Last news in Fakti

1 Април, 2023 06:24 1 126 16

Поне 11 загинали в блъсканица за безплатно брашно в Пакистан

  • пакистан-
  • брашно-
  • загинали-
  • карачи

Трагедията е станала в Карачи

Поне 11 загинали в блъсканица за безплатно брашно в Пакистан - 1
Снимка: Фейсбук/Startup Pakistan Recorder

Най-малко 11 души загинаха в пристанищния град Карачи в Южен Пакистан при блъсканица по време на раздаване на безплатно брашно, предаде ДПА, цитирана от БТА.

Загинали са най-малко осем жени и три деца.

"Десетки хора пострадаха при суматохата, избухнала при акция за раздаване на храна от частна благотворителна организация", каза представител на аварийно-спасителните служби. Има опасения, че броят на жертвите може да нарасне, добави той.

Местната полиция съобщи, че е била уведомена за раздаването на храна, но не са били взети някакви по-специални охранителни мерки за осигуряване на реда.

Телевизионният канал "Гео" съобщи, че по случая са арестувани най-малко седем души, срещу които ще бъдат започнати следствени действия.

Това е пореден инцидент през последните седмици на пункт за раздаване на безплатно брашно.

Откакто по случай рамазана властите започнаха такива благотворителни акции за подпомагане на бедни семейства, които не могат да се справят с инфлацията, загинаха 15 души.

Министър-председателят Шахбаз Шариф обяви, че милиони пакистанци ще получат безплатно брашно за свещения месец като мярка за облекчаване на тежкото им положение в условията на рекордното нарастване на цените.

Откакто миналата година бившият премиер Имран Хан беше свален от власт с вот на недоверие, Пакистан навлезе в политическа криза, която все повече се задълбочава. Политическата нестабилност се отрази зле на слабата пакистанска икономика, която е пред крах.

Пакистан се опитва да получи финансова помощ в размер на 7 милиарда долара, която беше договорена през 2019 г., но предоставянето ѝ беше спирано многократно, тъй като Исламабад не бе в състояние да покрие изискванията за отпускането ѝ.


Поставете оценка:
Оценка 3.7 от 3 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ха ха

    8 2 Отговор
    Глобалистите най-после налучкаха ваксата. Разреждането на популацията било проста работа и без войни. При това най-здравото и най-интелигентното оцелява. Направо 3 в 1.
  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Урюрвкос

    12 2 Отговор
    в Испания са препълнени хамбарите със украинско зърно, няма къде да го съхраняват и хранят прасетата

    Коментиран от #15

  • 4 това е горчивата истина

    12 1 Отговор
    ето на това се казва да умреш от глад !
  • 5 Азим

    10 1 Отговор
    А уж украинското зърно беше за бедните и гладните
  • 6 д-р Косев

    0 5 Отговор
    Доста пълнички изглеждат тия гладуващи. Май по-скоро са лакоми прасета дето искат да плюскат без пари.

    Коментиран от #10

  • 7 Ром Бакарди

    3 1 Отговор
    Сига са сещам- пунякога кат зяпам фийда вав Фейсбук-там има клипуве как праят ут брашно вав пакистана и индиата разни лябове, закуски, мекици, бухти, бисквити! Месят и тъпчат тестото сас крака, неумити ръце и мръсни нокти- вав некви гаражи, напрау на земята! Пържат ги вав мазут, масло Кастрол, абсолутна мизерия и липса на елементарна хигиена (поне така коментиращия клипа казва) Естествено, чи не е мазут, а некво местно олио или подобие на таквоз, ама само кат скиваш.....и чир.вата ти са убръщат!

    Коментиран от #11

  • 8 дядото

    10 1 Отговор
    световните лидери са всичко друго,но не са човеци.по света цари мизерия,глад,жажда,хора умират заради едната храна, само в украйна за една година са наляти далече над 100 милиарда щд. за решаване проблеми-световната хегемония,господство и т.н.,които могат да бъдат решени с малко разум на масата на преговорите.не звучи нормално,но за мен подобно поведение не може да е характерно за нормалните хора
  • 9 Питай го и за Индия...!

    7 2 Отговор

    До коментар #2 от "г-н Шумооооов":

    Там пък колонизатори бяха французите...!И там след тях-мизерия и глад...
  • 10 Докторе...

    2 0 Отговор

    До коментар #6 от "д-р Косев":

    ...,иди на Доктор...!
  • 11 Само кЪт читЪ...

    1 1 Отговор

    До коментар #7 от "Ром Бакарди":

    ...колко си ми грамотИн.....и чир.вата ми са УбръщЪт!

    Коментиран от #12

  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 забравихте ли

    6 2 Отговор
    миналата година че и тука пенсионери мряха на опашки за небезплатно олио?
  • 14 Точно така ли

    0 2 Отговор
    Се раздава благотворително?И там има гавраджии, които причиняват смърт,наслаждавайки се на блъсканицата.
  • 15 стоян

    1 0 Отговор

    До коментар #3 от "Урюрвкос":

    До 3 ком - путинофилчо в русия с какво ги хранят прасетата или не си виждал свиня- и се учудваш защо в Испания ги хранили с пшеница
  • 16 ИМПЕРИАЛИСТ

    0 0 Отговор
    Такъв им е МАНТАЛИТЕТА! Пакистан не е държава от "Третия свят", тя е ядрена сила. Разработва ядрена енергетика. Америка налива в нея милиарди долари, директно и чрез десетки НПО-та. Притежава огромна армия с най-модерно въоръжение. Редно е богатата държавата Пакистан да се погрижи за гражданите си, а не да прехвърля това на другите.
    Не е нормално една държава да прахосва милиарди за управленския си апарат, а за хидромелиорации, социална дейност и елементарни грижи за населението си да разчита на дарения."Ма, вижте ги как страдат, вие сте коравосърдечни ако не им помогнете с дарение" Същата тактика я прилагат и просещите циганки, с невръстните бебета.