Last news in Fakti

1 Април, 2023 06:05 735 7

Байдън видя разрушенията след бурите в Мисисипи

  • джо байдън-
  • бури-
  • мисисипи-
  • разрушения-
  • загинали

Стихията погуби 26 човека

Байдън видя разрушенията след бурите в Мисисипи - 1
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Президентът Джо Байдън видя лично разрушенията в град Ролинг Форк в щата Мисисипи и се опита да утеши близките на загиналите, след като бури в Мисисипи и Алабама миналата седмица взеха 26 души, предаде Ройтерс, цитирана от БТА. Двадесет и пет души са загинали в Мисисипи и един в Алабама.

Президентът и съпругата му се запознаха на място със ситуацията и видяха опустошението, причинено от мощно торнадо, превърнало много от 400-те къщи в общината в неразпознаваеми отломки.

"Това, което винаги ме е учудвало при торнадата, е, че една къща си стои, а друга, съвсем близо, е напълно разрушена. Но всичко зависи от Божията милост", каза Байдън.

След като се срещнаха със семейства на загинали, Джо и Джил Байдън минаха по една улица, сред разрушени къщи, превърнати в куп отломки, и дървета с изпочупени клони. Президентът обеща помощ от федералното правителство за възстановяване след бедствието.

Ролинг Форк, градче с около 1900 жители в западната част на Мисисипи, беше най-тежко засегнат. Смерчът прекършвал дърветата като сламки и разхвърлял автомобилите насам-натам сякаш са играчки. Градската водна кула също е повалена.

"Очаквахме лошо време, но внезапно настъпи пълен хаос", каза на президента и съпругата му Клейтън Френч от службата за извънредни ситуации в Мисисипи.

Щатските власти са разкрили спешно три центъра за подслон, включително в оръжейния склад на Националната гвардия в Ролинг Форк. Директорът на Федералното управление за извънредни ситуации (FEMA) Дийн Крисуел посети района заедно с Байдън.

Президентът обяви, че федералното правителство ще покрие за 30 дни всички разходи на Мисисипи за спешните мерки за справяне с щетите от бурята миналата седмица.


Поставете оценка:
Оценка 1 от 2 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 да де

    9 0 Отговор
    Сега остава да обвини извънземните с балоните или пък защо не руснаците.
  • 2 Дрън дрън та пляс

    11 0 Отговор
    Бай дъне, вместо да даваш 2.6 милиарда на урките, вземи си помогни с тия пари на твойте хора дъртак скапан
  • 3 Абе...

    8 0 Отговор
    Дали осъзнава какво е видял? Или го заведоха до там, за да го видят уж че нещо вижда....
  • 4 нашия

    9 0 Отговор
    в най-добрия лучай Бидона са го разходили из района ,но какво е видял и разбрал ли е къде е това е загадка на която и бидона няма отговор.........ммммм.....даааа....
  • 5 Някой

    6 0 Отговор
    Да, и каза че отишъл там да си вземе сладолед. Щото много обичал. На горния етаж имало цял фризер със сладолед.
    Тази кукла се води президент на ФАШ.
  • 6 Знайко

    2 0 Отговор
    Торнадо е испанска дума, ползват я и в САЩ. Смерч/ът/ е руска дума, ползват я най-вече рубладжиите.
    Българската дума за това е вихрушка.

    Друга руска дума, която ползват неграмотните рубладжии е "осторожно", българските думи са предпазливо, внимстелно ...

    Скандално е "журналисти" и "редактори" да не знаят родния си език, това говори за пропуск в образованието им, говори за чуждослугинаж.
  • 7 Отвратен

    2 0 Отговор
    Показност и лицемерие, по-добре да,беше дарил $100 долара за пострадалите, отколкото да обикаля и да показва лицемерна съпричастност. Не смятам, че е работа на президента на САЩ да лети насам натам из страната и света. Но това да си го преценяват американците, на мен ми стигат ми бг лицемерие Борисов, Нинова ... даже са ми в повече.