Last news in Fakti

30 Март, 2023 14:01 557 2

В Гърция започна предизборната кампания

  • гърция-
  • предизборна-
  • кампания-
  • избори-
  • парламент

След като премиерът Кириакос Мицотакис фиксира датата на парламентарния вот на 21-ви май

В Гърция започна предизборната кампания - 1
Източник: БГНЕС

В Гърция започна предизборната кампания след като премиерът Кириакос Мицотакис фиксира датата на парламентарния вот на 21-ви май.

Двете основни политически сили "Нова Демокрация" и "Сириза" настояват за различно отношение към мигрантите.

Сред основните теми на политическата платформа на двете водещи политически сили е изграждането на граничната ограда на сухопътната граница с Турция. Управляващата консервативна партия засили охраната на границата с ограда, която се финансира от държавния бюджет, за да се спре мигрантския натиск. Властите увеличиха също патрулите и по река Марица, от където влизат повечето нелегални мигранти, пише БНР.

Основната опозиционна партия Сириза настоява да се прекрати стоежа на оградата и да се допускат в страната и в Евросъюза всички, потърсили бежански статут.

В отговор министърът по миграцията Митаракис обвини Сириза, че се опитва да създаде хаос с влизащи нелегално в страната.

Правителството съобщи, че с европейско финансиране се закупуват нови 11 кораба за гранична охрана на морската граница в Егейско море.


Поставете оценка:
Оценка 1 от 2 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Последния Софиянец

    0 0 Отговор
    А у нас свърши
  • 2 Веселяк

    0 0 Отговор
    Аз ше гласувам за русофилите и Волен само за майтапа 🤪 а иначе въобще ми дреме 😆
Новини по държави: