Last news in Fakti

18 Март, 2023 05:56 619 4

Скопие подкрепя диалога между Белград и Прищина

  • северна македония-
  • димитър ковачевски-
  • сърбия-
  • косово-
  • габриел ескобар

Премиерът на РСМ Димитър  Ковачевски се срещна със специалния представител на САЩ за Западните Балкани Габриел Ескобар

Скопие подкрепя диалога между Белград и Прищина - 1
Снимка: Посолство на САЩ в Сърбия

Премиерът на Република Северна Македония Димитър Ковачевски се срещна снощи в Охрид със специалния представител на САЩ за Западните Балкани и заместник-помощник държавен секретар на САЩ Габриел Ескобар /на снимката/, съобщиха от правителствения пресцентър в Охрид, цитирани от БТА.

Ковачевски е подчертал подкрепата на правителството на Република Северна Македония по отношение на диалога между Белград и Прищина за определяне на пътя към нормализиране на отношенията между Косово и Сърбия и важността чрез диалог да бъдат намирани решения на всички отворени въпроси в региона.

На срещата са присъствали и посланикът на САЩ в Северна Македония Анджела Агелер, вицепремиерът по европейските въпроси в страната Боян Маричич и министърът на външните работи Буяр Османи.

Днес Охрид е домакин на срещата на високо равнище за продължаване на диалога за нормализиране на отношенията между Косово и Сърбия.


Поставете оценка:
Оценка 1 от 4 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Еее

    1 0 Отговор
    Такова Скопие искаме ш нше
  • 2 Вас

    1 0 Отговор
    Никой не ви пита и пак на всяко гърне миродия.
  • 3 ето как допълнително

    1 0 Отговор
    ще заработи СРМ. И ТО С МНОГО! Защо, нашите политици СРЕЩУ оправяне на отношениета между Косово и Белград са????? Но НИКАКВИ ГИ НЕМА в международната и балканската политика.

    Само изпълняват да дават оръжие на укрите. Колкото им кажат, тези, дето ни спохождат по такива поводи от ес-то. Други поводи НЕМА. Сега ще искат от нас и жива сила.
  • 4 КАНАС ЮВИГИ

    0 0 Отговор
    А ЗА БЪЛГАРИЯ ЩТО МЪЛЧИ КАКВО СТАВА ??? ДА НЕ СЕ ПРАВИ НА ГОЛЯМ МИРОТВОРЕЦ !!! ИСКА ПАК ПОДКРЕПА ОТ САЩ – СРЕЩУ БЪЛГАРИЯ ДА Я НАТИСКАТ ТЕ СА ФАШИСТИ ДА ГИ УНИЩТОЖИМ ! АЙДЕ ХОЛАМ ЗНАЕМ СА ???
Новини по държави: