2 Април, 2023 12:44 850 6

Вотът в Италия: Онлайн заявления за гласуване са подали 1072 души, разкрити са 26 секции

  • избори-
  • италия-
  • онлайн заявления-
  • гласуване-
  • секции

Това, което може да попречи на хората да отидат до урните днес в Италия, е отбелязването на католическата Цветница и хубавото време, което предразполага към разходки и пътувания

Вотът в Италия: Онлайн заявления за гласуване са подали 1072 души, разкрити са 26 секции - 1
Снимка: БГНЕС

В Италия са отворени 26 секции. Там онлайн заявления за гласуване са подали 1072 души. Как гласуват там сънародниците ни?

Изборният ден е започнал нормално точно в 7 часа местно време, във всички секции. Работата е организирана така, че да не се образуват опашка от чакащи. Напрежение няма, информират от bTV.
Секции са разкрити в почетните ни консулства в Болоня и Неапол, както и две секции на територията на Малка, която е под юрисдикцията на посолството ни в Рим.

Гласуването се извършва с хартиени бюлетини, с изключение на две от трите секции в Милано, както и в една от секциите в Малта, където има машини.

Въпреки малкия брой на подадени заявление за гласуване, трябва да се отбележи, че на територията на Италия живеят над 80 000 българи. Гласуващите вероятно ще попълват декларации на място. Практиката показва ,че до урните отиват около 4-5 хиляди наши сънародници, живеещи на Ботуша.
Правото си на вот днес могат да упражнят и онези българи, които са на ваканция в Италия.

Това, което може да попречи на хората да отидат до урните днес в Италия, е отбелязването на католическата Цветница и хубавото време, което предразполага към разходки и пътувания. Въпреки всичко се очаква по-висока активност в следобедните часове.


Поставете оценка:
Оценка 2 от 4 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Вирус

    3 2 Отговор
    А и там ли се гласува сега навсякъде ще сложат американски правителства за да вкарат Европа във война а краварите ще потриват доволно ръце
  • 4 не ме гледай тъпо българино

    7 2 Отговор
    Ей на това се вика идиотско пилеене на държавни /демек - наши ,от данъци/ пари !!! 26 секции с по десетина души във всяка ,за които са платени квартири ,дневни ,командировъчни и пр. за да гласуват 1000 човека ???!!! Пращаш 300 човека и им плащаш за да гласуват 1000 ???!!! И Италия не е най фрапантният пример - има секции и в Австралия ,и в Нова Зеландия и във държави ,в които НИКОЙ не ..ава да гласува ... обаче ... дневните ,командировъчните ,хотелите и самолетните билети ... ние си им ги плащаме ,като най тъпи ..дници !!! Плащаме на екскурзианти - това е !
  • 5 Одит

    0 0 Отговор
    Защо могат да гласуват живеещите зад граница?
    Там плащат данъци, там харчат доходите си.
    Загубена посткомунистическа идея за свободия и вмешателство!
    Те там сеят акъл и искат от далече да командват без никаква отговорност!

    Коментиран от #6

  • 6 От чужбина

    0 1 Отговор

    До коментар #5 от "Одит":

    ЕС редовно превежда милиони евро на бг от данъците които ние плащаме в развитите страни. И сме в пълното си право да избираме кой да краде тези средства. А крепостните селяни в бг-то да престанат да се осигуряват на минимална заплата и тогава да говорят за плащане на данъци. Ок?
Новини по държави: