Last news in Fakti

1 Април, 2023 18:45 2 824 46

Турската опозиция заседава в американски хотел

  • турция-
  • избори-
  • опозиция-
  • заседание

Става дума за хотел разположен срещу американското посолство в Анкара

Турската опозиция заседава в американски хотел - 1
Снимка: ЕРА/БГНЕС

Срещите на турския опозиционен блок се провеждат в "глухите стаи" на хотел, собственост на американското разузнаване, разположен срещу посолството на САЩ в Анкара, пише вестник Yeni Şafak.

Срещата между лидерите на опозиционната Републиканска народна партия и Добрата партия Кемал Кълъчдароглу и Мерал Акшенер, която имаше за цел да изглади различията, се проведе в хотел, разположен на 30 метра от посолството на САЩ в Анкара, писа по-рано вестник Takvim. Кълъчдароглу, кандидат за президент на Турция от седем опозиционни партии, се срещна с посланика на САЩ Джефри Флейк по инициатива на посланика, каза Унал Чевикьоз, външнополитически съветник на кандидата.

„Виждаме и усилията на Флейк в мобилността след спора около „масата на шестимата“ (както се наричат ​​срещите на опозиционния блок). Хотелът срещу посолството на САЩ в Анкара се превърна в домакин на „масата“. Не знаем кой с кого се е срещнал в хотела и какво са си казали, защото има много сериозни обвинения, че в хотела има „глухи стаи“, принадлежащи на американското разузнаване“, пише колумнистът Хюсеин Ликоглу.

Изданието отбелязва, че „Флейк дойде в Турция като човек на Байдън“.

„Байдън, по време на номинацията си за президент на САЩ, каза: „Мисля, че трябва да възприемем много различен подход към Ердоган. Трябва ясно да покажем, че подкрепяме лидерите на опозицията. Той дойде в Турция като човек на Байдън. И всъщност, ако погледнете неговите контакти, той наистина открито посещава опозиционни лидери“, подчертава колумнистът.

Президентските и парламентарните избори в Турция са насрочени за 14 май. Основният опонент на действащия президент Тайип Ердоган - единният кандидат от "Републиканския алианс", е единният кандидат от опозиционния "Народен алианс" Кемал Кълъчдароглу. В изборите участват още лидерът на партията Мемлекет Мухарем Индже и кандидатът на алианса Ата Синан Оган.

Резултатите от предизборните проучвания все още не разкриват фаворита на предстоящите избори между Ердоган и Кълъчдароглу, но експертите отбелязват, че настоящият изборен процес ще бъде най-трудният за управляващата партия поради опустошителните земетресения, отнели живота от над 50 000 души, както и тежката икономическа ситуация.


Поставете оценка:
Оценка 3.4 от 10 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Ало, Прокопии

    79 6 Отговор
    Странна работа, избори, американско посолство, Америка подкрепя опозицията, не мога да повярвам. Това ама никъде в света не се е случвало. Американците не се месят... хахаха а
  • 3 Вече на всички е ясно

    78 6 Отговор
    Кой храни т. нар. опозиция

    Коментиран от #46

  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Какво чудно има

    61 4 Отговор
    Къде другаде да заседава
    Нали трябва да бъде наблюдавана от близо
  • 6 Турците не са глупави

    72 6 Отговор
    Те прекрасно разбират кои са американските подлог и ще го покажат на изборите

    Коментиран от #27

  • 7 пешо

    9 44 Отговор
    краварите ще свалят ердоган
  • 8 АЙДЕ ГЪЧ

    49 4 Отговор
    И ПОСЛЕ АМЕРИКАНЦИТЕ ДА ЧАКАТ ЕР ДОГАНЯ ДА ИМ ОБЪРНЕ ВНИМАНИЕ......КОГА........!!!????
  • 9 ДОСТ

    46 3 Отговор
    НАПРАВО В КЕНЕФА НА БЕЛИЯ ДОМ ДА СЕ СРЕЩАТ. ТАМ Е НАЙ - СИГУРНО.
  • 10 да де

    39 1 Отговор
    Единствено в обора няма цветни революции защото нямат американско посолство.
  • 11 Мдаа

    26 7 Отговор
    Един Кинжал,долетял от Украйна и чао хотел...Украинска грешка...
  • 12 ТрампЛин

    11 25 Отговор

    До коментар #1 от "Адам Хилтън":

    Да пожелаем на нашите русофили крепко здраве и много дълъг живот, за да се наслаждават на Свободна и Независима от русия България. Да живее България!

    Коментиран от #13

  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 14 Нашата опозиция

    29 4 Отговор
    Заседаваше директно в американското посолство и се председателстваше от посланик
    В турция не е било чак така
  • 15 ТрампЛин

    8 17 Отговор

    До коментар #13 от "ВАКСИНИРАН1403":

    Аз вече го доживях и спокойно мога да си замина. На тебе ти пожелавам дълго време да се наслаждаваш на Свободна и Независима от русия България.
  • 16 тия са

    35 3 Отговор
    турските пп-та и де-бета
  • 17 Историк

    21 4 Отговор
    Аз си мисля че ще манипулират утре нашите избори! Помнете ми думата-ПП и ДБ ще ги спечелят...

    Коментиран от #22, #23

  • 18 Рамзан ага

    42 4 Отговор
    Ще им нашепват някакви работи от посолството.Един американец,шеговито коментира ,а други след него шеговито повториха ,че само във Вашингтон няма цветни революции и преврати,защото няма американско посолство.Успех на бай Ердо и дано се пребори и успее.

    Коментиран от #19

  • 19 Историк

    22 2 Отговор

    До коментар #18 от "Рамзан ага":

    А ще има,ще има-направят ли грешката да осъдят Тръмп бедна ти е фантазията какво ще последва

    Коментиран от #21

  • 20 позеленял

    17 0 Отговор
    пак ли цветни революции
  • 21 Рамзан ага

    10 1 Отговор

    До коментар #19 от "Историк":

    Аз съм за бай Дончо,даже мислех да ходя до София да гласувам за него ,ама беше един студен ранен ноември и ми се видя лоша идея да пътувам 450 км до София и обратно с автобус,тъй като до София по принцип с колата гледам да не пътувам,та отидоха едни 14 часа с престоя.

    Коментиран от #25

  • 22 ТрампЛин

    0 9 Отговор

    До коментар #17 от "Историк":

    От твоята уста в Божиите уши!

    Коментиран от #26

  • 23 Култура миянко

    19 0 Отговор

    До коментар #17 от "Историк":

    Нищо ново под слънцето ,не виждаш ли от 3 дена как са побеснели Дебили за България.Сигурно ръсят 6екели яко .Къде им излиза сметката ли?А ми ще я пуснат след това стадото да я осребри ,варианти десетки.
  • 24 СталиН

    25 1 Отговор
    А в България, Тулупа и Киртака ходят на крака при Мустафата
  • 25 Историк

    14 4 Отговор

    До коментар #21 от "Рамзан ага":

    Бай Дончо е пич,ако имах честта да бъда американски избирател бих гласувал за него!
  • 26 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 27 Българските турци

    28 3 Отговор

    До коментар #6 от "Турците не са глупави":

    Днес се разиграва нова различна версия на Американската доктрина за сваляне на Ердоган и за връщането на изпуснатия контрол над глутницата от сиви османски вълци ! Пак на предна линия е същата марионетка , чийто електорат арогантно твърдят че биха избрали дори и "тоалетни чехли" стига да могат да свалят Ердоган ! А този Ердоган от 1994 година откакто излезе на политическата арена , няма избор който да не е спечелил или нещо да не е изпълнил за което е дал обещание !...Ще успеят ли да монтират това чучело на Пинокио на най висшата позиция на йерархията в Турция ще разберем в края на деня на 14 май 2023 г !!!
  • 28 кьосето

    7 6 Отговор
    Тези туркини са по-космати от нас май кьосетата

    Коментиран от #31, #35

  • 29 Гошо

    24 2 Отговор
    Нещо американчовците ,че го закъсат у Турция
  • 30 То е ясно

    22 1 Отговор
    Искат да му спретнат преврат на Ердо.

    Коментиран от #32

  • 31 Ранърса

    13 0 Отговор

    До коментар #28 от "кьосето":

    Абе кво ти пука ,някои 6по рят кос мати мъжки г3 ове и не се оплакват ти ся кусур на къдъните взе да търсиш. Да не си нежен епиуиран ж@ н д@ р?
  • 32 Българските турци

    22 1 Отговор

    До коментар #30 от "То е ясно":

    Кандидатът на опозицията е марионетка монтирана начело на партията основана от Кемал Ататюрк чрез една видео касета с отвратителен порно монтаж подготвен и лансиран от елементите на организацията на Фетулах Гулен през 2011 година . В предишния сценарий с Пуча скалъпен от Гюлен в комбинация с ЦРУ и натовското гюленистко гладио проникнало в Турската армия и органите на турското МВР през юли 2016 същият се яви на предварително обявената среща на Истанбулското летище при танковете на Гюлен, където по запланувания сценарий щеше да се качи върху танка по подобие на Борис Элцин за да обяви края на Ердоган и победата на Западната "Демокрация" в Турция и да застане начело на "новото революционно правителство"!
    Но не се получи така...Някои фалшиви имами бяха тръгнали да обезглавят един дълъг човек...но други ги сгащиха и ги подредиха в колона по един по долни гащи и боси по асфалта на горещият и кървав 16 юли !!!... Това беше краят на най кръвополитния рунд от мача Байдън (фето) - Ердоган ! Някои все още твърдят че Путин е спасил Ердоган от скроената клопка, като го е предупредил навреме !?...Не знам ... не звучи реално...но в днешни дни при подобни "акции" всичко е въможно !!!
  • 33 Да припомня

    21 2 Отговор
    Значимостта на турция
    Тя е по-голяма от франция по територия и по население и има по-голяма армия и е разположена на по-стратегическо място
  • 34 Българските турци

    11 0 Отговор
    Предишният водач на опозиционната партия беше отявлен противник на Ердоган и на възгледите му , но беше и човек патриот милеещ за суверинитета на страната си ! Беше неподходящ за манипулации ! Почина след няколко дена от съкрушителното земетресение в Мараш и Хатай точно когато Байдън пращаше Американския самолетоносач USS "George H.W. Bush" CVN - 77 към Турция . Той беше човек запознат отблизо с "Милениум Челъндж - 2002" и вероятно болестта му не издържа на вълнението от това уникално съвпадение !
  • 35 Кьосе

    7 1 Отговор

    До коментар #28 от "кьосето":

    не се ли сещаш, че те неса туркини... а са от "не-туркините".
    "Анти......."

    Коментиран от #43

  • 36 Българските турци

    18 0 Отговор
    Откакто е дешифриран сценарият от военното учение "Милениум Челъндж - 2002"на НАТО... близо вече 6 години Турция усилено денонощно укрепва отбранителната си независимост и се готви да се брани не от противниците си а от стратегическите си съюзници !!!...Турция отдавна знае как беше запланувано този сценарий да се приложи, ако пуча на фето беше успял и Ердоган беше премахнат през юли 2016 ...не стана !...Сега след катастрофалното земетресение как се създаде напълно...100%ва индентичност със сценария на учението ситуация и възможност с перфектна манипулация да се приложи сатаничният план ! ! !....Първият опит за намеса и нахлуване беше когато Байдън с патос каза, че са със съюзника си и изразява "готовност да прати американската армия на помощ в Турция"...Как веднага след него Пентагона заяви че пращат Американския самолетоносач USS "George H.W. Bush" CVN - 77 към Турция ! "Благородните рицари" ще помагат с армия и самолетоносачи ...забележително и перфектно скроено нали ??!...Когато Турция отправяше призиви за задействане на "член 5" в началото на "Сирийската пролет" и конфликта с руския изтребител,тогава САЩ и НАТО оставаха безучастни , а сега дори без призив и покана се "хвърлят юначно да помагат" с армия и самолетоносач с всичките подводници около него, наред с въздушната охрана и радарната техника на окенския гигант, който явно "щяха го превърнат" в огромна болница или поле за приютяване на пострадали от природното бедствие !..
  • 37 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 38 Българските турци

    15 0 Отговор
    "Българските турци"cподеля тук своите мисли , убеждения и възражения просто от нормално човешко възмущение пред безочливата манипулация с дезинформация,пропаганда и лицемерни лъжи с които се облъчва общественното мнение в България ! Възразявам прямо и откровенно с убедителна реалност без лицемерно да се крия зад фалшиви лозунги като "човешки права","свобода на словото","стратегически съюзник","хуманизъм ", "демокрация" или "европейски ценности"!...
    "Българските турци" е убеден, че има повече приятели , отколкото врагове в България и се мъчи с недостатъците в правописа и граматиката на българския си език, да бъде възможно най красноречив и убедителен , за да докаже това !!!...
  • 39 Матей преображенски

    11 1 Отговор
    Американците пак се мъчат да смъкнат Ердоган,това е тяхна стара мечта,много ядове им създава,играе го вироглав националист.Реално погледнато,добре си върши работата,без здравата му десница, кой знае какво щеше да се случи с Турция.Американците както винаги ще играят мръсно,да сложат начело свое ме-ке-ре,пък после е лесно.Но и Ердоган не е вчерашен,знае ги тия номера и най-важното е ,че народа му вярва и го подкрепя,при настоящите обстоятелства по-добре не би могло да бъде.
  • 40 Гербар

    2 2 Отговор
    Само апостола Бойко Борисов
  • 41 Байдън

    1 5 Отговор
    САЩ има пълното право да се меси в изборите на други държави!
    Къде е новината или скандала тук !?
  • 42 СвдаЛина

    2 0 Отговор
    Сътворете сватба а не свада.
  • 43 дедко

    0 0 Отговор

    До коментар #35 от "Кьосе":

    На тея анти по снимките косата им доле е по-голема от моята горе и сигур е по-вакла
  • 44 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 45 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 46 Рошко

    6 1 Отговор

    До коментар #3 от "Вече на всички е ясно":

    Тези които преди време финансира ха протестите на таксим(5мил)доларс на ден и тези същите които не успяха да свалят ердоган с преврат ако бяха успели сега Турция щеше да е като Сирия, разделяй и владей звучи ли ти познато а щеше да има и кюрдистсн Ирак щеше да е разделен и поделен на три измежду фащ англия и франция нарочно ги пиша с малки главни защото са чакали
Новини по държави: