Last news in Fakti

30 Март, 2023 05:09 889 5

Чарлз Трети в Германия: Ще направя всичко по силите си, за да заздравя връзките помежду ни

  • чарлз трети-
  • германия-
  • посещение

Отношенията между Германия и Обединеното кралство са много важни за мен, заяви кралят

Чарлз Трети в Германия: Ще направя всичко по силите си, за да заздравя връзките помежду ни - 1
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Британският крал Чарлз Трети каза снощи, че ще направи "всичко по силите си" за укрепване на връзките с Германия, предаде Франс прес, цитирана от БТА.

Той заяви това в началото на тридневната си държавна визита в страната - неговото първо посещение в чужбина след възкачването му на престола.

По време на цялото си управление като крал ще направя всичко по силите си, за да заздравя връзките помежду ни", каза британският монарх на вечеря, организирана в негова чест в резиденцията на германския президент Франк-Валтер Щайнмайер "Шлос Белвю" в Берлин.

"Отношенията между Германия и Обединеното кралство са много важни за мен... и аз съм по-убеден от всякога в тяхната непреходна стойност за всички нас", изтъкна Чарлз Трети, цитиран от ДПА. Той отбеляза, че неговото решение първото му чуждестранно посещение като крал да бъде именно в Германия подчертава значимостта на тази връзка.

Със съпругата ми Камила сме много трогнати от топлото посрещане, каза още Чарлз Трети.

74-годишният британски крал, който е посещавал Германия около 40 пъти преди да седне на трона, произнесе своята реч на смесица от немски и английски, отбелязва ДПА.

Германският президент също подчерта колко силни са двустранните връзки с Великобритания.

Чарлз Трети се възкачи на престола след кончината на своята майка кралица Елизабет Втора на 8 септември миналата година. В началото на март Бъкингамският дворец обяви, че британският крал ще посети първо Франция, а след това - Германия, в края на този месец. Визитата във Франция, която всъщност трябваше да е първата за новия монарх, обаче бе отложена заради протестите срещу пенсионната реформа, провеждана от президента Еманюел Макрон.


Поставете оценка:
Оценка 2 от 4 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Истината

    2 0 Отговор
    Отседнал е във военната база на Великобритания, окупирана ФРГ след края на ВСВ. Двете германии се обединиха, но не се освободила от окупацията на USA и UK!
  • 4 плюс минус

    2 0 Отговор
    Двете дами имат странни модни тоалети.
  • 5 123

    2 0 Отговор
    Чарли е пълен т... шак. Камилата е алкохоличка.
Новини по държави: