Last news in Fakti

27 Март, 2023 09:55 1 217 3

Кондуктор почина след влакова катастрофа

  • румъния-
  • влак-
  • катастрофа-
  • кондуктор

В румънския град Галац

Кондуктор почина след влакова катастрофа  - 1
Източник: Shutterstock

Жена на 53 години, кондуктор на пътнически влак, който в събота участва в сблъсък при маневра на гарата в румънския град Галац, е починала днес в болница, предаде Аджерпрес. Жената, която беше ранена при инцидента, е получила многобройни сърдечни арести, съобщи националният железопътен превозвач Че Фе Ре Кълътори (CFR Călători).

Сблъсъкът е станал в събота вечерта при маневра при която локомотивът е ударил първия вагон, който е отскочил на разстояние от 80 метра. Ранени са били четирима души – механик, кондукторът, началникът на влака и един пътник. Според полицията инцидентът е бил причинен от отказ на спирачките на локомотива.

Скоростомерът на локомотива е блокирал на скорост от 75 км/ч, а механикът е дал показания, че машината е ускорила въпреки усилията му да задейства спирачките.

Траян Преотяса, генерален директор на Че Фе Ре Кълътори, заяви, че ще поеме отговорност за всяка евентуална грешка, допусната от служители на компанията, но не и за хроничното недофинансиране на румънските железници през последните 30 години, предаде БТА.


Поставете оценка:
Оценка 3.7 от 3 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 маневри …

    5 1 Отговор
    алоо мислете преди да пишете каква маневра със 75км/ч … ??? имате ли си на представа за колко време вдига 75км един локомотив…?
  • 2 хахахахахаха

    4 1 Отговор
    тука си имаме млада конкуренция на мара тъпото но малката има още доста да учи докато стигне висотите на мара …”хронично недофинансиране”…?!?!?!?!? родна реч омайна сладка реч на мама татка и една патка
  • 3 Ром Бакарди

    1 0 Отговор
    Вагонат отскочил на 80 метра........чесну-такваз каскада и у Джон Уик ни могат да напраят! И колку точну " многобройни сърдечни арести" е получила таз кундуктурка? Стана ми любупитну.
Новини по държави: