Last news in Fakti

23 Март, 2023 11:28 549 1

Стачките на жп работниците във Великобритания се отлагат

  • стачки-
  • великобритания-
  • синдикат-
  • работници-
  • жп стачка

От месеци Обединеното кралство е заливано от вълна от стачки в най-различни сектори

Стачките на жп работниците във Великобритания се отлагат - 1
Източник: БГНЕС

Във Великобритания планираните стачки на железопътните работници през март и април бяха отменени.

Членовете на синдиката RMT, които работят за 14 влакови компании, се стягаха за стачка на 30 март и 1 април, но сега бе заявено, че двете страни в трудовия спор ще се фокусират върху конструктивни действия за намиране на решение. Това стана след като членовете на синдиката гласуваха за приемане на направеното им последно предложение за увеличение на заплащането.

Възможно е в хода на допълнителните преговори да бъде постигнато ново споразумение за заплатите, условията на труд и безопасността на работниците.

От месеци Великобритания е заливана от вълна от стачки в най-различни сектори, включително здравеопазването, образованието и обществения сектор, които доведоха да сериозни нарушения на всекидневния живот на британците.

Напоследък обаче бе постигнат напредък в преговорите в повечето сектори след като работодателите започнаха да правят по-приемливи предложения за подобряване на заплащането, пише БНР.


Поставете оценка:
Оценка 3 от 2 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 От страни

    0 0 Отговор
    Четох новините от Англия - следващето лято не всеки британец ще може да си позволи да купува цяла краставица та са почнали да ги проават по половинки.
Новини по държави: