Last news in Fakti

4 Април, 2023 05:18 640 0

Жертвите на пожара в центъра за задържане на мигранти в Северно Мексико станаха 40

  • мексико-
  • мигранти-
  • пожар-
  • загинали

Още един мигрант бе обявен за починал

Жертвите на пожара в центъра за задържане на мигранти в Северно Мексико станаха 40 - 1
Снимка: Фейсбук

Още един 40-и мигрант бе обявен за починал в резултат на пожара в център за задържане на мигранти миналия вторник в Сиудад Хуарес, в Северно Мексико на границата със САЩ, съобщи мексиканското правителството, цитирано от Франс прес и БТА-

Последната жертва, чиято националност не беше посочена, почина от изгаряния, след като беше транспортирана с хеликоптер от Сиудад Хуарес до център за изгаряния в столицата на Мексико, съобщи министерството по въпросите на сигурността.

Общо 27 души бяха ранени при пожара, 23 от които остават в болница, добави правителството.

Други петима ранени са прехвърлени в столицата Мексико.

Петима души бяха арестувани, включително мигрант, по разследването за убийство.

Мигрантът е заподозрян, че е подпалил, по всяка вероятност матрак, в знак на протест.

Другите четирима арестувани са държавни служители или надзиратели, заподозрени, че не са направили нищо, за да помогнат на мигрантите, заключени в помещението им в началото на пожара.

Видеоклип, публикуван от няколко медии, показва как трима надзиратели напускат сградата, оставяйки мигрантите затворени зад решетките в дима на пожара.

Президентът Андрес Мануел Лопес Обрадор, който посети Сиудад Хуарес в петък, каза, че няма да има "безнаказаност", но мигрантите наобиколиха колата му, настоявайки за справедливост, посочва АФП.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 3 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

Новини по държави: