Last news in Fakti

2 Април, 2023 14:24 870 12

Гласуването в секциите в Нова Зеландия е приключило

  • гласуване-
  • секции-
  • нова зеландия-
  • приключване

Последни ще затворят изборните секции в американските щати Калифорния, Аризона и Невада, както и на западното крайбрежие на Канада, където изборният ден приключва в 6:00 часа българско време в понеделник, 3 април

Гласуването в секциите в Нова Зеландия е приключило  - 1
Снимка: БГНЕС

В 11:00 часа българско време приключи гласуването в най-рано отворилите изборни секции в Окланд и Крайстчърч в Нова Зеландия, съобщиха от Министерството на външните работи (МВнР) на сайта си, цитирани от БТА.

В Оукланд са гласували 82 български граждани, а в Крайстчърч - 30.

Последни ще затворят изборните секции в американските щати Калифорния, Аризона и Невада, както и на западното крайбрежие на Канада, където изборният ден приключва в 6:00 часа българско време в понеделник, 3 април.

МВнР направи всичко възможно, така че изборният ден зад граница да протича без организационни и технически трудности, съобщават от Външното министерство. Всички 245 машини са изпратени и доставени навреме до определените за машинно гласуване секции. Зад граница са изпратени и 500 хиляди бюлетини.

Зад граница българските граждани ще гласуват в 737 секции в 61 държави.


Поставете оценка:
Оценка 1.7 от 6 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 обективен

    15 1 Отговор
    Българи които не са живели поне 6 месеца в годината в държавата, трябва да нямат право на глас.

    Коментиран от #7

  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Таз

    8 0 Отговор
    А в секцията на великденските острови какви са резултатите?
  • 4 Гост

    7 1 Отговор
    И на полюса ще пратите секции, само и само да се обори гласът от територията.
  • 5 Гост

    4 0 Отговор

    До коментар #2 от "Петър":

    Това 14% кога е бивало? Да благодарят на цигуларя за секциите в чужбина. Уреди им хранилката за още половин век поне.
  • 6 шашардисан

    10 0 Отговор
    Не ,не ! Това е някакъв майтап !!! Гласували са 112 човека (в Нова Зеландия) и заради това "богатата" ни държава е изхарчила (със сигурност) поне милион лева (или много повече) . Докога ще продължава тази оли..фре.щина ,докога ?! Ако им бяха купили билети за самолет (бизнес класа) на всичките 112 мераклии и им бяха ангажирали хотел с пет звезди в София (с ол инклузив) барабар с лимузини с шофьор ,убеден съм ,че щеше да (ни) излезе далеч по евтино !!!
  • 7 Пръц

    7 1 Отговор

    До коментар #1 от "обективен":

    Също така трябва да имат поне завършено средно образование,банкова сметка и договор за работа.Другите ,които не отговарят на условията са невалидни.

    Коментиран от #11

  • 8 Гошо

    3 0 Отговор
    Колко пари излезе отварянето на тая секция в Нова Зеландия и въобще колко струва тая дандания с секции по чужбина
  • 9 Далечна държава

    0 4 Отговор
    Татко ми разпрааше за негов приятел в Разложкия край след девети септември и изстъпленията на народната власт съвместно с руския окупатор как се монтирал в Нова Зееландия и преследван в България,как залавяли хора познати,непознати и ги подлагали на специални руски мъчения с капки на главата ПАДАЩИ КАПКИ ПО ГЛАВАТА НА ВЪРЗАН ЧОВЕК да каже къде се намира.Начи тва е било по рилопиринския масив.Може би е искал повече да ми каже,но във времето,което беше по-интересно за времето с Корекомите,далаверите,полските граждани,посещаващи нашата мила социалистическа и подвластна на Москва родина,едва ли е имало интерес.Мухахааа,все едно(щях да спомена имена много известни тогава сред партизаните на 9.09.44 ,а и после още повече.Възпитанието и културата ми добити от татко не ми позволиха.
  • 10 Одит

    1 0 Отговор
    Защо могат да гласуват живеещите зад граница?
    Там плащат данъци, там харчат доходите си.
    Загубена посткомунистическа идея за свободия и вмешателство!
    Те там сеят акъл и искат от далече да командват без никаква отговорност! И сигурно имат двойно гражданство!
  • 11 Тарапанова

    0 0 Отговор

    До коментар #7 от "Пръц":

    А дядо ми пенсионер с висше, който си получава пенсията на ръка, за да си спести банковите такси, има ли право да гласува или не?
  • 12 Да да я ше избегам от бегето

    0 0 Отговор
    Ше въра далече и ше искам да гласувам😂😂😂😂