Last news in Fakti

25 Март, 2023 06:06 847 4

Германски екстремист получи 10 години затвор

  • германец-
  • екстремист-
  • затвор-
  • полицай-
  • щутгарт-
  • граждани на райха

Той опитал да прегази пътен полицай в пияно състояние

Германски екстремист получи 10 години затвор - 1
Снимка: БГНЕС - архив

Германски екстремист беше осъден днес на 10 години затвор по обвинения в опит за убийство заради това, че в нетрезво състояние умишлено се е опитал да прегази с колата си полицай при пътна проверка, предаде Асошиейтед прес, цитирана от БТА.

Присъдата, произнесена от германски съд в Щутгарт, беше обявена на фона на постоянната загриженост на властите около дейността на поддръжниците на движението "Граждани на Райха", крайнодясна групировка на хора, които отричат легитимността на конституцията и правителството на Германия.

Мъжът, 62-годишен германец, чието име съдът не съобщи в съответствие с местните правила за защита на личните данни, беше осъден по обвинения в опит за убийство, нанасяне на телесни повреди, оказване на съпротива и нападение срещу служители на реда, както и за напускане мястото на пътно-транспортно произшествие без разрешение и шофиране в нетрезво състояние. Шофьорската му книжка е отнета, а автомобилът му - конфискуван. Мъжът е осъден да плати на пострадалия полицай обезщетение в размер на 30 000 евро.

Съдът заяви, че през последните години подсъдимият все повече се е радикализирал и през 2021 г. в чат групи и писма е оприличавал полицейските служители на "бойци", твърдейки, че има право да "ликвидира (тези - бел. ред.) бойци без наказание".

Инцидентът, довел до съдебния процес срещу него, е станал, след като обвиняемият е употребил алкохол през февруари 2022 г. на демонстрация срещу ограниченията, свързани с коронавируса, а след това и на парти за рожден ден в Югозападна Германия , посочва съдът. Полицейски патрул се опитал три пъти безуспешно да го спре за шофиране с превишена скорост.

По-късно втори полицейски патрул също се опитал да спре мъжа. Полицаят слязъл от патрулната кола и се затичал към автомобила на обвиняемия, за да му даде знак да спре. Обвиняемият обаче връхлетял с колата си върху полицая, причинявайки наранявания по коленете му. След това мъжът продължил да кара автомобила докато полицаят се намирал върху предния капак на колата му. Полицейският служител получил сериозни наранявания на главата, когато паднал, допълва съдът.

Обвиняемият бил спрян от следващия полицейски патрул, след като служителите на реда произвели 25 изстрела по автомобила му. Раненият полицай се лекувал седмици наред в болница и все още не е в състояние да работи поради посттравматично стресово разстройство.

По-рано тази седмица германските власти извършиха обиски, свързани с предполагаем заговор за преврат, включващ хора, свързани с движението "Граждани на Райха". При една от акциите полицай беше прострелян в ръката, припомня Асошиейтед прес.


Поставете оценка:
Оценка 4 от 4 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 самоопределен на флуиден трансджендър

    10 1 Отговор
    това ли ви е либералната демокрация бе швабски нацисти?!
  • 2 слава на великия фюрер !!!

    5 1 Отговор
    а така ще се сетите вие за чичо ви ади ама много много късно ще го търсите и ще ревете за него но вече е късно сега тряба да научите турски и арабски защото ще ви отритнат от обществото “немците” ….
  • 3 Шопо

    8 0 Отговор
    3 основни обективни признака, характеризиращи революционната ситуация:
    Невъзможност на управляващата класа да запази в неизменен вид своето господство, т.е. това е ситуация, при която управляващата класа не може, а потиснатите класи не искат, да живеят по старому.
    Рязко изостряне на всички обичайни нужди и бедствия на угнетените (потиснатите) класи.
    Значително повишаване активността на масите и тяхната готовност за самостоятелно революционно творчество.
    Започва се, национализма е визша форма на родолюбие!
  • 4 Тез пък...

    8 0 Отговор
    Ами онези,, германци"от бежански произход дето всекидневно наръгват хора по улиците ще ги съдят ли?
    Или пак ще кажат, че са невинни и недостатъчно интегрирани.
Новини по държави: