Last news in Fakti

28 Февруари, 2023 06:27 644 6

Парламентът в Скопие гласува новите министри в кабинета на Ковачевски

  • северна македония-
  • скопие-
  • парламент-
  • димитър ковачевски-
  • министри

На вота нямаше "против" и "въздържал се"

Парламентът в Скопие гласува новите министри в кабинета на Ковачевски - 1
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Без "против" и „въздържал се” и след двуседмични дебати по промените в правителството, предложени от премиера на Република Северна Македония, късно снощи парламентът на страната гласува новите министри, предаде БТА.

За министър на правосъдието бе избран Кренар Лога от Алианс на албанците, а за министър на здравеопазването парламентът подкрепи Фатмир Маджити, от същата партия. Азир Алиу е новият министър на информационното общество и администрацията, също от Алианс на албанците, а Кая Шукова от СДСМ ще поеме министерството на околната среда и териториалното устройство.

В залата присъстваха 114 от общо 120 народни представители, като новите министри бяха избрани с 65 и 64 гласа. Въпреки че присъстваха на заседанието, депутатите от опозицията не гласуваха.

Новите министри, които влязоха в правителството на Димитър Ковачевски, след като бе постигнато споразумение с Алианс на албанците, положиха тържествена клетва. От правителствената коалиция излезе албанската партия Алтернатива, както и партията Демократичен съюз, която има един депутат.

Така в реформираното правителство на Северна Македония Кренар Лога заменя Никола Тупанчевски от СДСМ, Меджити заменя Беким Сали от Алтернатива, Алиу заменя Адмирим Алити, също от Алтернатива, а на мястото на Насер Нуредини от коалиционния партньор на СДСМ ДСИ застава Кая Шукова.


Поставете оценка:
Оценка 1 от 4 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Теко

    1 1 Отговор
    Тези са велики. Цакат българите по всички параграфи. Накрая ще си признаят, че говорят македонски ида татари. Ще плащат.,че са окупирали Македония и ще се молят да се смили над тях, но надали с този език на омразата към Македония ще им прости. Те са близки със Гърция, Сърбия, Албания, Турция, Русия, ЕУ, САЩ, със всички. Докато БГ никой не ги харесва. Самите те се само изяждат от вътре
  • 2 вятъра на промяната

    4 0 Отговор
    Да им са честити новите министри. Всички от албанската партия. Корави македонци, няма що.
  • 3 Лелеее,

    4 0 Отговор
    май още не съм се събудил. Прочетох заглавието като "Парламентът в Скопие псува новите министри в кабинета на Ковачевски". Моя грешка.
  • 4 НАП

    2 0 Отговор
    Де факто македонски шиптърски министри - така че макета, гответе се за Шиптъреска Македония, ако изобщо се смилят да оставят името Македония, а не стане Шиптърстан.
  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Въпросче

    2 0 Отговор
    Защо макетата са толкова плоски, че не виждам откъде им идва опасността - не от България със сигурност, а откъм Албания...май ще се усетят кат станата тяхна провинция. Но ще е късно либе за китка!
Новини по държави: