Last news in Fakti

13 Март, 2023 23:13 991 2

Мексикански мигранти се опитали да прекосят американската граница по мост в Ел Пасо

  • мексико-
  • емигранти

Вчера следобед на международния мост "Пасо дел Норте" бяха поставени бариери, за да се ограничи преминаването, съобщи в изявление говорителят Роджър Майер

Мексикански мигранти се опитали да прекосят американската граница по мост в Ел Пасо - 1
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Голям брой мексикански мигранти, които са "представлявали потенциална заплаха за масово влизане" на територията на САЩ, са били възпрепятствани да минат по мост, водещ към Ел Пасо, щата Тексас, съобщи говорител американските митници и гранична охрана, цитиран от Асошиейтед прес.

Вчера следобед на международния мост "Пасо дел Норте" бяха поставени бариери, за да се ограничи преминаването, съобщи в изявление говорителят Роджър Майер. За кратко бяха използвани барикади и на кръстовище в Ел Пасо на "Моста на Америките" и на това в Стантън, каза Майер.

Говорителят заяви, че екипът за специално реагиране на Службата за полеви операции и агентите на Гранична полиция са помогнали на митническите служители.

Не е известно каква е била причината за опита за масовото преминаване на границата, отбелязва АП. Кметът на Ел Пасо не даде коментар по случилото се.

Властите в щата Калифорния съобщиха, че най-малко осем души са загинали при преобръщането на две лодки с мигранти край бреговете на Сан Диего в условията на гъста мъгла. Агенцията отбелязва, че това е една от най-смъртоносните морски операции за трафик на хора край бреговете на САЩ.

Спасителните екипи на бреговата охрана и пожарната служба на Сан Диего извадиха от водата телата на осем души, но мъглата възпрепятства търсенето на още жертви.

Оцелелите след сблъсъка мигранти са избягали, съобщиха властите.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 5 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Сомалийския пират

    1 10 Отговор
    И в Русия има опашки от мигранти,ама никой не ги е виждал.
  • 2 Боклук

    6 0 Отговор
    Американосите се редят на опашки пред банките ,а Мексиканците строят лагери за бъдещите трудови мигранти от САЩ
Новини по държави: