31 Март, 2023 14:50 468 2

Папа Франциск иска да бъде изписан утре от болницата

  • папа франциск-
  • папа-
  • папата-
  • болница-
  • ватикан

Лекарите на Светия отец обаче ще имат последната дума, твърдят източниците. Аржентинският свети отец ще прекара днес третата си нощ в лечебното заведение

Папа Франциск иска да бъде изписан утре от болницата  - 1
Снимка: АНСА

Папа Франциск иска да бъде изписан утре римската болница "Джемели", където беше приет в сряда с дихателни проблеми, за да може да оглави обредите по време на Страстната седмица, съобщи италианската агенция АНСА, като се позова на свои източници.

Лекарите на Светия отец обаче ще имат последната дума, твърдят източниците. Аржентинският свети отец ще прекара днес третата си нощ в лечебното заведение.

Болницата и Светият престол също така са предприели всички необходими мерки, включително и по отношение на охраната, за да може папата да остане в лечебното заведение и през съботната нощ, казаха източниците.

Ватиканът вчера съобщи, че Франциск е диагностициран с вирусен бронхит, който изисква прилагането на антибиотична терапия чрез инфузия.

Директорът на пресслужбата на Светия престол Матео Бруни заяви, че прилагането на антибиотици е "довело до значително подобряване на здравословното му състояние" и добави, че вчера папата е подновил работата си и "може да бъде изписан през следващите дни".

Източниците от Светия престол заявиха, че тази нощ е преминала "спокойно", а други запознати със случая източници казаха, че "ситуацията е спокойна и успокояваща".


Поставете оценка:
Оценка 3 от 2 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Отец Дионисий

    0 0 Отговор
    С благословията на папата се извършва геноцид над православието в Украйна.Господ бави но не забравя!
  • 2 Вирос

    0 0 Отговор
    Интересно лечение на вирусен бронхит..