияд, като събитието привлече 1500 представители на медиите, учени и експерти от арабски и други страни, министри, местни и чуждестранни длъжностни лица, предаде саудитската новинарска агенция СПА. Сред участниците във форума е и генералният директор на БТА Кирил Вълчев.

Форумът, на който се обсъжда бъдещето на медиите, е организиран от Саудитската журналистическа асоциация в партньорство с държавния медиен регулатор СБА (SBA - Saudi Broadcasting Authority).

Ръководителят на СБА, който председателства Саудитския медиен форум, Мохамед бин Фахд Ал Харти приветства участниците в проявата и подчерта, че събитието се провежда в Рияд, който с гордост подкрепя ежедневните постижения, растежа и развитието с цел реализиране на мащабната програмата "Визия 2030" на Саудитска Арабия. Тази мащабна програма предвижда всеобхватно развитие на страната, което ще е от полза за нейното население, както и изграждане на допълнителен капацитет и насърчаване на инвестициите.

На форума днес Ал Харти изтъкна значението на прогреса в днешно време и посочи, че Саудитска Арабия изгражда и оформя собственото си бляскаво бъдеще. Оттук идва и темата на форума: "Медиите в един оформящ се свят".

В първата сесия на форума, озаглавена: "Новото медийно поколение… Промени и възможности", участваха ръководителят на компанията "Стратеджик иновейшънс" Дейвид Рибой, Хиро Луго-Окандо, който е декан на Колежа по комуникации към университета в Шарджа, генералният директор на Правителственото медийно бюро на Шарджа (SGMB) Тарик Саид Алай и председателят на борда на директорите на Асоциацията на журналистите на Обединените арабски емирства Мохамед Ал Хамади.

Източник: БТА


Поставете оценка:
Оценка 1 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА