Last news in Fakti

4 Април, 2023 09:44 734 3

Мицотакис: Гърция положи основите на едно по-оптимистично бъдеще

  • гърция-
  • министър-председател-
  • мицотакис-
  • бъдеще

Заяви гръцкият министър-председател

Мицотакис: Гърция положи основите на едно по-оптимистично бъдеще - 1
Източник: БГНЕС

Гръцкият министър-председател Кириакос Мицотакис публикува в интернет видеоклип от името на управляващата партия Нова демокрация, в който се обобщава напредъкът на страната за четирите години на неговото управление, предаде АНА-МПА. Към публикацията премиерът написа, че Гърция „е положила основите на едно по-оптимистично бъдеще“.

„За 4 години Гърция има два пъти по-висок темп на растеж от средния за еврозоната, намалени са 50 данъка и осигуровки, минималната заплата е увеличена с 20 процента от 650 евро на 780 евро, дойдоха инвестиции от световни колоси, създадени са 300 000 нови работни места, съживена е корабостроителната индустрия. Стабилно, смело, напред“, е посланието във видеоклипа на „Нова демокрация“.

Парламентарните избори в Гърция ще се произведат на 21 май, предаде БТА.


Поставете оценка:
Оценка 3 от 2 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Обаче

    2 3 Отговор
    според гръцкия финансов министър Скръндзакис, колкото и работни места да се отворят, гърците пак ги мързи да бачкат.
  • 2 Сандо

    3 3 Отговор
    А колко милиарда дадоха за оръжия?И с колко им порасна дългът? Гърция на практика е фалирала държава.
  • 3 Икономист

    5 0 Отговор
    Факт. Византийците не си оставят магарето в калта. 50-60-те години на миналия век беше единстевеният период през който България беше изпреварила и Турция, и Гърция и хората у нас живееха по-добре. Да, да при Социализма, колкото и чудно да звучи
Новини по държави: