2 Април, 2023 04:47 535 0

Жертвите на свлачището в Еквадор са поне 27, над 60 души са в неизвестност

  • еквадор-
  • свлачище-
  • загинали

Общо над 500 души са останали блокирани в зоната на бедствието

Жертвите на свлачището в Еквадор са поне 27, над 60 души са в неизвестност - 1
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Най-малко 27 души са загинали при свлачище в град Алауси в централната част на Еквадор, съобщи ТАСС, цитирана от БТА, като се позова на данни, предоставени вчера от националната главна прокуратура.

"Броят на загиналите в резултат на свлачище в Алауси е потвърден на 27 души", се казва в изявление на ведомството, публикувано в Туитър. На мястото на катастрофата се провежда операция по издирване и спасяване.

По данни на службата за управление на извънредните ситуации в страната към петък 67 души са били в неизвестност.

Свлачището засегна жилищни сгради през нощта на 26 срещу 27 март. Общо над 500 души са останали блокирани в зоната на бедствието. По оценки на Червения кръст са били разрушени или повредени 163 жилища.

През февруари службата за управление на извънредните ситуации в страната издаде предупреждение, че в района на Алауси съществува риск от разместване на земни пластове.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 3 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА