Last news in Fakti

30 Март, 2023 12:04 755 6

Икономическа война: Косовските албанци създадоха сайт за бойкот на сръбски стоки

  • косово-
  • албанци-
  • сърбия-
  • сайт-
  • бойкот-
  • стоки-
  • икономика

На заглавната страница на сайта има и снимки- препратка към войната в Косово от 1998 - 1999 г.

Икономическа война: Косовските албанци създадоха сайт за бойкот на сръбски стоки - 1
Източник: Shutterstock

Сайтът „Bojkoto860“ е поредна стъпка от кампания на косовските албанци за бойкот на стоките, произведени в Сърбия, съобщи Косово онлайн.

На сайта доминира призивът „Бойкот на продуктите на Сърбия. Бойкот на баркод 860“, като „860“ е баркодът на Сърбия, наследен от бивша Югославия. На заглавната страница на сайта има и снимки- препратка към войната в Косово от 1998 - 1999 г.

„Всеки продукт, свързан със Сърбия, се превръща в инвестиция за закупуване на въоръжение за сръбската войска! Престанете да финансирате сръбската войска!“, пише на сайта.

Сред продуктите, които сайтът бойкотира, са марки вода, кафе, бисквити, сокове, олио и боя за коса.

Страницата призовава за бойкотиране и на други продукти, като тези на компанията Кока Кола, защото се внасят в Косово от Сърбия.

На сайта са поместени и различни исторически препратки, свързани с убитите и изчезнали във войната албанци. Посочено е, че сайтът е създаден „само за да повиши знанието за важността на отказа от закупуване на сръбски продукти и не е създаден, за да призовава или подтиква към насилие по какъвто и да било начин“.

Кампанията за бойкот на стоки, произведени в Сърбия, продължава от известно време, като има и страница във Фейсбук, а по-рано тази година се появи видео, в което в пакет на марка сръбски бисквити са сложени патрони, вместо бисквити, предаде БТА.


Поставете оценка:
Оценка 2.8 от 11 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Петър Петров

    8 3 Отговор
    Браво! В България също трябва да се създаде такъв списък на северномакедонски стоки, фирми и търговци, които внасят на нашият пазар!

    Коментиран от #3

  • 2 Варната

    4 4 Отговор
    И българите в Македония трябва да бойкотират сръбските стоки .
  • 3 Алигатор

    5 3 Отговор

    До коментар #1 от "Петър Петров":

    Македонците произвеждат ли нещо ? Македонец от Делчево ми каза , че там имат само един цех за лимонада , другите се издържат от гурбетчийство .

    Коментиран от #4

  • 4 Петър Петров

    2 2 Отговор

    До коментар #3 от "Алигатор":

    Влез в КАМ маркет в София, северномакедонска верига супермаркети и ще видиш 50% северномакедонски стоки, а и с=не само там, четете етикетите!

    Коментиран от #6

  • 5 Албански реотан

    3 0 Отговор
    Тва е като албанска версия на сайта на гълъбарника за цените на хранителните продукти, с който борим спекулата и инфлацията, ХАХАХАХА!
  • 6 Алигатор

    3 0 Отговор

    До коментар #4 от "Петър Петров":

    Живея на улица " Цар Симеон " в Илинден , до КАМ , но не влизам . Само след откриването , един път от любопитство . Подминавам го .