Last news in Fakti

4 Март, 2023 06:56 1 033 3

Траур и в Кипър заради загинали студенти във влаковата катастрофа в Гърция

  • гърци-
  • кипър-
  • студенти-
  • загинали-
  • катастрофа-
  • траур

Останките на 23-годишния Киприанос Папайоану и 24-годишната Анастасия Адамиду бяха идентифицирани чрез ДНК-проби

Траур и в Кипър заради загинали студенти във влаковата катастрофа в Гърция - 1
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Президентът на Кипър Никос Христодулидис обяви тридневен траур до деня на погребението на двама кипърски студенти, които загубиха живота си при фаталната влакова катастрофа в Темпе, Гърция. Останките на 23-годишния Киприанос Папайоану и 24-годишната Анастасия Адамиду бяха идентифицирани чрез ДНК-проби.

В съобщение на кипърското президентство се казва, че президентът е дал указания държавата да поеме разходите за транспортиране на останките на двамата млади студенти, както и разходите за връщане в Кипър на членовете на техните семейства. Държавата ще поеме и разходите за погребенията, съобщи специално за БТА кипърската новинарска агенция КНА.

"Президентът Никос Христодулидис прие с огорчение и дълбока скръб трагичната новина за идентифицирането на тленните останки на двамата кипърски студенти Киприанос Папайоану и Анастасия Адамиду, които са били във фаталния влак в Гърция", се казва в съобщението.

Президентът на Кипър изказва искрените си съболезнования на семействата на двамата кипърски студенти, както и на всички пострадали, и отбелязва пълната подкрепа на държавата.

Президентът Христодулидис е инструктирал също така членовете на правителството да се въздържат от участие в публични прояви.


Поставете оценка:
Оценка 3 от 2 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 хммм

    1 0 Отговор
    Траур, защото някой не си е свърил работата.... е то бива бива..