Last news in Fakti

22 Март, 2023 11:17 422 0

Турция се опитва да възстанови учебния процес в засегнатите от земетресенията райони

  • турция-
  • училище-
  • учебен процес-
  • земетресения-
  • разрушени-
  • деца

В палатки, фургони и сглобяеми училища

Турция се опитва да възстанови учебния процес в засегнатите от земетресенията райони - 1
Източник: БГНЕС

Учебният процес в редица градове в най-тежко пострадалите от земетресенията зони в Югоизточна Турция ще бъде възобновен от 27 март, предават турските медии.

Министърът на образованието на Турция Махмут Йозер обяви, че от другата седмица се възобновяват учебните занятия за децата в много градове в окръзите Хатай, Кахраманмараш, Малатия и Адъяман.

Не сме оставили сами децата, пострадали от земетресението. Опитваме се да продължим обучението им в палатки, фургони и сглобяеми училища. Искаме и да им помогнем да преодолеят травмата от случилото се, каза Йозер.

Той посочи, че в момента в тежко засегнатите от земетресенията зони има 1793 палатки, фургони и сглобяеми училища, предназначени специално за образователни цели.

На 13 март в класните стаи се върнаха учениците в окръзите Газиантеп, Адана и Османие.

Около 14 милиона души бяха засегнати от земетресенията на 6 февруари, при които бяха нанесени огромни разрушения в 11 турски окръга - Кахраманмараш, Адана, Адъяман, Диарбекир, Газиантеп, Хатай, Килис, Малатия, Османие, Елязиг и Шанлъурфа. В много училища и общежития в момента са настанени оцелели от земетресението хора.

При трусовете загинаха над 50 000 души и над 115 хиляди бяха ранени, предаде БТА.


Поставете оценка:
Оценка 3.7 от 3 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

Новини по държави: