Last news in Fakti

31 Март, 2023 05:29 953 12

Саули Нийнистьо към НАТО: Финландия ще бъде силен и способен съюзник

  • нато-
  • финландия-
  • членство-
  • саули нинистьо

Президентът на Финландия благодари на 30-те страни членки на Алианса за подкрепата за присъединяването на страната

Саули Нийнистьо към НАТО: Финландия ще бъде силен и способен съюзник - 1
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Финландският президент Саули Нийнистьо благодари на 30-те страни членки на НАТО за тяхната подкрепа за вече утвърденото присъединяване на Финландия към пакта, след зелената светлина, дадена късно снощи от турския парламент, последната ратификация, която все още беше необходима, предаде Франс прес, цитирана от БТА.

„Искам да благодаря на всички за доверието и подкрепата“, каза в изявление държавният глава на скандинавската страна и пожела „възможно най-скоро“ приемане на Швеция, също кандидат за членство в НАТО, чиято кандидатура все още е блокирана от Турция.

"Финландия ще бъде силен и способен съюзник, ангажиран със сигурността на алианса", обеща Нийнистьо.


Поставете оценка:
Оценка 2.3 от 8 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Президентът русофил и народа с Бентлитат

    2 9 Отговор
    Не като БГ с трите дърти мигове и руска скрап.
  • 2 Министър смешко

    5 4 Отговор
    Оня ден слушам министърът на отбраната имали сме на хартия и той не знае каза 18, чакай бе и при Бай Тошо са били 15 и два паднали 13, а летят 3. Важното е колко летят.
  • 3 Тц тц

    3 7 Отговор
    Какво стана с падналия СУ-25 и разследването ? Ремонтиран и модернизиран в Беларус за 80млн без ДДС и Радевския АС някакъв смехурко със 100 летателни часа го разби, ама нали е от котилото на русофила и седи за пенсия.
  • 4 сатанато

    7 2 Отговор
    Еееее,братя финдландци,понеже сте нови,ще ви обясним как стоят нещата!Плащате да кажем едно 5 милиарда еврака за 10 изтребителя!Разбира се,дискусии не трябва да има,самолетите ще са американски!И разбира се,ще са Ф-16,самолет на въоръжение от 1978 г,остарял морално и технологично.После се налага да чакате търпеливо,но не се отчайвайте,към 2035 г,ще ги получите

    Коментиран от #11

  • 5 Хахаха..

    8 3 Отговор
    Стига с тая умрела Финландия,половин милион кимчета напъват да се включат срещу смъртния си враг OTAN,това е наистина впечатляващо.Нашите фашаги,освен Глиги и оня льохман с чука,нямат други бойни подвизи,срам!
  • 6 славянски демократ

    1 4 Отговор
    С всеки изминат ден, положението на Русия става все по антагонистично! И най куриозното е, че тя сама си създава врагове, включвайки вече и страни, с които до скоро бяха приятели! Но с тази война, Русия показа, че е измамно да си близък с нея! А можеше да последва примера с Чехия и Словакия, които съвсем цивилизовано се разделиха, и успешно постигнаха завидни икономически резултати! Още по красноречив е примера с Китай, който се откъсна от руската зависимост, и се превърна във втората икономика в света! След войната, подобна съдба очаква и Украйна!
  • 7 умерен демократ

    1 3 Отговор
    Подобна съдба очаква не само Украйна, но и всички, които успеят да си извоюват независимост от Русия!
  • 8 фен на сидеров

    7 1 Отговор
    силен и способен съюзник като нашата "държава" ! само и единствено като територия......"зимната война" беше преди 83 години и никой не бе чувал за ядрени бомби и ракети..
  • 9 дядото

    4 1 Отговор
    защо ли най-верните съюзници на нато и сащ са държави с до 10 милиона население,протягащи ръце за пари и военна защита.навремето ссср се сдуха за подобно поведение.да видим и сащ колко ще издържат
  • 10 Джамбaза

    1 1 Отговор
    Колко са горди финландците, а не осъзнават, че ще бъдат окупирани за часове от Сащ.
  • 11 Пак си на субстанция

    1 1 Отговор

    До коментар #4 от "сатанато":

    Те са поръчали/платили 64 F35.Имат кинти.За отбрана на вървят годишно по 2 процента от БВП,а поне два пъти повече.Тия зелени човечета в Крим през 2014 им беха ИЗВЕСТНИ и наборните войничета често тренирани в такава обстановка,а иначе поддържаната редовна армия е на високо ниво.
    А иначе със съседа от изток в добри отношения-жилстрой,производство на хранителни продукти,автомобилни гуми и мноо още неща.Тва е,че и те се стреснаха от лудостта на съседа,иначе за инвазия от страна на съседа(?),тва си им е нещо кат "добрутро".Не ги стряска демек.
  • 12 пенко

    1 1 Отговор
    СЪЮЗЯВЯШ СЕ СРЕЩУ -НЯКОЙ -ЗА НЕЩО И В ПОЛЗА ЗА СЕБЕ СИ !!!!!!!!!! КАКВО ПЕЧЕЛИ И ГУБИ ФИНЛАНДИЯ ОТ СЪЮЗЯВАНЕТО СИ С НАТЮ !?!?!?!?!?!?
Новини по държави: