Last news in Fakti

7 Март, 2023 12:17 589 7

Климатичните промени може да струват на Германия близо трилион евро

  • германия-
  • щети-
  • климат-
  • промени-
  • икономика

До 2050 година

Климатичните промени може да струват на Германия близо трилион евро  - 1
Източник: БГНЕС

Екстремното време, причинено от изменението на климата, може да струва на Германия до 900 милиарда евро кумулативни икономически щети до средата на века, показа проучване, цитирано от "Reuters". Агенцията отбелязва, че най-голямата икономика в Европа търси мерки за адаптиране към промените, така че да намали сметката за щетите.

Изследването, проведено от компаниите за икономически изследвания "Prognos" и "GWS" и Германския институт за екологични икономически изследвания, идва в момент, когато Берлин работи върху стратегия за адаптиране към климата, която скоро ще бъде представена от министерството на околната среда.

Това идва и на фона на дебати в управляващата коалиция за това как Германия може да намали парниковите емисии в трудни сектори като транспорта и строителството, за да стане въглеродно неутрална до 2045 г.

Германските министерства на икономиката и околната среда цитираха проучването, което показва, че екстремните горещини, суша и наводнения могат да струват между 280 милиарда евро (297,81 милиарда долара) и 900 милиарда евро между 2022 г. и 2050 г., в зависимост от степента на глобалното затопляне.

Разходите включват загуба на селскостопански добиви, щети или унищожаване на сгради и инфраструктура поради проливен дъжд и наводнения, нарушаване на транспортирането на стоки и въздействие върху здравната система.

Проучването не отчита нефинансови щети като здравословни увреждания, смъртни случаи от горещини и наводнения и загуба на биоразнообразие.

Екстремните метеорологични явления, свързани с изменението на климата, вече са стрували на Германия най-малко 145 милиарда евро между 2000 г. и 2021 г., 80 милиарда от които са само през последните пет години, включително наводненията през 2021 г. в провинциите Рейнланд-Пфалц и Северен Рейн-Вестфалия, обясняват от икономическото министерство на страната.

Възможните разходи за щети могат да бъдат напълно намалени чрез мерки за адаптиране към климата, като например съхранение на въглерод, ако изменението на климата е само леко, установи проучването. Около 60% до 80% от разходите могат да бъдат спестени при такива мерки в зависимост от това колко силно ще се промени климатът.

Проучването не споменава колко биха стрували мерките за адаптиране към климата на федералното и провинциалните правителства.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 честен ционист

    5 1 Отговор
    Яко инфлация за немчура и пуделът му Ганчо.
  • 2 БКП

    8 1 Отговор
    Само лъжете хората мръсни империалисти, няма никакви климатични промени просто искате да им вземете парите и ресурсите на обикновените хора и всеячески измисляте начини и вратички за постигане на крайната ви цел - масата да няма ресурс и собственост.

    Коментиран от #4

  • 3 Германия е Балон

    3 0 Отговор
    Да се пукне,като и дошло Времето..
  • 4 Другарю

    0 3 Отговор

    До коментар #2 от "БКП":

    Първо научете какво означава империалист. Путин иска Руска империя, като Петър I. Вашето виждане за империалист е още от комунизъма и социализъма.
  • 5 \\\\\

    4 1 Отговор
    След 30 години в Германистан. Полицай спира кола и иска документите на шофьора обръща се към колегата си и му казва Хасане виж какво странно име Гюнтер, другия отвръща вярна Али много е странно и смешно.
  • 6 От страни

    3 0 Отговор
    Превеждам от герански на български - под вид на въвеждане на "зелени" технологии се предполага да се откраднат трилион евраци.
  • 7 Неее

    3 0 Отговор
    Не климатичните "промени", мерките срещу измислената заплаха ще струват скъпо. Така е планирано. Стадото обаче пасе ли, пасе....
Новини по държави: