Last news in Fakti

2 Април, 2023 06:58 649 0

Терористи убили четирима пакистански военни

  • пакистан-
  • войници-
  • убити-
  • терорсти-
  • иран

Според пакистанската армия нападателите действали от територията на Иран

Терористи убили четирима пакистански военни - 1

Пакистанската армия съобщи, че четирима нейни военнослужещи от граничен патрул са били убити от групировка, действаща от територията на Иран, предаде Ройтерс.

Сепаратистката "Армия за освобождение на белуджите" (АОБ), която и преди е участвала в нападения срещу пакистанските сили за сигурност и е засягала китайските интереси в региона, пое отговорност в изявление, изпратено по електронната поща.

Инцидентът е станал в района на Кеч в югозападната част на провинция Белуджистан.

Въстаническите групировки на етническите белуджи, които действат на от двете страни на границата, от десетилетия се борят за по-голям дял от ресурсите в региона.

Провинция Белуджистан е богата на природен газ и минерали и разполага с дълбоководното пристанище Гавадар, което се модернизира с китайски средства като част от проекта на Пекин "Един пояс, един път".

Пакистанската армията заяви, че правителството в Исламабад е установило контакт с Иран, за да се потърсят начини за предотвратяване на подобни инциденти в бъдеще.

Иранските държавни медии съобщиха, че посолството на Иран в Исламабад "осъжда терористичното нападение в щата Белуджистан и възприема тероризма като общ проблем за двете приятелски, съседни държави".


Поставете оценка:
Оценка 5 от 3 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА