Last news in Fakti

14 Март, 2023 05:35 797 6

Пхенян изстреля още две ракети с малък обсег

  • северна корея-
  • ракети-
  • изстрелване

Това е станало от източното крайбрежие на Северна Корея

Пхенян изстреля още две ракети с малък обсег - 1
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Северна Корея е изстреляла две балистични ракети с малък обсег край източното си крайбрежие, предаде Ройтерс, цитирана от БТА, като се позова на съобщение на южнокорейската армия.

Изпитанията са се състояли около 7:40 ч. местно време (22:40 по Гринуич), като ракетите са били изстреляни от провинция Южен Хвангха.

Южнокорейската армия е в състояние на пълна готовност в тясна координация със САЩ.

Преди два дни Северна Корея изстреля две стратегически ракети от подводница, а вчера беше дадено началото на най-мащабните от 2017 г. насам съвместни военни учения на САЩ и Южна Корея.

Пхенян отдавна се опасява от ученията на съюзниците и вижда в тях репетиция за инвазия.

В неделя севернокорейските власти заявиха, че са решили да предприемат "важни практически" мерки за възпиране на войната, като посочиха, че "военните провокации на САЩ и Южна Корея са достигнали до червена линия".


Поставете оценка:
Оценка 4.1 от 9 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Пишете и колко

    15 0 Отговор
    изстреляха "демократичните", колониални по нов начин държави? Всеки има право да се защитава или това не важи за Северна Корея, Иран, Венецуела, Русия....? Трябва друг да ги защитава ли както при нас ? Със "рисунки " и хрантутене? Пишете де държи ли ви?
  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Механик

    5 1 Отговор
    Кимчо си действа по плановете, Япония и Южна Корея (кучета на каишка) вият от страх. Господарят им зад океана е напълнил памперса и лае отдалече, ама не смее да доближи.
  • 5 Тоз пич

    4 0 Отговор
    Харчи ракети като за малко СВО.
  • 6 Дякон Унуфрий Араллампиев

    2 1 Отговор
    В България можем само да кършим ръце и да цъкаме с език 😛
Новини по държави: