Last news in Fakti

30 Март, 2023 11:45 585 5

Пакистанските талибани убиха четирима полицаи при нападения със стрелба и бомби

  • пакистан-
  • талибани

Ислямистите първо извършили снощи атентат с огнестрелно оръжие срещу контролен пункт в района на Лаки Марват в Северозападната гранична провинция, при който били ранени най-малко шестима служители на реда

Пакистанските талибани убиха четирима полицаи при нападения със стрелба и бомби - 1
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Най-малко четирима полицаи бяха убити, а шестима - ранени, при нападения, извършени от местния клон на талибаните в Пакистан в размирна северна област, граничеща с Афганистан, съобщиха властите, цитирани от ДПА.

Ислямистите първо извършили снощи атентат с огнестрелно оръжие срещу контролен пункт в района на Лаки Марват в Северозападната гранична провинция, при който били ранени най-малко шестима служители на реда, каза полицейски говорител.

След това те атакували с крайпътна бомба конвой, с подкрепления и убили най-малко четирима души от силите за сигурност, добави полицейският представител.

Говорител на пакистанските талибани, които изповядват същото твърдолинейно тълкувание на сунитския ислям като талибаните в Афганистан, но са отделна групировка, пое отговорност за нападенията.

Те бяха извършени само дни, след като бойци на талибаните убиха висш офицер от пакистанското разузнаване на фона на нарастване на насилието през последните месеци.

Пакистанската армия увеличи операциите си в размирната област, след като през януари талибански атентатор самоубиец се взриви в джамията в комплекса на централата на полицията в град Пешавар. Тогава загинаха най-малко 84 души, повечето от които полицаи.

Талибаните са убили около 80 000 души при продължаващото от десетилетия насилие в Пакистан.

В резултат на поредица военни операции срещу тях в периода от 2014 г. насам те бяха изтласкани от бастионите си по границата с Афганистан, но след превземането на Кабул от афганистанските талибани се опитаха да се прегрупират.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 2 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 аааахахахааа

    3 0 Отговор
    Чи те същите кът нащи бродяги бре!Като две капки вода са.
  • 2 ПалавНИК

    4 0 Отговор
    Талибани или примати?! 🤔🤔🤔А може би е все едно.
  • 3 Сибирски крепостен

    2 3 Отговор
    Западна пропаганда, тава са най мирилюбивите хорица на планетата и ние сибирските крепостни по поръка на управляващите милиционери в Кремля са нашите нови братя. Високо еродирани, с по няколко планински висши образования еизбили 80-100 хиляди голяма работа. И свободите на жените им е несравнима с уж цивилизования Запад, макар, че борсовата цена на две жени е една куца коза на пазара В Кабул. Е това е демокрация, не като на Прогнилият Запад.
  • 4 явно това

    0 1 Отговор
    ще са бъдещите шотландски министри
  • 5 пенко

    0 0 Отговор
    ЗА НЕ МНОГО ПАРИ "ВАГНЕР " - МОЖЕ ДА НОЛОЖИ ДЪРЖАВНОСТ !!!! НЯМА ТАЛИБАНИ - НЯМА ПРОБЛЕМИ !!!!!!! ТРЯБВА ДА СЕ ЛИКВИДИРАТ СЕЛАТА КОИТО -ПЪРКАТ ТАЛИБАНИ - ОТ - ДО !!!!!!!!!!!!